Tijdens deze zomerse dagen houden wij wel van een verkoelend drankje! En zelf ijsthee maken is dan de perfecte dorstlesser! Ga eens aan de slag met zelf Amerikaanse Ice Tea maken!

Basis recept voor zelf Ice Tea maken

Zelf ijsthee maken is heel gemakkelijk! Maar de beste ijsthee valt of staat met kwalitatieve goede thee. Nu zijn er heel veel merken die bijvoorbeeld Earl Grey thee maken, maar het maken van deze Amerikaanse Ice Tea kan ik je adviseren om Lipton of Clipper te gebruiken. Deze geven echt de beste smaak bij deze bereiding en basis recept voor zelf ice tea maken. Voor het zoeten van je ijsthee is het belangrijk om in een separaat pannetje suikersiroop te maken. Als je namelijk namelijk suiker rechtstreeks aan je warme thee toevoegt en al roerende oplost dan proef het meer naar suikerwater met een vleugje thee. En als je de suiker in de thee laat meekoken dan wordt je Amerikaanse iced tea vaak nog bitterder van smaak. 

Nog meer verkoelende drankjes recepten

Naast het recept voor deze Amerikaanse Ice Tea vind je nog veel meer verkoelende zomer drankjes bij ons op de site! Wat dacht je bijvoorbeeld voor deze caffeinevrije ijsthee met bosvruchten? Of ga aan de slag met zelf mango ijsthee maken. Maar zelfs de koffieliefhebbers komen niets te kort, want wat dacht je van 3x ijskoffie maken met je Nespresso apparaat? Klinkt cool he! Maak er een overheerlijke zomer van!


Print

Recept: Amerikaanse Ice Tea

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Tijdens deze zomerse dagen houden wij wel van een verkoelend drankje!  Ga eens aan de slag met zelf Amerikaanse Ice Tea maken! Op basis van Earl Grey thee, citroen en suiker of honing. Een echte dorstlesser voor zomerse dagen!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 4 uur koelen
  • Cook Time: 20 min.
  • Total Time: 4 uur en 20 minuten
  • Yield: 10 glazen 1x
  • Category: drankjes
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 6 zakjes (Lipton) Earl Grey thee  – 1 persoons
  • 150 gram suiker *
  • 12 biologische citroenen
  • ijsblokjes
  • schenkkan met inhoud 2 – 2.5 L

Instructions

  1. Breng 1 liter water aan de kook in een kookpannetje. Leg de labels van de theezakjes op elkaar en leg een knoop in de touwtjes om er een bosje van te maken. Zet daarna het vuur uit en voeg het bosje theezakjes thee toe, maar laat de labels over de rand van de pan hangen. Laat 15-20 minuten trekken.
  2. Verwarm in een steelpannetje  een extra 250 ml water samen met 150 gram suiker. Breng aan de kook en verlaag daarna het vuur naar middelhoog. Laat de suikersiroop gedurende 15 minuten inkoken.
  3. Knijp de theezakjes goed uit en haal uit de pan. Roer vervolgens de suikersiroop door de thee en giet het geheel in de schenkkan. Voeg vervolgens nog ca. 1 liter koud water toe, dek de kan af met wat folie en plaats minstens 4 uur in de koelkast om te koelen.
  4. Voor het serveren: Boen de citroen schoon en snijd  in plakjes van 0,5 cm breed. Mocht je een kan hebben van 2,5 liter dan kun je de plakjes en wat ijsblokjes direct bij de iced tea in de schenkkan stoppen. Zo niet, vul dan je je glazen met de citroen en een paar ijsblokjes en giet hier de iced tea overheen.
  5. Serveer de Amerikaanse ijsthee direct en stop terug in de koeling als je niet meer nodig hebt. Dan blijft hij gerust 24 uur goed.

Drink smakelijk!

Notes

Variatietip: je kunt de suikersiroop ook vervangen door 4-5 eetlepels honing. Laat stap 2 dan achterwege en roer de honing door de warme thee bij stap 3 om op te lossen.

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je zelf Amerikaanse Ice Tea wilt maken!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago