Print

Bruine bonen schotel met gehakt

bruine bonen schotel met gehakt en rijst betty's kitchen recept

Een overheerlijke stoofschotel van mals rundergehakt en vlees met bruine bonen, paprika en tomaat. Serveer met rijst voor een overheerlijke en makkelijke doordeweekse maaltijd!

Scale

Ingredients

(* Tip: geen ajvar in huis? gebruik dan 1 eetlepel paprikapoeder in het recept)

Instructions

  1. Breng als eerste een pan met ruim water + snufje zout aan de kook, en kook hierin de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
  2. Verwijder het velletje van de cervelaatworst. Snijd de worst overlangs door de helft en vervolgens in dunne plakjes (halve maan vorm). Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en pers deze uit. Was de paprika, verwijder de steel en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Schrap de wortel, snijd overlangs door de helft en vervolgens in plakken (halve maan vorm). Giet het blik met bruine bonen af.
  3. Verhit ondertussen een scheut olijfolie in een braad-, of hapjespan en bak hierin het gehakt rul. Voeg de  cervelaatworst, ui knoflook, paprika en wortel toe en roerbak mee gedurende 2-3 minuten. Breng op smaak met zout, peper en een eetlepel fijngehakte peterselie.
  4. Schenk vervolgens 750 milliliter (lauwwarm) water in de pan, dek af met de deksel en breng aan de kook. Laat op middelhoog vuur gedurende 20 minuten doorkoken, maar blijf geregeld roeren om aanbakken te voorkomen. Voeg halverwege (dus na 10 minuten) enkel nog de bruine bonen, tomatenpuree en ajvar toe. Roer goed door en laat meekoken.
  5. Serveer de bruine bonen schotel met gehakt en rijst en garneer met nog een beetje extra fijngehakte peterselie.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty