Met deze bloemkoolsalade met asperges en granaatappel krijg je spontaan zin in het voorjaar! Nu de lente officieel begonnen is maken we plaats in de groentelade van de koelkast voor bloemkool en asperges. Dus werd het hoog tijd voor een wat meer ‘out of the box’ gerecht.
De bloemkool geeft dit gerecht een lekker fris tinje en knapperig geheel. En laat zich uitstekend combineren met de asperges en zoetzure granaatappelpitjes en geitenkaas. Met de couscous als basis in mijn achterhoofd, heeft deze bloemkoolsalade dus een vrij Mediterraans tintje gekregen. Ik ben namelijk dol op couscous, maar dit is helaas niet glutenvrij. En dan is mijn buik er wat minder blij mee. Maar als je rauwe bloemkool fijn raspt, dan krijg je diezelfde korrelige structuur van couscous. Echter is deze dan dus 100% plantaardig en graanvrij!
Dit gerecht bedacht ik als bijgerecht voor een heerlijk Paaskippetje uit de oven. Deze bloemkoolsalade met asperges en granaatappel is niet alleen glutenvrij, maar ook nog eens lowcarb en voedselzandloperproof! Bloemkool kun je namelijk inzetten als alternatief voor rijst of couscous. Maar ook gepureerd in plaats van aardappelpuree. Op zoek naar nog meer verrassende en verwoorde recepten met bloemkool? Maak dan ook eens deze Bloemkool N’oatmeal voor het ontbijt! En wist je dat je ook prima low carb en glutenvrij pizzadeeg van bloemkool kunt maken? Lekker van genieten dus!
Met deze bloemkoolsalade met asperges en granaatappel krijg je spontaan zin in het voorjaar! Nu de lente officieel begonnen is maken we plaats in de groentelade van de koelkast voor bloemkool en asperges. Dus werd het hoog tijd voor een wat meer ‘out of the box’ gerecht.
Extra:
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
Tip: Zodra de dressing is toegevoegd, dient deze rauwe bloemkoolsalade met asperges en granaatappel direct opgegeten te worden. Mocht je de salade willen voorbereiden: houd dan de dressing nog even apart en zet de gesneden groenten in een schaal, afgedekt in de koelkast, tot gebruik.
Ik waarschuw je alvast: het MeatlessMonday recept van vandaag is gevaarlijk lekker! Want pasta wordt vaak…
Het is het seizoen van de pompoen en dat mogen we weten en proeven! Dit…
Heb jij ook last van wintertenen, een loopneus of kun je niet meer opwarmen tijdens…
Vandaag begint Oktober, DE maand die bekend staat om de feestdag Halloween! Om een beetje…
De Tex Mex keuken leent zich uitstekend voor een vegetarische maaltijd! Je kunt je wraps…
Weet jij de verschillen tussen quiche en hartige taart? Deze taarten zijn ideale gerechten voor…
View Comments
Lijkt me lekker, die bloemkool met het frisse van de granaatappel. Gaat op mijn lijstje!
Top! laat zeker even weten wat je er van vind!
Groetjes, Betty