Voorgerechten

Brie taartjes met vijgen en pecannoten

Zijn deze brie taartjes gevuld met ui, pecannoten en vijgen geen feestje op tafel? Dit vegetarische gerecht heb je in mum van tijd op tafel staan, dus maak van jouw doordeweekse avond gewoon een feestdag! Je kunt deze hartige taartjes bereiden als voorgerecht, lunch, licht diner of hapje voor bij de borrel.

Gek op brie

Ben jij ook zo gek op brie? Op onze blog staat ook dit heerlijke recept van crostini met brie, rucola, druiven en honing en van deze crostini met kaas. Beide recepten kunnen ook geserveerd worden als lunch, licht diner of voor bij de borrel. Als je deze brie taartjes als hoofdmaaltijd eet dan zou ik er nog wel een groene salade bij serveren. Of maak er zelfs deze salade met gegrilde geitenkaas en vijgen bij! Check hier zelfs een compleet weekmenu met recepten uit de Franse keuken!

Zelf bladerdeeg pastei bakjes maken

Ik maakte deze brie taartjes met bladerdeeg pastei cupjes. Puur uit gemak, want deze pastei cupjes koop je kant en klaar in de supermarkt. Deze cupjes doen mij trouwens echt denken aan feestdagen, waarbij ze gevuld met ragout op tafel verschijnen. Je kunt de bladerdeeg pastei bakjes ook vrij gemakkelijk zelf maken, maar daarvoor heb je dus wel vers bladerdeeg en een muffin bakblik nodig. Vet het bakblik in met wat boter en met bladerdeeg vouw je een cupje. Zorg ervoor dat alle randjes van deze brie taartjes goed sluiten zodat de vulling er niet doorheen kan druppen. Kijk op de gebruiksaanwijzing van het bladerdeeg hoelang deze in de oven moet. Maar hou er rekening mee dat verse bladerdeeg uitzet bij het bakken. De kant en klare pastei cupjes zijn al in de juiste vorm voor het maken van deze brie taartjes. Heb je nog bladerdeeg over? Maak dan een van deze andere recepten met bladerdeeg!


Print

Recept: Brie taartjes met vijgen

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Dit vegetarische gerecht heb je in mum van tijd op tafel staan, dus maak van jouw doordeweekse avond gewoon een feestdag! Je kunt deze bladerdeeg brie taartjes met vijgen en pecannoten bereiden als voorgerecht, lunch, licht diner of hapje voor bij de borrel.

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 15 minutes
  • Total Time: 35 minutes
  • Yield: 24 personen 1x
  • Category: borrel of voorgerecht
  • Cuisine: Franse keuken

Ingredients

Scale
  • 4 bladerdeeg pastei cupjes (kant-en-klaar)
  • 100 gram brie
  • 1 rode ui
  • 4 gedroogde vijgen
  • 8 pecannoten (ongebrand en ongezouten)
  • 4 takjes verse oregano
  • 4 el. volle kwark
  • 3 eieren
  • Peper en zout
  • 1 el. roomboter

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Snij voorzichtig het kapje uit de pastei cupjes. Zet ze alvast apart op een ovenrooster.
  2. Schil de ui en snij in dunne, halve ringen. Verwarm de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak daarin de uiringen voor zo’n 15 minuten. Ze moeten niet al te bruin kleuren, zet in dat geval het vuur iets zachter.
  3. Snij de gedroogde vijgen alvast in blokjes. Rits de blaadjes van de takjes verse oregano in een kom. Klus hier de eieren doorheen samen met de kwark. Vermaal wat verse peper en zout boven de kom. Snij een kwart van de brie (25 gram) in kleine blokjes. Breek 4 pecannoten in kleine stukjes. Schep ook door in de kom, samen met de gebakken uiringen.
  4. Verdeel het mengsel over de cupjes. Er moet ruimte overblijven in het cupje, dus schep ze niet al te vol. Plaats het ovenrooster met de gevulde cupjes voor 15 minuten onderaan in de voorverwarmde oven.
  5. Na deze oventijd verander je de oventemperatuur naar 140 graden Celsius. Haal het ovenrooster eruit. Verdeel de resterende brie over de cupjes en plaats er een pecannootje bovenop. Zet de brie taartjes voor nog eens 10-15 minuten onderaan in de voorverwarmde oven.
  6. Laat de cupjes licht afkoelen voordat je ze serveert. Serveer de brie taartjes met de blokjes gedroogde vijg eroverheen verdeelt.

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze brie taartjes met vijgen wilt maken!

Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Recent Posts

Tex-Mex Burrito Bowl met gehakt en quinoa

De dinsdag wordt in de volksmond ook wel 'Taco Tuesday' genoemd. Verwijzend naar een makkelijke…

12 uur ago

Geroosterde spruitjessalade met zoete aardappel

Ook in de winter serveren wij salades! Maar dan wel een goedgevulde geroosterde spruitjessalade met…

2 dagen ago

Zelf pepernoten (kruidnoten) bakken

Denk je aan Sinterklaas, dan denk je ongetwijfeld ook aan pepernoten.. of kruidnoten.. wacht even,…

5 dagen ago

Wat is Thanksgiving Day en waarom wordt het gevierd?

Het is vandaag de 4e donderdag van November en dan wordt in Amerika Thanksgiving gevierd!…

6 dagen ago

20x Sinterklaas Recepten

Op zoek naar last-minute Sinterklaas recepten ter inspiratie? Binnenkort is het zover. Sinterklaas is namelijk alweer…

1 week ago

Gevulde paprika met quinoa

Als Meatless Monday voor vandaag bedacht ik deze kleurrijke gevulde paprika met quinoa. Dit gerechtje…

1 week ago