Print

Recept: Fajitas met kip en mango

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Serveer deze kleurrijke tortilla’s voor een gezonde(re) lunch op school of tijdens werk! Deze Tex Mex fajitas met kip, mango en rode bieten tortilla’s zijn een geweldig recept voor in de lunchtrommel. Leuk om te maken met kinderen, eenvoudig te mealpreppen en geschikt voor heel het gezin!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 10 min.
  • Total Time: 20 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Lunch
  • Cuisine: Tex Mex keuken

Ingredients

Scale

Extra:

  • koekenpan
  • cocktailprikkers (optioneel)

Instructions

  1. Verhit een scheutje olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de kip rondom aan en lichtbruin.
  2. Voeg vervolgens de uien toe aan de kip en bak 2 minuten mee. Tot slot voeg je de Santa Maria Fajita Seasoning Mix toe en schep het geheel goed om zodat de kruiden alle stukken kip goed bedekken. Bak de mix mee gedurende een paar minuten en zet daarna het vuur uit.
  3. Giet het blikje bonen af, spoel na met koud water en laat uitlekken. Je hebt ongeveer 50 gr benodigd. Pluk de blaadjes little gem, was deze en laat goed uitlekken. Schil de mango, snijd het vruchtvlees rondom de pit weg. Leg plat op een snijplank en snijd de mango in schuine dunne plakjes. Lepel de avocado’s uit en prak het vruchtvlees in een kommetje. Voeg hier het sap van 1 limoen aan toe en roer goed door om verkleuren te voorkomen.
  4. Verwarm de Santa Maria Bieten Tortilla Wraps volgens gebruiksaanwijzing. Besmeer elke tortilla in het midden met een strook van de avocado. De onderkant, die je gebruikt om te vouwen kun je leeg laten (zie plaatje hieronder). Beleg de tortilla achtereenvolgens met een blaadje little gem sla, het kipmengsel, een paar plakjes mango en top af met zwarte bonen. Vouw vervolgens de fajitas met kip en mango als volgt:recept vegetarische fajitas met halloumi kaas © bettyskitchen.nl
  5. Gebruik eventueel een cocktailprikkertje om de groente tortilla na het vouwen vast te zetten en stop de fajitas in de lunchtrommel.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Mealprep tip: dit recept kun je ook heel goed voorbereiden. Stappen 1/4 kun je namelijk in een afgesloten bakje in de koelkast bewaren – max 2 dagen. Alleen het prakken van de avocado’s zou ik pas op de dag van serveren doen (ivm bruin worden).