Persoonlijk

Eetdagboek van Betty – week 5

Vanaf heden is er een nieuwe categorie op Betty’s Kitchen! Elke maandag deel ik met jullie mijn eetdagboek van de vorige week. Geen geheimen, maar boordevol inspiratie voor elkaar! Ik vond het immers zo leuk om een eetdagboek bij te houden tijdens mijn detoxweken, maar vanaf nu neem ik jullie gewoon elke dag mee naar huis, het werk, restaurants en nog veel meer. Goed om te weten: Ik probeer zoveel mogelijk volgens een 80/20 principe te leven: 80% van de tijd zo gezond, puur en ongeraffineerd mogelijk eten. Dan blijft er 20% over om te zondigen. Enjoy!

Eetdagboek Maandag:

Rise and Shine! Mijn werkweek is begonnen maar voor ik naar kantoor vertrek eet ik eerst een schaaltjes soyajoghurt, met havermout, aardbeien, blauwe bessen, hele amandelen, cacao nibs en kokosschaafsels. Uiteraard met een kopje groene thee.

Op kantoor heeft de CV echter kuren, en als ik het koud heb, dan stijgt mijn trek exponentieel! Rond half elf wordt het dus tijd voor een banaan. Inmiddels heb ik ook een 3e kop cappuchino op, en dat zijn er toch echt teveel voor mij. Tijdens de lunch weet ik mij gelukkig in te houden en neem enkel 2 getoaste sneetjes kloosterbrood, met een fijngeprakte 1/2 avocado en 1 tomaat in plakjes.

Rond vieren krijg ik een middagdip en vier dat met een dubbele espresso, een appel en stroopwafel. Eenmaal thuis gaat de verwarming op de volle stand en eten wij savonds een hartverwarmende risotto met champignons en side salad.

Eetdagboek Dinsdag:

Dinsdag is meestal een wat luie dag voor mij. (After-weekend-dip zeg maar.) Het ontbijt bestond dan ook uit een roze ontbijtsmoothie met frambozen. Niets moeilijks aan, gewoon in de blender. Op het werk schakel ik echter al weer gauw over naar de cappuccino’s.

s’ Middags ga ik voor de lekkere trek en maak snel een tosti ham-kaas met ‘low carb’ brood  in de grill. In de namiddag neem ik alleen nog een appel en een dubbele espresso.

Dinsdag avond is ook luilekker avond bij ons thuis, dus dat wordt bankhangen met onze favoriete series en een flink bord friet met een mexicano met pindasaus. Ja, ook IK heb wel eens van die avonden…

Eetdagboek Woensdag:

Woensdag doe ik een poging om de niet-zo-gezonde-dag van gisteren te compenseren. Het begon al heel goed met een tarwegrassmoothie met avocado, banaan, blauwe bessen en chiazaad. De koffie sloeg ik op kantoor ook helemaal over, en hield het bij groene thee.

Tijdens de lunch op kantoor eet ik een cracker met een plak kaas en twee met eiersalade. Voor de gezonde touch: schil ik een halve komkommer en vervolgens in 4 repen, en deze ‘snack’  ik letterlijk weg. Vergezeld met diverse koppen kamille thee en rooibos thee kom ik deze dag door.

Savond gaat het echter weer mis! We besluiten om langs de Domino’s pizza te rijden en een zuurkoolpizza met hot-dog-crust mee te nemen voor tijdens de BNN eettest uitzending. Ik geef de schuld aan Domino’s voor het uitzenden van een commercial waar deze zuurkoopizza met hot-dog-crust in voorbij kwam.. Oh.. en ik vond hem ook niet zo geweldig…

Eetdagboek Donderdag:

Vandaag werk ik thuis aan nieuwe recepten voor de blog. Dus begin de dag met een havermout pap met banaan en heel veel kaneel. Ik zou echt elke dag havermoutpap kunnen eten.

Voor de lunch ben ik net klaar met mijn recept voor de Koken Met Aanbiedingen app. Dus ik lunch met een bruine bonenschotel met gehakt en rijst. (Het recept komt morgen online)

S’ Avonds gaan we eten bij mijn schoonouders. Oma is immers op bezoek, en we eten heerlijk echte Hollandsche pot:  Gehaktballen met aardappels en sperzie bonen.

Eetdagboek Vrijdag:

Na een avond compleet crap geslapen te hebben verlang ik alleen naar een super-sinfull-breakfast. Dat werd dus een toren van pancakes met blauwe bessen, banaan en vooral heel veel stroop… Eenmaal op kantoor tik ik weer een cappuccino weg.

Tijdens de lunch toast ik weer twee sneetjes brood, en beleg deze met rookvlees en selderijsalade. Zo simpel maar lekker en met een kopje kamille thee toe.

En s’middags geniet ik nog van een espresso en een appel.

s’Avonds komen mijn zusje en een neef eten, en smikkelen we lekker een flinke pan zuurkoolstampot weg. Immers moet er ook gevierd worden dat het weekend is, dus de fles rode wijn moet er ook aan geloven.  Voor het toetje bak ik nog even snel een bananabread met chocolade, die wij nog net in een holle kies kwijt kunnen. Poeh he..

Eetdagboek Zaterdag:

Tijd voor een grote schoonmaak in huis. Je wil niet weten hoeveel stof er nog na een verbouwing omlaag komt, en dat terwijl ik toch elke week wel standaard aan het poetsen ben. Onbijt bestaat dan ook uit deze pannenkoeken carpaccio met blauwe bes, aardbei, pompoenpitten, kokosschilfers en butterscotch stroop. De pannenkoekjes waren overigens de kleine kant en klare pannenkoekjes van JAN.

Tussen het schoonmaken door stoppen we nog even voor toastjes met brie, roompate en een kop groene thee..  En nadat smiddags de boodschappen gedaan zijn, ga ik aan de slag met een wortel-dadeltaart met honing  (recept komt binnenkort online) voor het toetje van vanavond.

Mijn nicht en haar vriend komen namelijk ons nieuwe huis bewonderen, dus we gaan gezellig kaasfondueen met zijn allen. Een Zwitserse kaasfondue met stukjes brood, paprika, champignons en kerstomaten, en een glas witte wijn voor erbij. Na afloop dus nog de worteltaart met koffie toe.

Eetdagboek Zondag:

Zondagmorgen sta ik in mijn pyama appeltjes te schillen, en Dylan deze vervolgens op te bakken. De brunch (want zo laat is het inmiddels) bestaat dus uit deze poffertjes met gesuikerde appels. Daar drinken wij een kop groene thee en sapje van sinaasappel/framboos bij.

Rond een uurtje of drie krijg ik al weer lekkere trek, dus eet een grapefruit en een overgebleven stukje van de worteltaart.

S’avonds kruipen we op de bank met een dekentje en een flinke kom zelfgemaakte groentesoep met balletjes en twee plakken oerbrood met roomboter. En toen was de week alweer voorbij!

Tot zo ver mijn eerste eetdagboek van dit jaar. Ik hoop dat jullie het leuk vinden om terug te lezen?

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Hi Betty,
    wat leuk om te zien dat je zo veel van lekker eten houdt.
    Het lijkt ook veel op wat ik zelf eet, alleen ik moet er wel bij sporten om op gewicht te blijven
    Doe jij odat ook?

    • Hi Desiree,
      wellicht kan ik dit er voortaan gewoon bij vermelden in de posts.
      Is misschien ook wel confronterend voor mijzelf omdat ik het gewoonweg te weinig doe :-)
      Groetjes, Betty

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago