Tijdens de natte winter maanden komen de comfort food gerechten vanzelf weer op tafel! Zo gingen we ook aan de slag met een heel bekend Russisch gerecht namelijk Beef Stroganoff met champignons. Daarbij bak je een mooi stuk rundvlees aan en serveer in een rode saus van o.a. paprikapoeder en vodka.
De naam verklapt het al een beetje, maar de beef stroganoff is een bekend Russisch gerecht! Het is zelfs vernoemd naar de vooraanstaande Russische familie Stroganov. Gemaakt met gebraden rundvlees zoals rosbief of biefstuk. Maar er zijn ook variaties met wild (hert) of zelfs varkensvlees. Wat Beef Stroganoff zo bijzonder maakt en dit gerecht naar een hoger niveau tilt is de rodebruine romige saus met o.a. uien, champignons, tomaten, paprikapoeder, vodka en zure room. Zelf voeg ik nog een beetje pit toe aan het gerecht met een rode peper maar dit hoeft dus niet. Serveer je vlees met stroganoff saus met bijvoorbeeld krieltjes en peterselie, maar je kunt ook gekookte rijst of stokbrood gebruiken.
Ongeacht wat je momenteel van de Russische president vindt, het land is wel de herkomst van een aantal heerlijke recepten. Wist je dat Beef Stroganoff je een beetje kan doen denken aan goulash? Dit komt doordat hier een aantal dezelfde ingrediënten in terugkomen. In Rusland en omstreken wordt goulash echter meer als een soep geserveerd en is stroganoff wel echte een dikke saus voor over gebraden vlees. Wist je dat de kleine ronde blini met zalm ook zijn oorsprong vindt in Rusland? En wat dacht je van deze verrukkelijke Russische ‘Cheesecake’ pannenkoekjes genaamd Syrniki (binnenkort online) als ontbijt?
Een klassiek Russisch gerecht naar de vooraanstaande familie Stroganov! Een makkelijke versie voor beef stroganoff met runderreepjes, champignons en paprika. Maak een romige stroganoff saus met een vleugje tomaat, paprikapoeder, scheutje vodka en serveer met rijst, pasta of zelfs stokbrood. Maar uiteraard kun je ook aardappel puree of gebakken krieltjes toevoegen.
Voor erbij:
Prijatnogo appetita! (= eet smakelijk)
In plaats van een hele biefstuk bakken en in plakjes te snijden, kun je ook voorgesneden biefstuk puntjes of beefreepjes nemen en deze even kort van tevoren aanbakken. Haal uit de pan en zet apart om dus later weer toe te voegen aan de Stroganoff saus.
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je zelf Beef Stroganoff wilt gaan maken!
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…
View Comments
Dank je wel voor het delen, ik ga dit recept ook eens proberen.
Eet smakelijk alvast!