Dit is een van mijn favoriete lunches. Deze rode bietjes salade met feta is licht en verantwoord! En ook nog eens heel lekker. Maar bovenal zo simpel om klaar te maken voor een gezonde lunch trek.

In zomerse tijden, heb ik geen enkel probleem om salades te eten. Lekker gezond, en door de toevoeging van o.a. kaas, worden deze salades ook heel vullend. Vandaag heb ik dus een heerlijke rode bietjes salade met feta op het menu staan, die ongetwijfeld ook een grote favoriet van jullie gaat worden!

Voorgekookte rode bietjes

In dit recept gebruik ik voorgekookte rode bietjes uit een pak, maar je kunt verse bietjes uiteraard ook even zelf voorkoken en gebruiken. Je hebt dan ook de keuze om de bietjes compleet af te laten koelen, of om een ‘lauwwarme’  rode bietjes salade met feta te eten. Wat jij lekker vind!

Nog meer salade recepten

Daarnaast is dit recept natuurlijk een prima basic variant om mee te experimenteren. Dus voeg gerust nog andere ingrediënten toe als je dat lekker vind! Check bijvoorbeeld ook de volgende salade recepten: Italiaanse Burrata salade met bloedsinaasappel, of ga voor een spinzaie salade met gorgonzola en wortel. Maar deze speltsalade met gegrilde radijs is ook een aanrader!. Erg lekker allemaal!


Print

Recept: rode bietjes salade met feta

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Dit is een van mijn favoriete lunches. Deze rode bietjes salade met feta is licht en verantwoord! En ook nog eens heel lekker. Maar bovenal zo simpel om klaar te maken voor een gezonde lunch trek.

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 10 minutes
  • Total Time: 10 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Lunch
  • Cuisine: Hollandse Keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 4 eetlepels pijnboompitten,
  • 1 zak veldsla (circa 75 gram),
  • flinke hand spinazieblad,
  • 4 lenteuitjes,
  • 3 voorgekookte rode bieten,
  • 10 cherrytomaten,
  • 200 gram feta,
  • 4 eetlepels olijfolie,
  • peper&zout,
  • 1 eetlepel citroensap of balsamico.

Instructions

  1. Verwarm een pannetje op middelhoog vuur, en bak de pijnboompitjes tot ze bruin kleuren. Zet hierna apart.
  2. Was en droog de veldsla en spinazie, en stop in een kom.
  3. Verwijder het buitenste blad van de lente ui, was de ui en snijd in ringen.
  4. Snijd dunne plakken bietjes met behulp van een mandoline (óf: snijd de bieten door de helft en snijd elke helft in dunne plakken).
  5. Halveer de tomaatjes, en snijd de feta in blokjes. Voeg alle ingrediënten bij elkaar in de kom, breng op smaak met de zout,peper, olijfolie en citroensap/balsamico.
  6. Hussel het geheel door elkaar en garneer deze rode bietjes salade met feta en de pijnboompitten.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Notes

Wil je hier een maaltijdsalade van maken? Verwarm dan 150-200 gram linzen, giet af en meng door de salade!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

Recent Posts

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

3 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

4 dagen ago

Vegetarische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

7 dagen ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

1 week ago

Baked Feta met Gnocchi en tomaten

'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…

2 weken ago