Met name tijdens een regenachtig herfstseizoen, kook ik heel graag met champignons. Maar deze romige champignonsoep kan eigenlijk het hele jaar door wel gegeten worden. Champignons hebben een aardse smaak en alleen al het aanbakken ervan, vult je huis met een hartverwarmende geur. Deze romige champignonsoep is een gebonden soep van kastanje champignons en diverse paddestoelen.
Het is een heerlijke zachte maar romige champignonsoep, die je eigenlijk wel op elk moment van de dag kunt eten. Als voorafje, tussendoortje, of met wat belegde broodjes als complete maaltijd. Deze romige champignonsoep ik eenvoudig en snel te maken en hij zal het bijvoorbeeld ook goed doen voor de hartige trek tijdens de Paasbrunch of Paaslunch! Ik maakte hem echter zonder roux, dus het is een vrij dunne maar romige soep. Wil je de soep echter ‘dikker’ van textuur maken, dan kun je dus vooraf een roux maken zoals bij dit recept voor witte aspergesoep.
Nu zijn champigons en paddenstoelen niet alleen lekker om soep van te maken. Maar je kunt er ook nog heel veel andere lekker recepten mee bereiden. Bijvoorbeeld:
Geniet dus heerlijk van deze recepten met champignons!
Champignons hebben een aardse smaak en alleen al het aanbakken ervan, vult je huis met een hartverwarmende geur. Deze romige champignonsoep is een gebonden soep van kastanje champignons en diverse paddestoelen.
Extra:
Eet smakelijk!
(bron foto: Shutterstock)
Dit recept is al jarenlang een persoonlijke favoriet voor gehaktballetjes maken. Het recept is in…
In de schappen kun je vandaag de dag prima pindasauzen vinden, die je vaak in…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
Het is wederom een Meatless Monday en vandaag heb ik een heerlijk groentegerecht genaamd Sambar…
Ben jij ook zo'n fan van zelf cookie dough maken? Eetbaar koekdeeg blijf je werkelijk…
Hoe maak je zelf Surinaamse bami met kip? Dit is een vrij makkelijk recept dat…