Vind je de dagen alweer een beetje frisser en kouder worden? Zet dan eens een heerlijke voedzame en hartverwarmende soep op het menu. Vandaag heb ik deze romige mungbonensoep met prei en kokosmelk op het menu staan. Ideaal als lunch of licht diner en bovendien ook nog eens boordevol vezels en goede vitamientjes.
Heb jij enig idee hoeveel soorten peulvruchten er zijn? Ik moet bekennen dat ik naast linzen en kikkererwten steeds meer aan het variëren ben en steeds nieuwe soorten aan het vinden en uitproberen ben. Peulvruchten zijn namelijk een perfecte aanvulling op mijn vegetarische levenstijl en deze vegetarische mungbonensoep met prei past daar dan ook perfect bij! Het geheel krijgt een Indiaas tintje door de Kerrie kruiden en koriander, maar is absoluut het proberen waard.
Mungbonen zijn de bonen waar taugé uitgroeit. Deze bonen proeven helemaal niet naar taugé, maar proeven zoals linzen en erwten. Mungbonen zijn ontzettend gezond en wel een echte superfood te noemen. Ze zitten boordevol plantaardige eiwitten, zijn rijk aan kalium en magnesium. Ze zitten vol vezels en zijn licht verteerbaar. Echt een energiebommetje en een basis voor veel lekkere vegetarische recepten met mungbonen. Je maakt er bijvoorbeeld ook deze Aziatische mungbonen pannenkoekjes met Hoisinsaus mee. Daarnaast is een mungbonen puree ook heerlijk op een rijkelijk belegde naan (brood). Maar wist je dat de mungbonen ook heerlijk zijn in deze gele curry met jackfruit? Geniet er heerlijk van dus.
Een heerlijke, hartverwarmende soep met peulvruchten om bij op te warmen. Deze romige mungbonensoep heeft een Indiaas tintje en kun je dus een soort ‘dal’ van maken.
Benodigdheden:
Eet smakelijk!
Groetjes, Nanda
*Check altijd even de verpakking en bereidingswijze voor (gedroogde) peulvruchten. Sommige merken dien je namelijk een dagje of nachtje voor te weken in water. Anderen kunnen zo in de pan en worden in 30 minuten tot een uur (of twee) gaar gekookt.
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met dit recept voor romige mungbonen soep.
Gebakken appels uit de oven worden nog lekkerder als je er een romige en krokante…
De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
View Comments
Heerlijk gerecht voor een koude winterdag.
De Mungbonen een nacht laten weken verkort de kooktijd aanzienlijk.
Loved this recipe! It's flavourful and warms you up in a cold day.
I am glad you enjoyed it Laura!
Heerlijk recept. Een kanttekening over het taalgebruik: de soep proeft niet maar smaakt.