Jullie weten dat ik dol ben op koelverse rollen croissantdeeg en tover hier echt de lekkerste ontbijtjes en tussendoortjes mee op tafel. Zo had ik laatst enorm trek in een cinnabon, maar besloot zelf een soort speculaas cinnamon rolls te maken. I know… het is nog een beetje vroeg voor Sinterklaas sferen, maar dit is wel een heel lekker recept!

Sinterklaas Speculaas Cinnamon Rolls

Zoals ‘pumpkin spice kruiden’ zeer typerend voor de herfst zijn – en recepten met pompoen, zijn speculaas koekjes en speculaaskruiden voor ons verbonden met Sinterklaas. Maar omdat pumpkin spice en speculaaskruiden qua samenstelling erg veel op elkaar lijken (en dus ook onderling uitgewisseld kunnen worden in recepten) hoef je niet te wachten tot de feestdagen om te smullen van deze speculaas cinnamon rolls. Het zijn simpelweg bladerdeeg rolletjes uit de oven met een vulling van speculaaskruiden en bruine suiker, met ‘schuddebuikjes’ of speculaas koekjes. Ja dit belooft heel lekker te worden!

Elk jaar tijdens Sinterklaas kunnen we niet om baksels met speculaaskruiden heen. Heb je ook eens zelf speculaasbrokken gemaakt? Of maak een heerlijke Hollandse speculaas boterkoek gevuld met amandelspijs!

Nog meer recepten met speculaas of speculoos

Kun jij nu al geen genoegen krijgen van speculaaskruiden? Dan kun je er zeker nog veel meer lekkere recepten mee maken! Naast de Speculaas Cinnamon Rolls zijn deze speculoos croissants met karamel namelijk ook een aanrader! Voor het ontbijt is deze gezonde Sinterklaas smoothie een uitstekende keuze. Ben je groot liefhebber van havermout dan zijn deze speculoos baked oats voor jou. Voor een lekkere en vezelrijk tussendoortje is deze dadelcake met pecannoten heel erg fijn. En als je van plantaardig broodbeleg houdt dan moet je ook eens zeker deze Pecan Pie notenpasta maken want dat is een geweldig en kruidig alternatief voor pindakaas!

Benieuwd naar de video van dit heerlijke recept voor Speculaas Cinnamon Rolls? Neem dan vooral even hier een kijkje.


Print

Recept: Speculaas Cinnamon Rolls

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Jullie weten dat ik dol ben op koelverse rollen croissantdeeg en tover hier echt de lekkerste ontbijtjes en tussendoortjes mee op tafel. Zo had ik laatst enorm trek in een cinnabon, maar besloot zelf een soort speculaas cinnamon rolls te maken. I know… het is nog een beetje vroeg voor Sinterklaas sferen, maar dit is wel een heel lekker recept!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 30 min.
  • Total Time: 40 minuten
  • Yield: 12 stuks 1x
  • Category: tussendoortjes
  • Method: bakken
  • Cuisine: Nederlandse keuken

Ingredients

Scale
  • 2 rollen koelvers bladerdeeg  (a 270 gram)
  • 50 gram zeer zachte roomboter
  • 50 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 2 tl. speculaaskruiden
  • 1 tl. gemalen kaneel
  • 50 gram ‘schuddebuikjes’ speculaas *
  • 2 el. Speculoos pasta

Extra:

  • middelgrote ovenschaal, bijv. 30 x 20 cm
  • olie voor invetten

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden (200 hetelucht). Vet de ovenschaal vast in met een beetje olie of boter. Rol het bladerdeeg uit op het aanrecht.
  2. Om de boter zeer zacht te krijgen stop ik het heel eventjes in de magnetron. Het dient echt maar voor de helft gesmolten te zijn, roer daarna goed door elkaar tot je een zeer smeerbare boter hebt. Kwast de helft van de boter over 1 vel bladerdeeg.
  3. Meng de suiker met de speculaaskruiden en kaneel. Gebruik de helft hiervan om de boter mee te bestrooien. Verdeel er dan vervolgens ook de helft van de ‘schuddebuikjes overheen.
  4. Plaats het tweede vel bladerdeeg hier perfect passend passend bovenop en smeer ook deze weer in met boter. Bestrooi met de suiker en schuddebuikjes.
  5. Rol het bladerdeeg in de lengte op en snijd vervolgens in 12 plakken. Leg deze op hun snijkant in de ovenschaal en houd daarbij een beetje afstand tussen de speculaas cinnamon rolls want ze zetten nog wat uit tijdens het bakken.
  6. Bestrijk de bovenkant met nog een beetje extra (gesmolten) boter, of een losgelopt ei. Schuif de ovenschaal in het midden van de oven en bak gedurende 30 minuten mooi goudbruin.
  7. Verwarm de speculoos pasta en lepel deze over de vers gebakken rolls. Laat een paar minuten afkoelen en serveer de Speculaas Cinnamon Rolls lauwwarm.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

In dit recept gebruik ik de Bolletje ‘Schuddebuikjes’ speculaasjes want deze zijn al mooi klein van formaat en proeven naar speculaas koekjes. Je kunt ook gewone speculaasjes gebruiken en deze zelf in blokjes hakken.


Bewaar dit recept op Pinterest!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze speculaas Cinnamon Rolls voor Sinterklaas wilt gaan maken!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 dag ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

2 dagen ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

3 dagen ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

4 dagen ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

5 dagen ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

1 week ago