Restaurants in Rotterdam

Restaurant IDRW in Rotterdam (In den Rustwat)

Ik neem jullie mee naar het mooie Kralingen en restaurant IDRW in Rotterdam. Onderaan de Honingerdijk vindt je dit het weggestopte juweeltje. De naam is een afkorting voor In Den Rustwat: een authentieke herberg uit 1597, dat omgedoopt is tot een stijlvol restaurant.

De monumentale herberg In Den Rustwat

De unieke monumentale details van de herberg zijn nog duidelijk zichtbaar: de houten balken, de open haard met zijn oud Hollandse tegelwerk en natuurlijk de Orangerie en omliggende tuinen met terras. Daarnaast vindt je in de monumentale herberg In den Rustwat nu het restaurant IDRW. Het  restaurant is een paar jaar geleden helemaal onder handen genomen, heeft een frisse uitstraling gekregen, maar blijft tegelijk heerlijk knus en intiem aanvoelen.

Er zijn niet veel zitplaatsen en als alle tafels bezet zijn, kan het een beetje rumoerig worden in de ‘woonkamer’. Maar je zit hier toch al gauw op je gemak in de comfortabele stoelen en lekker om je heen te kijken naar alle unieke elementen van het restaurant IDRW. Het is een leuke combinatie van oud en nieuw geworden en dat allemaal met een luxe en serene uitstraling. En dit zie ook terug in het eten dat hier geserveerd wordt.

Chefs menu bij IDRW Rotterdam

De gerechten worden geleid door de Franse Keuken en dit is wel een restaurant om je lekker te laten verrassen middels het chefs menu bij IDRW Rotterdam. Deze bestaat uit 4 of 5 gangen (€ 52,50 – €65,=) en is uiteraard afgestemd op de seizoenen. Chefkok Marcel van Zomeren en zijn team vinden het immers zo leuk om hun passie met je te delen en dat zie en proef je terug in de gerechten. Elke gang is met veel liefde samengesteld en wordt op prachtige wijze gepresenteerd.

Daarnaast kun je bij IDRW Rotterdam ook genieten van het BiB Gourmand menu voor slechts € 37,= waarbij je keuze maakt uit een aantal a la carte gerechten. Dit is toch wel het toppunt van UIT eten gaan.  Smaken proeven en gerechten die je tong strelen, en dat voor elke portemonnee.


Dit eet je bij IDRW in Rotterdam:

Amuses

Wij hadden maar liefst 3 verschillende amuses: Een hoorntje met creme van geitenkaas, zwarte olijf kruim en gelei van ananas. Maar ook een ronde wonton met creme van pinda’s en (op de achtergrond) gepofte mais met Ras El Hanout kruiden.

Tussengerecht

De tweede gang was een verfrissende sorbet van komkommer, gelei van tonic en een crumble van cashewnoten.

1e gang

Een rundertartaar met asperge, borage (komkommerkruid), hazelnoot en een kwarteleitje met zachte dooier. Hier werd een droge Riesling wijn bij geschonken.

2e gang

De volgende gang bestond uit Rode Mul met een salade van venkel. Geserveerd op een brie krokantje met gel van citrusvruchten en verfrissend ijskruid. Voor erbij een vol sappige en verfrissende wijn met bloesem tonen van Huize Zinato (Lugana).

3e gang

De volgende gang was een samenspel van 2 compleet verschillende hapjes, maar die heel goed samen gingen:  Links een stukje zeebaars met antiboise van tomaat en lamsoor. Deze zilte groente gaan heel goed samen met vis. Rechts een blini met Anna Dutch Kaviaar. Voor erbij een rose Veneto Spumante die letterlijk explodeerde van bubbels zodra je deze combineerde met een hapje lamsoor. En we weten dat bubbels en kaviaar eigenlijk altijd goed samen gaan 🙂

4e gang

Dit tussengerecht was een ware ‘eerste-keer-voor-alles’ ervaring. Het waren namelijk maagjes van zeekomkommer, spaghetti van snijbonen en een saus van Japanse rijstwijn, ook wel Ponzu genoemd. Ik had namelijk nog nooit eerder maagjes gegeten, maar was zeker verrast. Qua textuur deed het mij een beetje denken aan stevige paddestoelen, maar ik had hier wel de Ponzu om het geheel tot een mooi einde te brengen. De maagjes zijn namelijk  vrij vlak van smaak, maar wel heel leuk om eens een keer geprobeerd te hebben.

5e gang

Het hoofdgerecht bestond uit verschillende bereidingen van duif. Borst, pootje, hart en lever kwamen allen terug op het bord en geserveerd met rode bieten en een mooie volle jus. Helaas is de smaak van duif nooit mijn favoriet geweest, maar qua bereiding kan ik er niets op aanmerken. En tezamen met een mooie rode Bolzano wijn eindigde elk hapje met een klein bittertje en kersen tijdens de afdronk.

Dessert

Merken jullie ook dat we tijdens de opbouw van het menu meer richting de herfst gaan? Hoe kunnen we dan ook anders de proeverij eindigen dan met appelcompote met gember en crumble. Voor erbij een semi-zoete Moscatel en een koffie toe.


Review IDRW Rotterdam

 

  • Een verborgen juweeltje in Kralingen. Restaurant IDRW ligt afgezonderd onderaan de Honingerdijk. Maar in dit stukje van Rotterdam vind je een paar bijzondere restaurants bij elkaar.
  • De authentieke elementen van de herberg zie je terug. Van de oen doordat het een ‘klein’  restaurant is, is het ‘huiskamer gevoel’  vrij hoog.
  • De gerechten zijn ware kunstwerkjes! Het tafellinnen en servies draagt natuurlijk bij aan een luxe beleving.
  • Rotterdam is tenslotte een havenstad, dus alleen maar leuk dat hier de voorliefde voor dieren en planten uit de zee vooral terugkomen.
  • De wijnen zijn voortreffelijk en goed afgestemd op de gerechten.
  • Hier serveert men een chefs menu of een BiB Gourmand a la carte keuzemenu.
  • Na 18.00 uur gratis parkeren.
  • Het restaurant ligt niet in het stadscentrum van Rotterdam, maar is daardoor wel een ideale ligging ten opzichte van de snelweg. No worries, de wijnen zijn ook in halve porties te krijgen!
  • Het kan er soms een beetje rumoerig worden, maar dat maakt het ook wel weer gezellig in het knusse restaurant.

Review:    Prijs: €€     Eten: 9    Service: 8     Decor: 8    Totaal:  8.3


IDRW - In Den Rustwat
Honingerdijk 96
3062 NX, Rotterdam
The Netherlands
https://idrw.nl


Voor deze review was ik uitgenodigd door restaurant IDRW, maar deze post bevat 100% mijn eigen mening en beleving. Lees hier meer over op onze disclaimer pagina.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

6 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

1 week ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago