Blijf jij deze zomervakantie vertoeven in Nederland? Of wil je graag herinneringen ophalen aan een van je reizen? Deze zomer neem ik je elke week mee naar een ander vakantieland! Deze week proeven we uit de rijke Thaise keuken met een compleet THAILAND weekmenu!
De afgelopen weken konden jullie al genieten van diverse Internationale weekmenu’s! Elke maandag verschijnt hier dus een nieuw weekmenu met recepten van favoriete vakantiebestemmingen. Zo hoef je deze zomer dus niets te missen en kook je zo je vakantie bij elkaar! En laat die Thaise keuken zo lekker zijn dat je dit ook echt niet wilt missen!
Check hier nog meer vakantie weekmenu’s voor deze zomer!
(Klik op de foto om rechtstreeks naar het recept te gaan)
Op warme dagen doet een soepje wonderen! Niet alleen krijg je zo lekker wat vocht binnen, maar de zoute bouillon zorgt er ook voor dat je niet zo veel zult gaan zweten! Deze Tom Yum soep met kip is een heldere pikante soep uit Thailand en maak je met gewoonweg van groenten en tofu (of kip).
Bereidingstijd: 20 minuten.
De rode curry is waarschijnlijk de meest populaire curry die we in Nederland kennen. Ik kombineerde hem met malse stukken rundvlees en heerlijk zachte aubergines, die je in Thailand zelfs heel vaak tegenkomt in gerechten.
Bereidingstijd: 1 uur
Gebakken eieren zijn echt mijn favoriete lunch gerecht. Deze thaise omelet met gebakken rijst at in Thailand al vroeg op de ochtend voor we gingen rondtrekken. Maar hij misstaat deze zomer zeker niet als overheerlijke lunch of diner!
Bereidingstijd: 20 minuten.
Dit is toch denk ik wel de meest bekende soep uit de Thaise keuken. En dat snap ik heel goed! De klassieker Tom Ka Kai bestaat uit gepocheerde stukken kip in een pittige soep van laos wortel en kokosmelk. Het is echt een van de meest bekeken recepten op de site en na een hap snap je wel waarom!
Bereidingstijd: 25 minuten
Deze curry is anders dan je zou verwachten van een Thaise curry. Want een Panang curry is een rode curry op basis van pindasaus! Hij is lekker romig door de saus gemaakt van pinda’s en heerlijk met witte aubergines en rijst.
Bereidingstijd: 35 min.
Diegenen die ooit zelf in Thailand zijn geweest, weten het maar al te goed: Dit is het land van de pittige curry’s en naast de rode variant moet je natuurlijk ook eens een groene curry proberen! Het is een iets mildere curry die ik maakte met kipfilet en courgette.
Bereidingstijd: 35 minuten.
En tot slot een tropische verrassing voor op de zondag! Dit toetjes is niet perse Thais, maar bevat wel alle smaakmakers zoals je deze ook in de thaise keukens tegenkomt! Maak een tropisch dessert in kokosnoten met dit bananen en mango ijs!
Bereidingstijd: 20 min (+ nachtje invriezen)
Tot zo ver onze Thailand Weekmenu met heerlijke Thaise recepten! Hopelijk krijg je er trek van, maar neem ook gerust een kijkje bij nog meer recepten uit de Thaise keuken!
Groetjes, Betty
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met een van deze recepten uit ons Thailand Weekmenu.
Dit is het seizoen van de slowcooker en ik heb een heerlijk zoet recept om…
Er gaat geen winter voorbij, zonder dat er minstens een keer erwtensoep op tafel staat!…
De dinsdag wordt in de volksmond ook wel 'Taco Tuesday' genoemd. Verwijzend naar een makkelijke…
Ook in de winter serveren wij salades! Maar dan wel een goedgevulde geroosterde spruitjessalade met…
Denk je aan Sinterklaas, dan denk je ongetwijfeld ook aan pepernoten.. of kruidnoten.. wacht even,…
Het is vandaag de 4e donderdag van November en dan wordt in Amerika Thanksgiving gevierd!…