Vanaf deze week begint de zomervakantie periode in Nederland en ik kan je zeggen dat thuisblijven in Nederland geen straf is.! Vanaf deze week kun je elke maandag een nieuw weekmenu verwachten waarmee je wekelijks een mini-vakantie in eigen huis kunt plannen met overheerlijke recepten. We trappen af met een Spanje weekmenu om van te smullen!

Weekmenu met Spaanse recepten

Voor thuisblijvend Nederland hebben wij namelijk een reeks vakantie Weekmenu’s gemaakt! Tijdens de zomervakantie weken neem ik je elke week mee naar een nieuw vakantieland. En deze week nemen we je graag mee naar SPANJE! Natuurlijk mag tapas niet ontbreken, maar er komt nog veel meer lekkers uit Spanje hoor! Check hieronder een Spanje Weekmenu met maar liefst 7x Spaanse recepten.

Check hier nog meer vakantie weekmenu’s voor deze zomer!


Spaans Weekmenu:

(Klik op de foto om rechtstreeks naar het recept te gaan)


Maandag – Mini Tortilla’s met champignons (V)

Op maandagen eten we vegetarisch, en deze mini tortilla’s met champignons passen daar perfect bij! Maak er alleen nog een groene salade bij!

Bereidingstijd: 35 minuten


Dinsdag – Empenada’s met chorizo

Chorizo worst is onlosmakend verbonden met Spanje. Verwerk deze worst bijvoorbeeld ook eens tot vulling voor pasteitjes zoals deze empenada’s met chorizo! Heerlijk met een avocado dip!

Bereidingstijd: 40 minuten.


Woensdag – Gazpacho (V)

Een soep doet het altijd goed op een doordeweekse en zomerse avond! En laat deze koude gazpacho soep met tomaten en komkommer nou ook nog eens heerlijk verkoelend zijn! serveer lekker met croutons en een plankje manchego kaas. Voor de liefhebber zijn wat extra Spaanse vleeswaren ook aan te raden en geniet zo van een kleine borrel om die werkweek doormidden te breken!

Bereidingstijd: 15 minuten (+ 2 uur koelen)


Donderdag – Albondiga’s (gehaktballetjes)

Dit zijn echt mijn favoriete gehaktballetjes ooit! Vroeger, toen ik nog catering deed, waren de Albondigas ook altijd favoriet onder mijn klanten en mogen natuurlijk niet ontbreken in het Spaans weekmenu! Maak er lekker wat patatas bravas bij en wat gegrilde groenten voor een complete maaltijd.

Bereidingstijd: 40 minuten


Vrijdag – Paella met zeevruchten

Het Nederlandse mosselseizoen is weer begonnen! En hoe lekkerder dan er deze Paella met zeevruchten van te maken. Het is een Spaanse klassiek rijstschotel en perfect voor op de vrijdag (=visdag)

Bereidingstijd: 40 minuten


Zaterdag – Tapas plank maken

Op zaterdagen vieren we natuurlijk uitgebreid het weekend met een borrel met familie of vrienden. Speciaal voor deze Spaanse week komt dan natuurlijk een tapas plank op tafel! Vul hem met veel lekkers om van te genieten en je waant je echt even op vakantie!

Bereidingstijd: 15 minuten (of meer, afhankelijk van gerechten)


Zondag – Baskische Cheesecake van de BBQ

Hoewel je normaal gesproken bij een cheesecake maken streeft naar op en top perfectie, mag je bij de Basque Burnt Cheesecake de boel expres laten aan branden. Deze taart vind zijn oorspong in Baskenland (regio in noord-Spanje) waar diverse chefkoks er een kunst van maken om hun cheesecake mooi zwart te bakken. 

Bereidingstijd: 4 – 5 uur

Bereidingstijd: 30 minuten


Tot zo ver ons mooie Spaans Weekmenu voor deze zomervakantie! Hopelijk raak je hierdoor geïnspireerd, maar neem ook gerust een kijkje bij nog veel meer recepten uit de Spaanse keuken! Buen Provecho!

Groetjes, Betty


BEWAAR DEZE RECEPTEN OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met een van deze recepten uit ons Spanje Weekmenu.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Share
Published by
Betina Oostveen

Recent Posts

Boerenkool cake met halloumi (video)

Het is hartje winter dus hoog tijd voor een winters gerechten met boerenkool, zoals deze vegetarische…

16 uur ago

Appel Crumble uit de oven

Het najaar en wintermaanden zijn HET seizoen voor bakrecepten met appels maken. Deze zijn momenteel…

4 dagen ago

Sukadelappen met hutspot

Tijdens het koude weer, vind ik het heerlijk om stoofvlees te maken. Er gaat dan…

5 dagen ago

Gnocchi met salami en courgette

Zijn jullie ook zo dol op gnocchi? De zachte Italiaanse deegkussentjes combineren uitstekend met bijvoorbeeld…

6 dagen ago

Hummus Bowl met falafel en courgette

Zijn jullie ook zo dol op hummus? Niet alleen heerlijk om je pitabrood in te…

1 week ago

15x Gezonde Smoothies

Goede voornemens, of niet... het nieuwe jaar is inmiddels aangebroken, dus heb ik een overheerlijk…

2 weken ago