In Italie kan men van heel weinig zoveel lekkers maken. Dit recept voor tortellini in brodo gaat een nieuwe liefde bij je aanwakkeren voor zelfgemaakte bouillon. Het maakt namelijk dit hele gerecht waarbij tortellini pasta in bouillon wordt geserveerd.
Tortellini pasta is je wellicht al bekend. Deze kleine gevulde pasta wordt in een soort ‘ringetje’ gevouwen en kun je vullen met bijvoorbeeld kaas, spinazie, maar ook vlees. Met name mortadella worst is een favoriet voor tortellini al carne (met vlees). Als je deze pasta dan vervolgens ook nog eens kookt en serveert in een rijke bouillon van vlees en kip dan heb je een op en top Italiaanse klassieker te pakken. Tortellini al brodo wordt in de Emilia Romagna regio van Italië veelal als voorafje geserveerd. Het liefst afgetopt met Parmezaanse kaas. Wist je dat men overigens vaak een stukje korst van de Parmezaan meekookt in de bouillon? Dat maakt het nog lekkerder!
Natuurlijk kun je dit recept ook maken met een bouillon van blokje, maar dat doet het gerecht een beetje teniet. Je wilt echt een rijke en smaakvolle runderbouillon waarbij je het vlees en groenten juist in terug proeft. Zelfgemaakt is wat mij betreft echt de enige manier om deze Tortellini in Brodo te maken. Eigenlijk is dit recept echt heel simpel, maar je weet niet wat je proeft! Belissima! P.S. de stukken vlees of kip die je over hebt na het trekken van de bouillon kun je gebruiken in een pasta saus, nasi of maak er kroketten van.
Nu wordt in Italië de pasta natuurlijk als ‘primi’ gegeten, maar deze tortellini al brodo is voor ons vaak genoeg voor en hele avond maaltijd. De pasta vult namelijk best goed. Maar je zou nog een paar andere kleine Italiaanse gerechten op tafel kunnen zetten en er een compleet feestje van maken. Denk bijvoorbeeld aan diverse Italiaanse vleeswaren en het beleggen van bruschetta met tomaten. Of schuif een schaal met witlof & spek in de oven als bijgerecht. Bij een lekkere italiaanse soep doen deze zelfgemaakte grissini het ook altijd goed. Daarna sluit je de avond af met bijvoorbeeld deze Limoncello tiramisu. Dit beloofd een heerlijke zomer te worden zo 😉
Tortellini is een kleine gevulde pasta wordt in een soort ‘ringetje’ gevouwen. Met name een vulling van mortadella worst is een favoriet als je hem vervolgens ook nog eens kookt en serveert in een rijke bouillon van vlees en kip. Dit is een Italiaanse klassieker genaamd Tortellini al brodo (in bouillon) en wordt in de Emilia Romagna regio veelal als voorafje geserveerd. Het liefst afgetopt met Parmezaanse kaas.
Voor de ‘brodo’ bouillon :
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
Het runder- en kippenvlees heb je na de bereiding van de bouillon niet meer benodigd. Laat afkoelen en bewaar in een luchtdicht bakje in de koelkast. Je kunt dit namelijk gebruiken in een pastasaus, voor door de nasi of maak er bijvoorbeeld (rund)vlees kroketjes van!
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan het maken van deze Tortellini in brodo (boullion)!
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…