Er is geen Tex Mex party mogelijk zonder tortilla chips! Deze Tex Mex thema week sluiten we dan ook af met het recept voor zelf chips maken van tortilla wraps! Dat is werkelijk zo gemakkelijk dat de kids hier zich ook aan kunnen wagen!

Tortilla chips van mais wraps maken

Zoals jullie wellicht al weten hou ik echt van een Tex Mex party organiseren! Een van de gerechten die dan ook nooit op tafel mag ontbreken zijn tortillachips. Het is namelijk erg leuk voor de gasten om alvast plaats te kunnen nemen met een drankje en wat tortilla chips en dip. Je kunt er namelijk zo veel of zo weinig van op als je zelf wilt en met onderstaande recepten kun je altijd even snel tortilla chips van mais wraps klaarmaken. Zelfs onverwachte visite doe je hier een plezier mee want werkelijk iedereen lust dit wel. Nu vind je in de schappen veelal wraps gemaakt van bloem, maar er zijn ook varianten met een combinatie van maismeel en bloem. Je kunt ook groente wraps of enkel maismeel wraps (glutenvrij) gebruiken, net wat jij lekker vindt of in huis hebt.

Verschil tussen Nacho’s en tortilla chips

Ik krijg dan ook regelmatig de vraag: wat is het verschil tussen nacho’s en tortilla chips? Het antwoord is simpel: de tortilla chips zijn driehoekig en ideaal om met het puntje te dippen! Nacho’s zijn gemaakt van maismeel, rond van vorm en veel steviger van structuur. Ze zijn dan ook bedoeld om als een soort lasagne te stapelen met bijvoorbeeld kaas, groenten, eventueel vlees en salsa. De nacho’s bak je daarna af in de oven en daarmee is het dus een op zich zelf staand gerecht uit de Tex Mex keuken. Check hier dan ook 7x nacho recepten op een rijtje.

Lekker met guacamole
of Cheddar cheese dip

Wat serveer je bij tortilla chips?

Of je nu voor zelfgemaakte tortilla chips uit oven gaat, of simpelweg een zak uit de schappen… een heerlijke dip mag natuurlijk nooit ontbreken! Dip je vers gemaakte chips van tortilla wraps in een salsa van bijvoorbeeld tomaat en ui. Mijn grote favoriet is toch wel de gezonde avocado dip genaamd guacamole! Maar inmiddels vindt deze cheddar cheese dip ook steeds vaker zijn weg naar onze eettafel! Ook lekker: roer een beetje mayonaise los met een paar druppels tabasco en serveer als pittige dipsaus! Zo simpel maar zoooo lekker!


Print

Recept: Zelf Tortilla Chips maken

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Er is geen Tex Mex party mogelijk zonder tortilla chips! Met dit recept kun je dus zelf chips maken van tortilla wraps! Dat is werkelijk zo gemakkelijk dat de kids hier zich ook aan kunnen wagen! Lekker met guacamole, salsa of cheddar cheese dip!

Ingredients

Scale
  • 4 ‘small’ tortilla’s – met maismeel
  • zonnebloemolie
  • zeezout of saltflakes
  • gedroogde oregano
  • (gerookt) paprikapoeder

Extra:

  • bakkwast
  • pizza roller of groot scherp mes

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden (200 hete lucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Leg 1 kleine tortilla wrap op een snijplank. Kwast de bovenzijde in met zonnebloemolie en leg hier nog een tortilla wrap bovenop en kwast deze ook in met olie. Ga zo door tot je alle plakken ingekwast hebt.
  3. Gebruik een pizzaroller of groot scherp koksmes om de stapel in 8 gelijke stukken te snijden. Snijd hiervoor de stapel eerst door de helft, vervolgens in kwarten en tot slot in 8 puntjes. Spreid deze uit over de bakplaat (niet overlappend!) en bak gedurende 3-5 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Bestrooi na het bakken direct met zeezout of salt flakes (bijv. Maldon). Je kunt ook een snufje gedroogde oregano of (gerookte) paprikapoeder toevoegen. Laat een paar minuten op de plaat afkoelen en krokanter worden. Verplaats daarna de tortilla chips naar een schaaltje.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

Bewaar de overgebleven (kan dat?!) tortilla chips in een luchtdicht bakje of ziploc zakje. Ze blijven nog gerust een paar dagen goed.

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze cheddar cheese dip voor je tortilla chips wilt gaan maken!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago