Maisbrood is iets typisch Amerikaans. Maar ook in het Caribisch gebied is men dol op brood maken van maismeel. ‘Cornbread’ is er dan ook in heel veel verschillende soorten en variaties en vandaag deel ik graag een heerlijke zoet maisbrood met ananas en stukjes mais er in!
Inmiddels is bij ons thuis de barbecue al regelmatig aan gegaan dit voorjaar. Een van mijn favoriete bijgerechten voor bij vleesgerechten, zeker diegenen met een lekkere saus, is ‘cornbread‘. Ideaal om de stukjes vlees en sauzen mee op te deppen! Eerder deelde ik ook al dit hartige mais brood met courgette recept en vertelde daarbij al dat er heel veel variaties mogelijk zijn. Omdat ik laatst een pittige Caribische Viscurry op de barbecue maakte, leek het mij wel lekker om eens een zoet maisbrood met ananas erbij te maken. Het zoete is namelijk een mooie tegenhanger voor de chilipepers en is gewoonweg heel goed van smaak en textuur! Daarnaast vult maisbrood ook heel goed, dus je hebt daarbij niet heel veel andere bijgerechten meer nodig.
Ga dus ook eens lekker aan de slag met zelf ‘Cornbread’ maken. Vervang de melk eens door karnemelk of zelfs huttekase. Maak eens muffins van dit beslag, of bak het op als pancakes. Ook lekker: voeg pompoen puree of geprakte zoete aardappels toe aan het beslag en maak een heerlijke cake die aftopt met bijvoorbeeld pumpkin spice botercreme. Je kunt echt alle kanten op met dit zoet maisbrood met ananas recept! Niet alleen in Amerika is dit gerecht heel populair, maar bijvoorbeeld ook in het Caribisch gebeid! Check hier nog eens 20x barbecue recepten met vlees, vis of gevogelte om van te genieten! En neem dan uiteraard ook nog eens een kijkje bij deze BBQ bijgerechten!
Extra:
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je zoet maisbrood met ananas wilt gaan maken!
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…
View Comments
Hey Betty
Het maisbrood staat in de oven, ben benieuwd hoe het smaakt.
Groetjes , sonja
Ik hoop dat je er net zo van geniet als wij! eet smakelijk!