Espressions MixMaster keukenmachine EP9200

Mag ik jullie even voorstellen: Onze keukenfamilie is namelijk uitgebreid met deze prachtige keukenmachine! Na een decenia lang armen van staal gekweekt te hebben (door het vele opkloppen en en kneden,) heb ik nu eindelijk een keukenassistent gevonden, die het leven een stuk makkelijker maakt voor me.

Deze Espressions MixMaster keukenmachine is jullie wellicht bekend van Masterchef Australia en wij mochten hem uitvoerig testen in Betty’s Kitchen! Lees hier de review:

Mixen als een malle

Heb je ooit wel eens slagroom geprobeerd te kloppen in een te klein kommetje? Ik wel..  het is geen aanrader.. De hele keuken zat namelijk onder…  Maar daar heb je met deze Espressions MixMaster keukenmachine geen last van. Zowieso heeft het apparaat een ‘ vertraagde’  start, om juist het opspatten te voorkomen. Maar ook met een zeer ruime kom van maar liefst 4.5 liter, een standaard waar je de kom in parkeert (vastklikt) en een anti-spat deksel kom je een heel eind!

Zo mixte ik in een handomdraai het taaie beslag voor een brownie in elkaar, en verdween er letterlijk een berg geraspte wortel als sneeuw voor de zon bij het maken van deze wortel-dadeltaart. Met de Expressions MixMaster keukenmachine kun je mixen als een malle.

En je hoeft er geen poot voor om te draaien. Nou, alleen even de kom na afloop losdraaien.  Maar hoe licht of stevig, dik of dun je beslag ook is, met maar liefst 12 variabele snelheden is deze keukenmachine voor werkelijk elke keukentaak geschikt.

 

Mario kan het niet beter

Maken jullie zelf wel eens pizzadeeg? Ik bak namelijk gerust 4 pizza’s op 1  middag, voor vrienden of gewoon omdat ik daar trek in heb…

Maar pizzadeeg maken is een bijzonder delicaat karweitje, waarbij vooral geduld en liefdevol kneden tot de twee hoofdingredienten behoren. Maar zelfs daar weet de Espression MixMaster keukenmachine wel raad mee. Het eerste half uur kneden, ronddraaien, trekken en uitrekken zijn vervangen door slechts 9 minuten mixen op standje 2 met de deeghaak.

Geen dagenlange spierpijn meer in de onderarmen, maar simpelweg met 1 druk op de knop. Super soepel en elastisch deeg kreeg ik ervan, dat zo prachtig dun uit te rollen was, dat zelfs de echte Mario het niet beter kan…

Hemelse opgeklopte wolkjes

En dan heb ik het nog niet eens over de desserts die je ermee kunt maken! Eiwitten opkloppen tot meringue beslag is een peuleschil.

Gewoon even de timer zetten en daarna hup de oven in! Elk weekend een pavlova maken wordt straks nog eens een gewoonte! En met de flexiklopper kun je zelfs kleine porties mixen, want hij schraapt letterlijk de hele kom schoon. Wat dacht je van slechts 3 eidooiers volromig opkloppen voor een tiramisu? Om je (lange) vingers bij af te likken!

Of het nu gaat om grof kneedwerk, mixen, delicaat opkloppen of juist luchtig maken, deze keukenmachine kan het allemaal! Ik heb deze ideale keukenassistent maar meteen een vaste aanstelling gegeven in Betty’s Kitchen.

 

Eindoordeel Espressions MixMaster keukenmachine:

 

 

 

  • In de legendarische woorden van Steve Irvin: ” Wow, what a beauty!” Door de mooie metallic kleur is het een echt pronkstuk voor op het aanrecht!
  • Groot digitaal display met o.a. stopwatch of timerfunctie,
  • Maar liefst 12 instelbare snelheden (op het display) voor elk soort karweitje: mixen, kneden, opkloppen, luchtig kloppen etc
  • Powercord krult zich op IN het apparaat, je kunt deze dus zo lang of zo kort maken als je zelf wilt. (Clean desk policy here we come  😉 )
  • Wordt standaard geleverd met de volgende opzetstukken:  Afdekplaatje, kneedhaak, platte menghaak, draadgarde en een flexiklopper.
  • De mengbak heeft maar liefst 4.5 liter inhoud en is van RVS
  • Alle items kunnen eenvoudig in de vaatwasser
  • Enne.. het is natuurlijk de keukenmachine die gebruikt wordt in Masterchef Australia…  zo kun je in je eigen keuken een beetje de Masterchef gaan uithangen.

 

 

 

  • De mengkom zit echt goed vast in het standaard. Het voorkomt inderdaad wegschieten van de kom, maar heeft soms een extra tik nodig om los te komen.
  • De prijs maakt dat het niet voor iedereen is weggelegd, maar je krijgt er wel een prachtig staaltje alles-in-een-keukenhulp voor terug.

Verkoopinformatie:

Groetjes, Betty

Deze review bevat producten of goederen die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees hier meer over op mijn disclaimer pagina.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Hoi Betty, wat een geweldige machine lijkt me dat. Ik zat gewoon te kwijlen (sorry) bij het lezen van je review. Wat een gemak om dan die lekkere recepten te maken. Ik wens jou nog veel nieuwe lekkere recepten toe, met het keukenwonder wat nu op je aanrecht staat!

    • HI Marian,

      dank je wel! Wij hebben zeer zeker ook zitten smullen tijdens onze test en bakdagen, waarvan er nog velen gaan volgen!
      Je leest het vanzelf wel weer terug op de site ;-)

  • Ik heb sinds kort een KitchenAid en ah, ik herken je enthousiaste reacties echt precies. En inderdaad, er worden nu zo vaak pizza's gebakken, omdat dat pizzadeeg zo gemakkelijk en snel klaar is! Super. Veel plezier met je keukenmachine!

    • Geweldig toch dat goed keukenapparatuur je leven zo veel leuker en makkelijk kan maken!
      Enjoy!

  • Ik sta op het punt om een keukenmachine te kopen om vooral brooddeeg (bruin) te kneden. Ik zie door het bos de bomen niet meer staan. Kitchen-ad/kenwood/bosch en nog. Een scandinavisch merk. Allemaal boven de €500-.

    Moet je bij jouw machine erbij blijven of is het insteelen en het apparaat doet het werk?

    Hopelijk kun je mij op weg helpen.

    Alvast bedankt,
    Karin timmermans

    • Hi Karin,

      een van de redenen om te investeren in een goed machine, is juist zodat je het werk voor je kunt laten doen.
      Dit apparaat is voor mij persoonlijk erg prettig, want ik hoef er niet bij te blijven.
      Zo wordt bijv. het pizzadeeg voor me gekneed, terwijl ik de saus sta te maken ;-)
      En de Expressions kun je op de timer zetten, zodat hij aangeeft als ie klaar is. I-DE-AAL

  • Hoi Betina,

    Ik las dat U erg enthousiast bent over de Espression keukenmachine. Ik heb mijn oog ook op deze machine laten vallen mede door de goede ervaringen van de gebruikers.

    Ik maak vaak kleine hoeveelheden gebak en dessert. Nu is mijn vraag. Kan ik met deze machine ook bijvoorbeeld 2 eiwitten tot merengue kloppen. Of heeft de machine hier niet de snelheid voor?

    Ik hoop dat U mij verder kunt helpen.

    Alvast bedankt,

    André

    • hi Andre,

      jazeker, hier is de machine uitermate geschikt voor. Ik adviseer dan wel om minstens 2 eiwitten te gebruiken. De beslagkom is namelijk vrij groot. En dan zet je de machine in de hoge snelheid (bijv. 10-12)
      Succes!

  • Hoi Betty,
    Na lang zoeken uiteindelijk mijn oog op de expressions mixmaster laten vallen en ook gekocht.
    Ik ben er zeer blij mee,kneed en mixt als de beste.
    Echter 1 vraag,bij zwaarder brooddeeg beweegt de arm best wel veel mee.
    Is dat herkenbaar?
    Bedankt alvast
    Groet Simone

    • Hi Simone,

      ik heb hier niet veel last van. Ik snap dat hij misschien een beetje mee kan geven bij heel zwaar deeg, maar echt bewegen doet de arm dan niet bij mij.

  • Hoi. Ik heb even een vraag...hoe hoog is deze keukenmachine als je m openklapt?
    Ik ben nu aan het meten, maar kan negrens antwoord vinden op mijn vraag.
    Misschien kan jij me helpen.....

    • Hi Mies,

      ik heb het even voor je opgemeten en kom uit op 47 cm.
      Hopelijk gaat dat passen onder je bovenkastjes :-)

  • Hallo Betty

    Ben je na bijna 2 jaar nog steeds tevreden met je Espression Mixmaster?
    Ik zag bij een filmpje over Espression in Australië dat Sunbeam (USA) het uitbrengt, dat merk ken ik van mijn ma die al 50 jaar een Sunbeam heeft onverwoestbaar en toen al ook traploze snelheid.

    • Hi Phred,

      jazeker, want ik gebruik hem nog steeds bijna elke weekend voor heerlijke baksels!
      Altijd beter als zelf met de hand kloppen, kneden etc :-)

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

2 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

3 dagen ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

4 dagen ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

5 dagen ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

6 dagen ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

1 week ago