Bijgerechten

Bloemkoolsalade met asperges en granaatappel

Met deze bloemkoolsalade met asperges en granaatappel krijg je spontaan zin in het voorjaar! Nu de lente officieel begonnen is maken we plaats in de groentelade van de koelkast voor bloemkool en asperges. Dus werd het hoog tijd voor een wat meer ‘out of the box’  gerecht.

RAW bloemkool salade

De bloemkool geeft dit gerecht een lekker fris tinje en knapperig geheel. En laat zich uitstekend combineren met de asperges en zoetzure granaatappelpitjes en geitenkaas.  Met de couscous als basis in mijn achterhoofd, heeft deze bloemkoolsalade dus een vrij Mediterraans tintje gekregen. Ik ben namelijk dol op couscous, maar dit is helaas niet glutenvrij. En dan is mijn buik er wat minder blij mee. Maar als je rauwe bloemkool fijn raspt, dan krijg je diezelfde korrelige structuur van couscous. Echter is deze dan dus 100% plantaardig en graanvrij!

Vegetarisch, glutenvrij en low carb

Dit gerecht bedacht ik als bijgerecht voor een heerlijk Paaskippetje uit de oven. Deze bloemkoolsalade met asperges en granaatappel is niet alleen glutenvrij, maar ook nog eens lowcarb en voedselzandloperproof! Bloemkool kun je namelijk inzetten als alternatief voor rijst of couscous. Maar ook gepureerd in plaats van aardappelpuree. Op zoek naar nog meer verrassende en verwoorde recepten met bloemkool? Maak dan ook eens deze Bloemkool N’oatmeal voor het ontbijt! En wist je dat je ook prima low carb en glutenvrij pizzadeeg van bloemkool kunt maken? Lekker van genieten dus!


Print

Recept: Bloemkoolsalade met asperges en granaatappel

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Met deze bloemkoolsalade met asperges en granaatappel krijg je spontaan zin in het voorjaar! Nu de lente officieel begonnen is maken we plaats in de groentelade van de koelkast voor bloemkool en asperges. Dus werd het hoog tijd voor een wat meer ‘out of the box’  gerecht.

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 15 minutes
  • Total Time: 15 minutes
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Bijgerecht
  • Cuisine: Low Carb Recepten
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 250 gram groene asperges,
  • 300 gram bloemkoolroosjes,
  • 3 bosuitjes,
  • 1 rode paprika,
  • 1 granaatappel,
  • 100 gram zachte geitenkaas (Chevre),
  • sap van 1/2 citroen,
  • 3 eetlepels olijflie,
  • peper en zout,
  • Handje verse peterselie, fijngehakt,
  • handje blanke amandelen.

Extra: 

Instructions

  1. Snijd de houtige uiteinde (onderkant) van de asperge en gril de asperges gedurende 5 minuten in een grillpan. Blijf de asperges regelmatig keren om verbranden de voorkomen en laat hierna een klein beetje afkoelen. Snijd vervolgens in stukken van 2-3 cm.
  2. Ondertussen rasp je de bloemkoolroosjes in de keukenmachine of met een handrasp. Doordat de bloemkool zo fijn en korrelig er uit komt te zien, is dit een verantwoord alternatief voor bijvoorbeeld couscous of rijst!
  3. Spoel de bosui af onder de kraan, snijd de onderkant er af, en de rest in dunne ringen. Was de paprika, verwijder de steel en zaadlijst, en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de granaatappel doormidden en lepel deze uit.
  4. Mix de geraspte bloemkool met de gegrilde asperges, bosui, paprika en granaatappel. Verkruimel hier vervolgende de zachte geitenkaas overheen.
  5. Maak een dressing van het citroensap, olijfolie, peper, zout en peterselie en lepel deze dressing over de salade. Hussel goed om en garneer de bloemkoolsalade met de blanke amandelen.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

Tip: Zodra de dressing is toegevoegd, dient deze rauwe bloemkoolsalade met asperges en granaatappel direct opgegeten te worden. Mocht je de salade willen voorbereiden: houd dan de dressing nog even apart en zet de gesneden groenten in een schaal, afgedekt in de koelkast, tot gebruik.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

2 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago