Deze Sambal goreng Buncis zijn een zeer geliefd groente bijgerecht voor een Indonesische rijsttafel! Hierbij ga je namelijk kousenband of sperziebonen wokken in sambal. De knapperige groenten krijgen een beetje pit en zijn goed te combineren met heel veel verschillende gerechten uit deze keuken.
Ik heb jullie al vaker verteld dat zelf sambal maken best makkelijk is. Naast mijn favorieten: gevijzelde sambal oelek en de zoete Sambal manis is er ook nog een gebakken sambal goreng. Het geeft een heerlijk hartige sambal die perfect is om vervolgens (voorgekookte) groenten in te wokken. Zo heb je meteen alle heerlijke Indische smaakmakers in een saus en door de groenten te smoren in de sambal wordt alles perfect op smaak gebracht. Niet alleen deze Sambal Goreng Buncis, die je overigens maakt met sperziebonen of kousenband. Maar ook zeer smakelijk voor de bekende Indonesische eieren in pittige saus die overigens Sambal Goreng Telor wordt genoemd. Dit is in ieder geval een heerlijk vegetarisch groente bijgerecht uit de Indonesische keuken en liefhebber van velen!
Je kunt deze Sambal Goreng Telor eieren in pittige saus als bijgerecht serveren op een Indonesische rijsttafel. Maar voor een vegetarische avondmaal doen ze het ook prima hoor. Zeker als je hier gestoomde rijst en een nog een ander groente bijgerecht bij serveert. Eieren zijn immers een prima vervanging van een stukje vlees. Maak bijvoo rbeeld een zoetzure atjar van gemengde groenten zoals bloemkool en witte kool. Of ga voor in kokosmelk afgekookte groenten genaamd Sajoer Lodeh! Ook lekker zijn is deze sateh van tempeh die goed te combineren valt met de pittige (pinda)saus van de eieren. Op deze site vind je nog veel meer lekkere Indonesische gerechten terug.
Deze Sambal goreng Buncis zijn een zeer geliefd groente bijgerecht voor een Indonesische rijsttafel! Hierbij ga je namelijk kousenband of sperziebonen wokken in sambal. De knapperige groenten krijgen een beetje pit en zijn goed te combineren met heel veel verschillende gerechten uit deze keuken.
Voor de sambal goreng:
Extra:
Selamat Makan! (= eet smakelijk)
In plaats van 40 gr santen + 160 ml water kun je ook 200 ml kokosmelk gebruiken in dit recept.
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze Indonesische Sajoer boontjes of wel Sambal Goreng Buncis wilt gaan maken!
Met het einde van de zomervakanties in zicht is het hoog tijd voor wat #BackToSchool…
We zijn alweer beland bij een van de laatste landen weekmenu van deze zomervakantie. Verblijf…
Vandaag een simpele snack recept waar mijn kinderen dol op zijn! Het bestaat uit slechts…
Dit weekend lopen de temperaturen hoog op! Maar hou jij wel van lekker warm en…
Blijf jij deze zomervakantie ook vertoeven in Nederland? Dan neem ik je elke week mee…
Kun je deze zomer wel wat verkoeling gebruiken? Of ben je gewoonweg een enorme liefhebber…
View Comments
Buitengewoon smakelijk recept. Ik geef er een 10 plus voor en he5 gaat bij mijn favorieten. Bedankt.
Hi Tom,
wat onzettend leuk om te horen! Dank je wel en geniet er heerlijk van.