Pasta Recepten

Spaghetti koekjes met tomaten en olijven

Wil je eens echte Italiaanse streetfood maken? Deze vegetarische spaghetti koekjes met tomaten, Parmezaanse kaas, olijven en kappertjes worden gebakken in olie. Serveer met een lekkere salade ernaast en je hebt weer een heerlijk lunchgerecht of borrelhapje te pakken.

Italiaans Streetfood: spaghetti koekjes maken

Ik had laatst nog een klein restje spaghetti over in de verpakking en dacht: die kook ik ook meteen mee, dan maak ik er later nog wel wat van. Anders blijft het ook alleen maar liggen in de kast. Gebruikelijk maak ik er dan een makkelijk lunchgerecht van, bijvoorbeeld een pastasalade of simpele pasta met wat groenten en tomatensaus. Betty plaatste al eerder dit recept voor de Italiaanse Fritelle di Spaghetti en ik besloot hier een variatie met tomaten en olijven op te maken. Lekker makkelijk en snel klaar, maar om echt van te smullen. In Italie worden worden de spaghetti koekjes als streetfood klaargemaakt en het is dan ook om als borrelhapje of voorafje te serveren.

Nog meer Italiaanse gerechtjes met pasta of rijst

Ik vind het altijd een uitdaging om zo min mogelijk eten weg te gooien. En dit is een ideaal gerecht om kliekjes in te verwerken. Je kunt van alles toevoegen aan de spaghetti koekjes, denk bijvoorbeeld aan stukjes paprika, tomaat, champignon, verse spinazie (gesneden), zongedroogde tomaten of aubergine. Voor extra inspiratie: kende je deze rijstmuffins met groene groenten en deze risotto taartjes met tomatensalade al? Net als de spaghetti koekjes ideaal voor leftover rijst, risotto en groenten die je nog hebt liggen. Ook lekker: een pasta taart – ja echt! – met aubergine en blauwe kaas! Buon Appetito!


Heb je deze al in huis?


Print

Recept: Spaghetti koekjes met tomaten en olijven

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Wil je eens echte Italiaanse streetfood maken? Deze vegetarische spaghetti koekjes met tomaten, Parmezaanse kaas, olijven en kappertjes worden gebakken in olie. Serveer met een lekkere salade ernaast en je hebt weer een heerlijk lunchgerecht voor twee of borrelhapje voor meer te pakken.

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 10 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 25 minutes
  • Yield: 23 personen 1x
  • Category: Pasta
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 200 gram (volkoren) spaghetti
  • 150 ml. tomatensaus (of kant-en-klare SUGO)
  • 3 eieren
  • 25 gram kappertjes
  • 50 gram zwarte olijven zonder pit, in dunne plakken
  • 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • Olijfolie om te bakken
  • Peper en zout

Instructions

  1. Bereid de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing. Giet de spaghetti af, spoel goed koud na en laat volledig uitlekken en afkoelen.
  2. Kluts de eieren los in een mengkom. Pak steeds een pluk afgekoelde pasta en knip met een schaar in stukken van 8 cm boven de kom. Voeg daarna de tomatensaus, kappertjes, olijven en parmezaanse kaas toe. Roer het geheel goed door zodat alle pasta bedekt is met het rode ei mengsel.
  3. Zet een ruime koekenpan op middelhoog vuur. Verwarm hierin een klein laagje olijfolie. Schep per koekje zo’n 2 eetlepels van het pastamengsel in de pan. Druk het mengsel iets aan. TIP: Mocht je drie bakringen hebben kun je deze ook gebruiken want err passen zo’n 3 koekjes in de pan. Bak (lees: frituur) de pasta 2-3 minuten in de olie en draai de koekjes dan voorzichtig (!) om met een spatel en bak ook de andere zijde 2-3 minuten, of in ieder geval totdat ze aan beide kanten lichtbruin kleuren.
  4. Schep de fritelle uit de pan op een bord met keukenpapier en laat een klein beetje uitlekken.
  5. Serveer de spaghetti koekjes met een groene salade naar keuze en eventueel wat extra Parmezaanse kaas eroverheen gestrooid.

Eet smakelijk!

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van deze spaghetti koekjes met tomaten, parmezaanse kaas en olijven. Ook wel Fritelle di Spaghetti genoemd!

Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

2 weken ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

2 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago