Ontbijt Recepten

Croissant wafels ‘Croiffles’ (video)

Jaaaa dat lees je goed! Ik heb een video gemaakt waarin ik ‘Croiffles’ bereid. Oftewel wafels gemaakt van croissant deeg! En die zijn me toch een partij lekker! Laat dit je nieuwe favoriete weekend brunch worden en qua toppings zit er voor iedereen wel een goede keuze tussen!

Wafels van croissantdeeg maken

Tijdens de lockdown had ik lekker veel tijd om uitgebreide ontbijtjes met en voor de kids te maken. Wafels stonden hier regelmatig op het menu en onze nieuwste favoriet zijn deze wafels gemaakt van croissantdeeg! Echt een heerlijke foodtrend die is over komen waaien uit New York! Ze zijn super makkelijk te maken en weer zo’n geslaagde food hybride, net zoals deze ‘Cruffins‘ (muffins van croissantdeeg). Ik heb echt zoveel verschillende versies van deze croissant wafels gemaakt. Van croissants van de bakker, die al helemaal klaar waren en dus vervolgens helemaal zwart uit het wafelijzer kwamen. Tot diepvries croissants, bevroren en ontdooid, tot zelf croissants rollen uit zo’n blikje dat je in de koelschappen van de supermarkt vind. En die laatste zijn dus perfect voor dit recept. Serveer je ‘croiffles’ lekker hartig voor het ontbijt met bijvoorbeeld eieren, spek, kaas, zalm etc. Maar je kunt ze ook lekker aftoppen met zoet beleg zoals jam. Zie bijvoorbeeld deze croiffles met blauwe bessen. Maar ook lekker met Nutella, notenpasta of simpelweg vers fruit en maple syrup. Ik hoor graag wat jij het liefst hierbij serveert?!


Heb je nog geen wafelijzer in huis?

Voor de beginner:

Voor de wafel koning:


Nog meer recepten met croissant deeg

Maar nu kun je van die rollen croissant deeg niet alleen deze verrukkelijke croissant wafels maken hoor! Op deze website heb ik nog veel meer lekkere inspiratie voor je staan namelijk! Wat dacht je van een croissant krans met aardbeien en mascarpone? Of maak lekkere croissants met oreo cookies en pure chocolade! Voor de hartige trek doen deze mini worstenbroodjes met knakworst het ook altijd heel goed! Ik denk dat je tijdens aankomende Paasdagen lekker aan de slag kunt gaan met ‘croiffles’ of een van deze andere recepten met bladerdeeg natuurlijk. Eet smakelijk alvast!


Recept video: Croissant wafels maken

SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchen


Print

Recept: Croissant wafels ‘Croiffles’

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Dit is een verrukkelijke ‘food hybride’! Maak eens wafels van croissantdeeg in je wafelijzer klaar. Deze zogehete ‘croiffles’ zijn heerlijk voor het ontbijt of de brunch. Gebruik voor dit recept wel de XL croissantdeeg om een grote ‘puffy’ croissant wafel te krijgen. (Kleinere croissantjes kan ook, maar die verbranden snel en worden sneller hard). Heerlijk met bijvoorbeeld gebakken eieren & spek, of scrambled eggs met gerookte zalm! Maar zoete variatie kan ook hoor!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 5 min.
  • Cook Time: 10 min.
  • Total Time: 15 minuten
  • Yield: 6 stuks 1x
  • Category: Ontbijt
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 1 blik XL croissantdeeg – voor 6 stuks
  • bakspray
  • wafelijzer

Toppings:

Instructions

  1. Verwarm het wafelijzer een paar minuten voor op hoogste stand.
  2. Rol het croissantdeeg af en snijd met een mes de ‘stippellijnen’ door om 6 XL driehoeken te krijgen.
  3. Maak een inkeping aan de korte zijde van de driehoeken en trek het deeg iets uit elkaar. Rol elke lap zo breed mogelijk op tot een croissant.
  4. Spray het wafelijzer royaal in met bakspraak en plaats twee stukken deeg in het ijzer.
  5. Sluit het deeg en ‘pof’ het bladerdeeg in 1-3 minuten tot een croissant wafel ofwel ‘croiffles’. Open het ijzer gerust tussendoor om te kijken dat het niet te hard gaat en je met zwarte verbrande croissants eindigt.
  6. In de tussentijd kun je de toppings gaan bereiden zoals de eieren bakken etc. Serveer direct!

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Heb je alleen een ‘normaal’ blik croissantdeeg (6 stuks) in huis? Snijd twee driehoeken dan in de lengte doormidden en ‘plak’ deze stroken tegen de andere 4 aan om een grotere driehoek te maken (zie video). Qua hoeveelheid deeg kom je dan op hetzelfde uit als met XL croissants, alleen heb je dan slechts 4 stuks ipv 6. 

 

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze croissant wafels of ‘Croiffles’ wilt gaan maken!

Dit artikel bevat affiliate links naar Bol.com. Mocht je een bestelling willen plaatsen en je maakt gebruik van de affiliate link, dan help je Betty’s Kitchen ook een beetje. Hartelijk dank hiervoor. Lees hier meer over in mijn disclaimer.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

4 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

5 dagen ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

6 dagen ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

7 dagen ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

1 week ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago