Yugo’s zijn dol op paprika! Het is een veel gebruikte groente in onze keukens en zowel de poeder vorm als het heilige goedje ‘ Ajvar’ gaan werkelijk overal doorheen. Het brengt gewoon zoveel meer smaak in een gerecht, net zoals bij deze bruine bonen schotel met gehakt en rijst.
Vroeger maakte mijn moeder dit recept regelmatig voor ons gezin en voor mij zitten er dan ook mooie herinneringen aan vast. Toen papa laatst vroeg of ik de schotel ook eens keertje voor hem wilde maken, besloot ik om dit recept ook maar meteen te delen met jullie. Deze bruinen bonen schotel met gehakt is rijst is eigenlijk een stoofschotel met lekker veel vlees en vezelrijke bonen. Echt heerlijk!
Het is een vrij eenvoudig recept om te maken, je laat letterlijk alle ingrediënten pruttelen op het vuur, en krijgt een soort gebonden soep of stoofschotel. En door smaakmakers als paprika, ajvar en de cervelaat heb je een gerecht met heel veel smaak en diepgang. Mij moeder serveerde deze bruine bonen schotel met gehakt en altijd met gekookte rijst, want de bonenbrei zou nog wel eens op je darmen kunnen gaan werken. En de rijst werkte dat juist weer tegen zeg maar.
Dit is echt zo’n gerecht dat beter wordt als je hem een dag van tevoren klaar maakt. (zoals eigenlijk met de meeste stoofschotels). En… hij is ook nog eens glutenvrij! Deze bruine bonen schotel met gehakt krijgt zijn ‘ binding’ door het zetmeel dat uit de bonen loskomt.
Een overheerlijke stoofschotel van mals rundergehakt en vlees met bruine bonen, paprika en tomaat. Serveer met rijst voor een overheerlijke en makkelijke doordeweekse maaltijd!
(* Tip: geen ajvar in huis? gebruik dan 1 eetlepel paprikapoeder in het recept)
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je hem wilt koken!
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…
View Comments
Een nieuw favoriet! Heerlijk met ajvar als smaakmaker. Ik heb de cerblvelaat terzijde gehouden om een beetje de calorieën in toom te houden, maar het smaakt nog steeds lekker.