Voor diegenen die wel van een lekker pittig curry recept houden is dit er eentje die je meeneemt op vakantie naar de Caribbean! Op een lekker zonnig middag draai je in een handomdraai deze Caribische viscurry klaar op de barbecue.

Snelle viscurry op de barbecue bereiden

Heb je al zin in de zomer? Deze Caribische viscurry met kabeljauwfilet, paprika en romige kokos curry is op en top zomers en laat je heel eventjes op vakantie wanen! Dit gerecht is prima te bereiden op een gasbarbecue of kolenbarbecue, mits je een ruime BBQ paella pan of BBQ wokpan in huis hebt. Een grote ovenschaal kan ook. Je dient namelijk eerst de groenten te bakken en de romige kokoscurry te maken. De witvis, in dit geval kabeljauwfilet, wordt dan in de saus gegaard tot deze uit elkaar valt. Een romig gerecht met flink wat pit en kruiden, maar zo ontzettend lekker en met een hoog vakantiegevoel!

Nog meer Caribische bijgerechten

Deze Caribische viscurry serveer je natuurlijk ook met typische Caribische bijgerechten. Maak er lekkere gepofte zoete aardappels bij – dit kan overigens ook prima op de barbecue. Daarnaast is dit zoete maisbrood met ananas is ook een heerlijk Caribisch bijgerecht! Ook heel lekker bij een pittige curry is natuurlijk rijst! Dit kan simpelweg gestoomde witte rijst zijn of ga voor deze kokos-noten rijst met pompoen. Ook een lekker bijgerecht zijn deze empanada met chorizo en kaas. Een vleugje Spanje komt namelijk ook veel terug in de Caribische keuken. Als toetje zijn deze mango-kokosijsjes overigens een aanrader!


Print

Recept: Caribische viscurry

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Heb je al zin in de zomer? Deze Caribische viscurry met kabeljauwfilet, paprika en romige kokos curry is op en top zomers! Ik maakte dit snelle visrecept klaar op de barbecue, maar uiteraard kan hij ook gewoon in een braadpan of wok op het fornuis worden gemaakt.

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 30 min.
  • Total Time: 45 minuten
  • Yield: 4 personen
  • Category: Hoofdgerecht met vis
  • Cuisine: BBQ keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

  • 400 gr kabeljauwfilet (diepvries)
  • 2 uien, in parten
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 gele paprika, in grove stukken
  • 1 rode paprika, in grove stukken
  • 1 madamme jeanette peper
  • 200 ml tomatenblokjes (uit blik)
  • 400 ml dikke kokosmelk (uit blik)
  • 1 limoen, in partjes
  • neutrale olie, om in te bakken

Voor de Caribbische kruidenmix:

  • 1 el paprikapoeder
  • 1 el gedroogde tijm
  • 2 tl gedroogde peterselie
  • 2 tl uienpoeder
  • 2 tl knoflookpoeder
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl mosterdpoeder
  • 1 tl zout
  • 1 tl peper
  • ½ tl cayenne peper

Extra:

  • BBQ met deksel
  • ruime vuurvaste pan, bijvoorbeeld bbq wok op bbq paella pan.

Instructions

  1. Maak als eerste de Carbische BBQ kruidenmix klaar door alle ingredienten hiervoor in een kommetje door elkaar te roeren. Wrijf de (deels ontdooide) visfilets rondom in met de helft van de BBQ kruiden en laat 15 minuten staan om te marineren.
  2. Ondertussen ga je vast de barbecue voorverwarmen naar 180 graden. Plaats een vuurvast pan (bijv,. paella pan) op direct vuur en verwarm deze een paar minuten. Schenk daarna een beetje olie er in en bak de ui, knoflook en paprika glazig gedurende 5 minuten. Roer slechts een paar keer en houdt tussendoor de barbecue het liefst gesloten. Voeg daarna de overige helft van de kruiden toe en bak ook 1 minuut mee.
  3. Schenk nu de tomatenblokjes en de kokosmelk in de pan en breng aan de kook. Plaats daarna de gemarineerde vis lekker in de curry (maar niet op de bodem) en gaar deze in 15 -20 minuten op een gesloten barbecue.
  4. Roer de Carbische viscurry even goed door, zodat de vis wat brokkelt en goed verdeeld raakt in de curry.
  5. Breng op smaak met een beetje limoensap en wat verse peterselie en of tijm. Serveer de curry direct. Geef er aan tafel een partje limoen bij, zodat iedereen deze nog wat verder op smaak kan brengen.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Voor deze Caribische viscurry kun je prima kabeljauw uit de diepvries gebruiken en dat is vaak ook een stuk goedkoper. Bij mooie stevige en dikke filets uit het koelvers vak wil ik je adviseren deze eerst in blokken te snijden en voor de rest het recept te volgen.

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze Caribische viscurry op de barbecue wilt gaan maken!

Dit artikel betreft een samenwerking met Campingaz. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Tropical granola met mango en kokos

De zomer is in aantocht dus ook de ontbijtjes moeten er een beetje tropisch uit…

3 dagen ago

Hummus Bowl met zoete aardappel

Vier de zomer met deze hummus bowl met zoete aardappel! Top af met jouw favoriete…

4 dagen ago

Champagne drinken in de Champagne streek in Frankrijk

Frankrijk is natuurlijk het land voor wijnliefhebbers. Maar ze maken er ook een andere spraakmakende…

7 dagen ago

Steak tartare

Steak tartaart of Steak tartare is een voorgerecht met rauw vlees en rauw ei. Je…

1 week ago

Tiramisu Croisant Wafels

Ben je nog op zoek naar een lekker recept met wafels van croissantdeeg? Combineer het…

1 week ago

Frisse risotto met komkommer en munt pesto

Deze risotto met komkommer, munt pesto en granaatappelpitjes is heerlijk fris. Waar risotto voor mij…

2 weken ago