Na de crompouce lijkt er een nieuwe soort croissant die viral gaat, namelijk: de crookie ! Deze cookie croissant is de perfecte kruising tussen een Franse croissant en de Amerikaanse chocolate chip cookies waar menig fan van zijn. En je maakt hem gelukkig ook heel eenvoudig zelf!
Een tijdje geleden liet ik jullie al kennis maken met de ‘Crompouce‘ een kruising tussen een tompouce en een croissant. Maar inmiddels is heel social media alweer in de ban fan een nieuwe variant, namelijk een kruising tussen een chocolate chip koekje en een croissant – ook wel ‘Crookie‘ genoemd. Uiteraard heb ik de Cookie Croissant vast getest en thuis nagemaakt, zodat jullie er ook van kunnen gaan genieten. (Niet alle trends halen overigens de website, maar deze is wel bijzonder genoeg). Neem maar van mij aan: de Crookie eet je het liefst nog steeds lauwwarm, want dan is hij het lekkerst. Het koekjesdeeg is namelijk dan ook nog zacht en smeuïg.
Maak voor je cookie croissant maken gebruik je het liefst kant-en-klare croissants die nog een paar minuten afgebakken dienen te worden. Zo voorkom je verbrande croissants of niet deeg dat nog niet volledig gaar is namelijk.
De ‘Crookie‘ gaat helemaal viral dankzij verschillende influencers die hem aten bij Maison Louvard (11 Rue de Châteaudun, 75009 Paris, Frankrijk) en dat deelden via TikTok. Inmiddels is de ‘cookie croissant massaal te zien op Instagram en TikTok en kun je hem ook in Nederland bij diverse banketbakkers verkrijgen. Beneden heb ik dus een recept om hem thuis zelf na te maken – leuke tip voor Pasen!. Maar liefhebbers kunnen uiteraard ook deze mega chocolate chip cookie of croissants met Oreo’s maken voor de Paasdagen. Neem hier eens een kijkje voor nog meer gerechten die compleet viraal gingen door TikTok!
De nieuwste ‘Viral Croissants’ vind je momenteel in Parijs. Deze zogehete ‘Crookie’ is een kruising tussen een croissant en een chocolate chip cookie. De croissants worden gevuld met koekjesdeeg, maar het wordt ook gebruikt als topping. Lekker met wat pure chocolade er nog overheen en een beetje poedersuiker om het geheel af te maken.
(* gebruik kant-en-klare croissants die nog paar minuten afgebakken dienen te worden – GEEN DIEPVRIES svp)
Extra:
Bon apetit!
Bewaaradvies: de bolletjes koekjesdeeg kun je gerust nog een paar dagen in een afgesloten bakje in de koelkast bewaren. Invriezen (in bakje of diepvrieszakje) kan natuurlijk ook voor maximaal 2 maanden.
Ook lekker: Plaats de (ontdooide) bollen koekjesdeeg op een bakplaat en bak tevens 12-15 minuten af op 200 graden (180 hetelucht) voor verse chocolate chip koekjes. Laat ze volledig op de bakplaat afkoelen.
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag gaat met het maken van de nieuwste rage, namelijk die Cookie Croissant a.k.a. Crookie !
Vandaag blaast onze Koningin Maxima maar liefst 54 kaarsjes uit!! Deze feestelijke dag moeten we…
Ik heb toch weer een heerlijk recept voor jullie! Caponata is een Siciliaanse aubergine-stoofgerecht met…
Als er een ingrediënt is dat menig harten sneller doet kloppen dan is het wel…
Het is weer een #MeatlessMonday dus zet je bijvoorbeeld dit vegetarische wokgerecht met teriyaki saus…
Geef mij een blikje croissantdeeg en ik maak er gerust heerlijke croissantwafels van . Deze…
Thailand staat natuurlijk bekend om zijn heerlijke Thaise Curry gerechten. Van rood, groen tot geel…