Soepen doen het in de herfst altijd goed, want je warmt er zo heerlijk van op! Vandaag is deze gezonde en voedzame zoete aardappelsoep met linzen een aanrader. Het is een heerlijke maaltijdsoep, bomvol groenten en vezels, maar bovenal: lekker van smaak!
Mijn man Patrick is nou niet bepaald een liefhebber van zoete aardappels, dus hij keek me wat teleurgesteld aan toen ik dit op het menu had staan. Maar de zoete aardappelsoep met linzen werd na het bereiden toch even geproefd en hij was zeer positief verrast! Er ging een hele kom soep naar binnen, dus dan weet je wel genoeg! Het is een heerlijk smaakvol recept met gember, kokosmelk en dus linzen voor de nodige eiwitten. Het is dus een vegetarisch gerecht, maar wel eentje waarbij je vlees absoluut niet mist.
Ben jij een enorme liefhebber van recepten met zoete aardappel? Check hier sowieso 10x recepten met zoete aardappel op een rijtje en geniet er heerlijk van!
Ik verbaas me er iedere keer weer over hoe je kunt variëren met zoete aardappels. Nu maakte ik dus deze zoete aardappelsoep met linzen, maar eerder plaatsten we op Betty’s Kitchen ook dit Italiaanse stamppotje met zoete aardappel en deze Good morning Juice met zoete aardappel. Je kunt er trouwens ook heel goed mee bakken: maak bijvoorbeeld eens deze (Joodse) Latkes koekjes met zoete aardappel. Die zijn niet alleen geschikt voor tijdens de viering van Chanoeka. Zoete aardappels zitten vol vezels waardoor je langer een vol gevoel en daarbij behorende energie hebt. Hetzelfde geldt voor linzen, dus geloof mij: na die kom van deze zoete aardappelsoep, was ons hongergevoel voor aardig wat uurtjes gestild hoor.
Benodigdheden:
Eet smakelijk!
Bewaartip: Je kunt deze zoete aardappelsoep met linzen nog prima zo’n 2 dagen bewaren in de koelkast. Als je over hebt kun je dit dus lekker de dag erna opwarmen voor de lunch. Of maak gewoon wat extra zodat je zeker weet dat je wat overhoudt!
Eet smakelijk.
Liefs, Nanda
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…
View Comments
Ik vroeg me af waarom je de zoete aardappel apart kookt. Is de smaak zo anders dan als je alles samen kookt?