Hou jij ook van zelfgemaakte pasta? Probeer dan eens deze gevulde ravioli met spinazie en ricotta! Een heerlijk zomers pastagerecht en afgemaakt met saliebotersaus zet je een echte Italiaanse klassieker op het menu!
Dit is een zeer eenvoudig ravioli recept, met slechts een paar ingrediënten, zodat iedereen zich hier wel aan kan wagen. Met behulp van een pasta machine draai je in een mum van tijd het pasta deeg in elkaar. Deze vegetarische ravioli met spinazie vind ik het allerlekkerst met een botersaus met salie. Je kunt ook apart een paar hele salieblaadjes ‘frituren’ in een laagje boter. Schep uit de pan en laat uitlekken op een keukenpapiertje. Het oogt zo mooi om dit te serveren als topping op de ravioli met spinazie. Alleen nog een beetje geraspte Parmezaanse kaas toevoegen.
Zodra je thuis aan de slag gaat met zelf ravioli pasta maken, dan is mijn grootste tip: Rol je pastadeeg mooi dun uit! Vers pasta deeg zet namelijk uit tijdens het koken en je wilt liever niet teveel deeg proeven, maar juist die heerlijke ravioli met spinazie en ricotta vulling. De truc is om tijdens het uitrollen het deeg steeds heel lichtjes ‘af te stoffen’ met een beetje bloem. Zo voorkom je dat deze gaat plakken in je machine. Lees hier in ieder geval mijn hele how-to tutorial voor basisrecept zelf pasta maken en je wilt binnenkort nooit meer anders!
Hou jij ook van zelfgemaakte pasta? Probeer dan eens deze gevulde ravioli met spinazie en ricotta, gebakken in een salie-botersaus.
Extra:
Eet smakelijk!
Groetjes, Bett
Bewaartip: Je kunt deze ravioli met spinazie en ricotta ook alvast een dag van tevoren bereiden. Na stap 5 laat je de ravioli 30 minuten ‘drogen’ op het aanrecht. Leg vervolgens op en bord, dek af met huishoudfolie en bewaar max 24 uur in de koelkast. De volgende dag ga je dan de ravioli koken en maak je de laurier-botersaus op het allerlaatste moment.
Vandaag blaast onze Koningin Maxima maar liefst 54 kaarsjes uit!! Deze feestelijke dag moeten we…
Ik heb toch weer een heerlijk recept voor jullie! Caponata is een Siciliaanse aubergine-stoofgerecht met…
Als er een ingrediënt is dat menig harten sneller doet kloppen dan is het wel…
Het is weer een #MeatlessMonday dus zet je bijvoorbeeld dit vegetarische wokgerecht met teriyaki saus…
Geef mij een blikje croissantdeeg en ik maak er gerust heerlijke croissantwafels van . Deze…
Thailand staat natuurlijk bekend om zijn heerlijke Thaise Curry gerechten. Van rood, groen tot geel…
View Comments
Het was echt heel erg lekker! Alleen in het boekje van mijn pasta machine stond 500 gr bloem met 4 eieren voor 4 personen. Dit hebben we dan ook aangehouden en ik denk dat we ook echt veel te weinig hadden als we jouw hoeveelheid van 100 gr bloem hadden aangehouden... de rest van de ingrediënten hebben we ook moeten verdubbelen.
Hi Kim,
ik zie inderdaad dat er een verkeerd aantal bij staat in het recept. Met deze verhoudingen heb je een flinke maaltijd voor 1 persoon,
of een lekker lunchgerecht voor 2 personen. Bij deze ook aangepast. Bedankt!