Op 5 mei vieren we onze vrijheid! Dit jaar vieren we deze belangrijke dag met een Vrijheidsmaaltijd en dat is een heerlijke vegan Lente Chowder met heel veel Hollandse voorjaars groenten om van te smullen!
Het recept voor deze vegan lente chowder is afkomstig van niemand minder dan Yvette van Boven. Zij maakte deze chowder of soep speciaal voor Bevrijdingsdag 2021, zodat we een lekker recept hebben om vandaag samen te delen en door te geven aan anderen. Er vinden immers geen bevrijdingsfestivals plaats, maar met een portie lekker eten kunnen we vandaag toch mensen, in het klein, met elkaar verbinden. Of je deze groentesoep met kokosmelk nu met familie, buren of vrienden deelt, zolang we vandaag maar samen stil staan bij onze vrijheid.
Een ‘chowder’ is een soep of stoofschotel die heel erg romig wordt door het toevoegen van room of melk. Dit recept voor Lente Chowder is dan ook een volromige groentensoep met kokosmelk en heel veel voorjaarsgroenten om van te smullen. De meest bekende chowder ter wereld is wellicht de ‘Clam Chowder’ die je op Fishermans Wharf in San Francisco haalt. Een romige gebonden soep met schelpdieren, geserveerd in een uitgeholde zuurdesembol. Deze vegan lente Chowder van Yvette van boven bevat dan geen vlees of vis maar enkel heel veel Hollandse groenten. De enige aanpassing die ik je zou adviseren is om de soep qua tijd langer door te laten koken voor een romiger geheel. Je kunt hem gerust op een laag vuurtje lekker laten sudderen.
Nu zijn wij bij Betty’s Kitchen heel erg dol op het maken van soep, want zo kun je lekker veel groenten in een keer binnen krijgen! Naast deze Lente Chowder kun je dit voorjaar van nog veel meer lekkere soepen genieten! Maak bijvoorbeeld eens deze licht gebonden witte aspergesoep klaar! Of ga voor deze (vegan) groene minestronesoep met risotto! Tijdens frisse lentedagen kun je ook heerlijk opwarmen bij deze broccolisoep met brie! En wil je er een lekkere vegan maaltijd van maken, dan zet je ook eens deze Japanse miso soep op het menu! Geniet er heerlijk van!
Op 5 mei vieren we onze vrijheid! Dit jaar vieren we deze belangrijke dag met een Vrijheidsmaaltijd en dat is een heerlijke vegan Lente Chowder met heel veel Hollandse voorjaars groenten om van te smullen!
Eet smakelijk!
Heb je geen bloemkoolrijst? Maak dan een stuk bloemkool van 300 gram schoon en maal deze tot een fijne korrel met behulp van een foodprocessor. Bloemkool die je over hebt kun je tevens ook een lekkere bloemkool pizza van maken!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze vegan lente Chowder ofwel groentesoep met kokosmelk wilt gaan maken!
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…