Zijn deze brie taartjes gevuld met ui, pecannoten en vijgen geen feestje op tafel? Dit vegetarische gerecht heb je in mum van tijd op tafel staan, dus maak van jouw doordeweekse avond gewoon een feestdag! Je kunt deze hartige taartjes bereiden als voorgerecht, lunch, licht diner of hapje voor bij de borrel.
Ben jij ook zo gek op brie? Op onze blog staat ook dit heerlijke recept van crostini met brie, rucola, druiven en honing en van deze crostini met kaas. Beide recepten kunnen ook geserveerd worden als lunch, licht diner of voor bij de borrel. Als je deze brie taartjes als hoofdmaaltijd eet dan zou ik er nog wel een groene salade bij serveren. Of maak er zelfs deze salade met gegrilde geitenkaas en vijgen bij! Check hier zelfs een compleet weekmenu met recepten uit de Franse keuken!
Ik maakte deze brie taartjes met bladerdeeg pastei cupjes. Puur uit gemak, want deze pastei cupjes koop je kant en klaar in de supermarkt. Deze cupjes doen mij trouwens echt denken aan feestdagen, waarbij ze gevuld met ragout op tafel verschijnen. Je kunt de bladerdeeg pastei bakjes ook vrij gemakkelijk zelf maken, maar daarvoor heb je dus wel vers bladerdeeg en een muffin bakblik nodig. Vet het bakblik in met wat boter en met bladerdeeg vouw je een cupje. Zorg ervoor dat alle randjes van deze brie taartjes goed sluiten zodat de vulling er niet doorheen kan druppen. Kijk op de gebruiksaanwijzing van het bladerdeeg hoelang deze in de oven moet. Maar hou er rekening mee dat verse bladerdeeg uitzet bij het bakken. De kant en klare pastei cupjes zijn al in de juiste vorm voor het maken van deze brie taartjes. Heb je nog bladerdeeg over? Maak dan een van deze andere recepten met bladerdeeg!
Dit vegetarische gerecht heb je in mum van tijd op tafel staan, dus maak van jouw doordeweekse avond gewoon een feestdag! Je kunt deze bladerdeeg brie taartjes met vijgen en pecannoten bereiden als voorgerecht, lunch, licht diner of hapje voor bij de borrel.
Eet smakelijk!
Liefs, Nanda
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze brie taartjes met vijgen wilt maken!
De dinsdag wordt in de volksmond ook wel 'Taco Tuesday' genoemd. Verwijzend naar een makkelijke…
Ook in de winter serveren wij salades! Maar dan wel een goedgevulde geroosterde spruitjessalade met…
Denk je aan Sinterklaas, dan denk je ongetwijfeld ook aan pepernoten.. of kruidnoten.. wacht even,…
Het is vandaag de 4e donderdag van November en dan wordt in Amerika Thanksgiving gevierd!…
Op zoek naar last-minute Sinterklaas recepten ter inspiratie? Binnenkort is het zover. Sinterklaas is namelijk alweer…
Als Meatless Monday voor vandaag bedacht ik deze kleurrijke gevulde paprika met quinoa. Dit gerechtje…