Mijn kids zijn dol op popcorn als snack en deze mama geniet zelf ook regelmatig van een handje tijdens een avondje film kijken. Voor de liefhebber heb ik dan ook 5x variaties voor zoete popcorn maken op een rijtje gezet, die hier thuis altijd een dikke hit zijn! Van simpelweg suiker, maar ook salted caramel en chocolade komt voorbij!

Thuis zelf zoete popcorn maken

Je kunt uiteraard (zoete) magnetron popcorn kopen in de winkel en deze simpelweg in de magnetron poffen. Maar je kunt ook een zakje met popcorn mais korrels ofwel pofmais kopen en zelf je zoete popcorn maken in een pan met deksel of in een ‘popcorn maker’ apparaat. Vervolgens top je deze homemade popcorn met jouw favoriete zoete popcorn toppings! Neem hier een kijkje voor het basis recept om zelf popcorn te poppen in een pan. En ga daarna aan de slag met onderstaande 5x zoete toppings om elke keer weer mee te variëren. Welke zoete popcorn is jouw favoriet?

Zelf zal ik niet zo gauw een karamelsaus over zoete magnetron popcorn gieten want dit is dubbelop de hoeveelheid aan suiker. Daarom maak ik liever zelf ongezoete popcorn van pofmais en serveer deze met karamel er overheen.

Tip van Betty

Heb je deze al in huis?


5x Recepten voor Zoete popcorn maken:


1. Zoete popcorn met suiker

  • Pop een half kopje mais korrels in een scheutje olie in een hapjespan. Zet daarna het vuur uit.
  • Strooi hier direct naar wens poedersuiker overheen en roer de popcorn goed door. De poedersuiker zal smelten en binden met de gepofte mais.
  • Schep de zoete popcorn met suiker over in een serveerschaal en geniet!

2. Popcorn met chocolade topping

  • Pop een half kopje mais korrels in een scheutje olie in een hapjespan. Zet daarna het vuur uit.
  • Smelt 50 gram (pure) chocolade au-bain marie. Voeg de gepofte popcorn toe aan de au-bain marie pan en schep het geheel goed door.
  • Schep de popcorn met chocolade over in een serveerschaal en top eventueel nog af met M&M’s of Smarties. Aftoppen met fijngehakte hazelnoten of pinda’s is ook erg lekker.
Popcorn met Smarties of M&Ms

3. Popcorn met OREO cookies

  • Pop een half kopje mais korrels in een scheutje olie in een hapjespan. Zet daarna het vuur uit en stop de popcorn in een serveerkom.
  • Smelt 30 gram (pure) chocolade in stukjes en 20 gr witte chocolade los van elkaar. Lepel de chocolade over de popcorn (check hiervoor dit handige filmpje om snel en eenvoudig chocolade te smelten). Lepel deze over de popcorn heen.
  • Breek 3 Oreo cookies in stukjes. Tip: stop ze in een boterhamzakje en geef er een paar tikken met een deegroller op! Strooi de Oreo kruimels uit over de popcorn en schep het geheel even door.
Oreo & Chocolade popcorn

4. Popcorn met Salted Caramel

Deze kun je op 2 verschillende manieren maken:

A. Zelf karamelsaus maken

  • Pop een half kopje mais korrels in een scheutje olie in een hapjespan. Zet daarna het vuur uit.
  • Maak in een klein pannetje een halve portie karamelsaus. Voeg op het eind een flinke snuf zoutvlokken toe aan de karamelsaus.
  • Giet de warme karamelsaus over de popcorn in de braadpan en schep het geheel direct goed door.
  • Let op: de karamel is heel warm! Schep de zoete popcorn dus uit de pan op een groot stuk bakpapier en laat afkoeeln. Daarna kun je de popcorn ook makkelijk in stukken breken en van smikkelen.

B. Kant en klare karamel uit een potje

  • Verwarm 2 eetlepels kant-en-klare karamelpasta (bijv. Bebogeen of Caramelz )in de magnetron – steeds per 10 seconden. Roer goed door en zet daarna weer 10 seconden in de magnetron etc. Tot het vloeibaar en schenkbaar is.
  • Lepel dit over de vers gebakken popcorn heen. Bestrooi vervolgens met een flinke snuf zout en schep door. Ook hier geld weer: laat afkoelen en uitharden op een stuk bakpapier.
Salted Caramel Popcorn

5. Zoete Rainbow popcorn

Deze kleurrijke zoete Rainbow popcorn is zeer geliefd bij onze kids! En je hebt er enkel mais, suiker , boter en food kleurstoffen voor benodigd! Bekijk hier het volledige recept om deze te maken!


BONUS: Halloween Popcorn maken

Speciaal voor Halloween ging ik verschillende popcorn maken die er uit ziet als spookjes, monsters of alsof het op de grond heeft gelegen en helemaal beschimmeld is. Je vindt binnenkort verschillende recepten voor Halloween popcorn terug op de website.


Tot zo ver 5 variatierecepten (+ bonus recept) voor zelf zoete popcorn maken. Welke hiervan ga jij als eerste maken? Heb jij ook nog lekkere tips voor zoete popcorn maken? Deel ze dan met ons in de comments hieronder! Alvast bedankt!

Groetjes, Betty


BEWAAR DEZE RECEPTEN OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met een van deze 5x zoete popcorn maken voor tijdens je volgende movie night of lekkere trek!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

2 weken ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

2 weken ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

2 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

3 weken ago