Voor een heerlijk havermout ontbijt komt deze dame zeker haar bed wel uit! Social media staat momenteel bol van de ‘gebakken havermout’ ontbijtjes. Dus ik maakte een variant met blauwe bessen klaar. Deze Blueberry Baked Oats zijn zo geweldig lekker geworden dat jij het ook wilt gaan proeven!

Wat zijn ‘baked oats’?

Momenteel is het de grote hit op TikTok: ‘baked oats’ maken! Dit bewijst maar weer dat ontbijtrecepten met havermout nog steeds ontzettend lekker en vooral hip zijn! Het enige dat je hiervoor hoeft te doen is een smakelijk havermout beslag te maken en dit te bakken in de oven! Veelal meng je de ‘oats’ met melk, maar een eitje kan bijvoorbeeld ook! Op deze website is er zelfs een complete ode aan TikTok’s Baked Oats recepten online gekomen, maar deze Blueberry Baked Oats ontbraken nog daarbij. Voeg dus lekker wat blauwe bessen toe aan je havermout en bak er een geweldig ontbijttaartje van!


Nog meer ontbijtrecepten met havermout

Nu zijn de gebakken havermout recepten een regelrechte hype en ik hoop dat je lekker zult smullen van dit recept voor Bluebarry baked oats maken. Maar uiteraard kun je met havermout nog veel meer soorten lekkere ontbijtrecepten maken! Wat dacht je bijvoorbeeld van een ouderwetse havermoutpap als ontbijt? Met mijn gezonde toppings wordt dat echt een waar feestje hoor! Maar havermout is ook heel erg geschikt voor het bakken van een pompoenbrood! Lekker met een roomkaastopping! Voor de liefhebber: check hier het recept voor overheerlijke havermout pancakes! En koekjes bakken gaat ook prima met havermout! Dit recept voor haverkoeken met appel en cranberry is namelijk heel erg lekker! Enjoy!


Print

Recept: Blueberry Baked Oats

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Social media staat momenteel bol van de ‘gebakken havermout’ ontbijtjes. Dus ik maakte een variant met blauwe bessen klaar. Deze Blueberry Baked Oats zijn zo geweldig lekker geworden dat jij het ook wilt gaan proeven! Een heerlijk vegan ontbijt recept om van te smullen

Ingredients

Scale
  • 50 gr havermout vlokken + extra
  • 125 ml (plantaardige) melk
  • 1 el maple syrup
  • 1 flinke tl amandelpasta (ca 20 gr)
  • ½ tl vanille extract
  • ½ tl bakpoeder
  • 60 gr (diepvries) blauwe bessen

Extra:

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (165 hetelucht). Vet de bakvorm in met de bakspray en zet apart.
  2. Stop de havermout in de foodprocessor. Voeg hier de melk, maple syrup, notenpasta, vanille extract en bakpoeder aan toe en mix het geheel gedurende 30-60 seconden tot een licht vloeibaar beslag. Giet dit in de bakvorm.
  3. Hou een paar blauwe bessen apart en roer de rest door het beslag in de vorm. Top vervolgens de bovenkant af met een beetje extra havermout vlokken en plaats hier tevens de overgebleven stuks blauwe bessen bovenop. Plaats de bakvorm in het midden van de oven en bak gedurende 20-25 minuten gaar.
  4. Laat de Blueberry  baked oats een aantal minuten in de vorm afkoelen. Je kunt er nog voor kiezen om een heel klein beetje extra maple syrup bovenop te gieten. Lepel daarna lekker uit en geniet er van!

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze Blueberry ‘Baked Oats’ wilt gaan maken!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Doe je de notenpasta er ook al doorheen voor het in de oven gaat? Niet pad achteraf ?

    • Je kunt het er in inderdaad doorheen doen. Maar achteraf wat extra pasta on top is ook lekker!

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

6 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

1 week ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago