Deze Spelt pizza met gerookte zalm en ricotta is namelijk ideaal voor zomerse avonden. Ik maakte een grote plaatpizza beleg je heel eenvoudig met gerookte zalm en rucola. Snijd in stukjes en deel met vrienden of familie tijdens een (late) zomeravond borrel.
Het recept heb ik afgekeken van ome Jamie Oliver, en was blij verrast dat hij een spelt pizza maakte met karnemelk. Het resultaat is een luchtige structuur van het deeg, dat eigenlijk meer weg heeft van brood. Het deed mij een klein beetje denken aan de pizza’s die men bij SUGO Pizza serveert. Rol het spelt pizza deeg uit tot een vierkant of rechthoek en bak eenvoudig op de bakplaat in de oven. Daarna is het simpelweg beleggen, zoals je met een brood zou doen. Wist je dat je overigens ook een heerlijk recept voor speltbrood met zuurdesem op de site kunt vinden?
Vind je deze spelt pizza met gerookte zalm en ricotto een lekker recept? Probeer dan ook eens een van deze lekkere Italiaanse recepten met zalm uit! Maak eens een super makkelijk pasta met Boursin kaas en zalm. Ter variatie kun je ook deze romige pasta met andijvie en zalm proberen. Wist je dat zalm ook perfect gecombineerd kan worden met groene basilicum pesto? Daarnaast is dit recept voor zalm met spinazie en orzo ook een echte aanrader! Eet smakelijk alvast!
Hou je van de notige smaak speltbrood? Maak dan ook eens een keertje een spelt pizza! Jamie Oliver was de inspiratie voor dit recept voor spelt pizza met gerookte zalm en ricotta kaas!
Voor de topping:
Extra:
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…
View Comments
Oh my Betty.. Ik krijg hier meteen zoveel zin in!! Bewaar het recept voor volgend weekend :) Liefs, Merel