We love all things BBQ. De afgelopen jaren was daar niet alleen de pulled pork, maar je kunt ook een heerlijke pulled chicken met bbq saus bereiden. Dit recept is zo eenvoudig, dat je het zelfs gewoon in je oven kunt maken.
‘Pulled’ eten is hot! Niet alleen pulled pork, maar ook deze Pulled Chicken is een aanrader. In tegenstelling tot varkensnek, hoeft kippenvlees niet uuuuuurenlang op de barbecue. En maak je dit recept voor pulled chicken net zo goed in de oven! Dus heb je geen BBQ, eet je geen varkensvlees of ben je simpelweg gewoon dol op kip? Deze pulled chicken moet je zeker een keertje proberen! Deze kip in barbecuesaus uit de oven is namelijk heerlijk op een rijk belegd bolletje en kan natuurlijk niet zonder coleslaw!
Wij hebben nog veel meer lekkere ‘pulled recepten’ op dat website staan. NIet alleen met kip, maar ook met vlees en groenten zijn. Bekijk ze hier allemaal op een rijtje!
Als je fan bent van deze pulled chicken in in bbq saus, dan heb ik nog meer lekkere recepten met kip voor je in petto! Wat dacht je van een overheerlijke paella met kip en chorizo! Maar deze boterzachte pulled chicken uit de slowcooker is ook een aanrader! Gaat de barbecue deze week nog aan? Deze tacos met pittige kip grill je namelijk gewoon op de BBQ. En voor echte Franse decadentie maak je natuurlijk Coq au Vin klaar!
+ SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchenNL
We love all things BBQ. Nniet alleen de pulled pork, maar ook een pulled chicken met bbq saus. En die kun je heel eenvoudig in de oven bereiden.
Extra:
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
Bewaartip: Laat de pulled chicken goed afkoelen. Bewaar in de koelkast in een afgesloten bakje, gedurende max. 2 dagen. Voor het serveren bak je de pulled chicken op in een koekenpan, zonder olie of boter.
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je pulled chicken met bbq saus uit de oven wilt gaan maken!
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…
View Comments
Beste Betina, even een vraagje. Ben van plan dit recept dit weekend uit te proberen. Nu vroeg ik mij alleen af of je gewone BBQ saus moet gebruiken of kan het ook de smokey variant zijn? of maakt die keuze niet veel uit voor het gerecht?
Alvast bedankt!
hi Cynthia, dat helemaal niet uit hoor. Probeer het beiden eens uit en kijk welke je lekkerder vindt. Geniet er in ieder geval van!
Hi Betina, ik heb de kip een nacht gemarineerd met barbeque kruiden en de volgende dag volgens het recept in de slowcooker klaar gemaakr. De slowxooker stond op.low en 4 uur en 30 min laten slowcooken. Het was heerlijk en mals!
Groetjes Marga
Hey wat goed zeg! bedankt voor het delen van deze tip!
Hoi Betina,
Wat een ontzettend goed recept!
Vandaag de pulled chicken gemaakt en deze was heerlijk!
Hi Ingrid,
goed om te horen en dank je wel voor je reactie!
Hoi hoi , ik zie dat je na de tomaten nog iets toevoegt maar ik kan het niet terugvinden in het recept.
Wat is dat?
Bedankt vast
Hi Dinie, je mist niets qua ingredienten hoor. Het was letterlijk het laatste kneepje uit mijn fles bbq saus :-)
Hooooi. Kan ik dit ook braden? Ik heb zelf geen oven..
Jazeker! Na stap 4 breng je aan de kook, verlaag daarna het vuur en laat 60 minuten stoven. Wel geregeld checken dat hij niet droog staat en anders een scheutje water toevoegen en doorroeren.
Kun je de polpa vervangen door een blik gepelde tomaten? Of doet dit echt af aan het eindresultaat? Ik heb namelijk nog een blik gepelde tomaten staan en dan zou ik het daarmee kunnen proberen zonder weer nieuwe boodschappen te doen. ;-)
Alvast bedankt voor dit recept!
Vriendelijke groet, Valery
Hi Van, nee hoor dit is geen enkel probleem. Polpa is gewoon wat fijner en wordt sneller een saus. Gepelde tomaten kan ook prima hoor. Eet smakelijk!
Dat is helemaal gelukt! Mmmm, wat was het lekker! Bedankt voor het heerlijke recept!!
Hallo,als je een gewone ovenschaal gebruikt moet je die dan afdekken met aluminiumfolie?
Gr Linda
dat zou ik wel doen ja. Dan verbrand de bovenkant niet zo snel. Heel veel succes!