Pompoen is voor mij het ultieme product voor de herfst. Ik roosterde een kleine oranje bolpompoen en maakte er deze heerlijke pompoenrisotto met spek, geitenkaas, Parmezaanse kaas en salie van.
Dit is echt ultiem comfortfood voor regenachtige herfstdagen. En die mooie oranje pompoenen mogen natuurlijk niet ontbreken tijdens het najaar. Ook er leuk om hier je risotto in te serveren! Check hier nog veel meer lekkere recepten met pompoen.
Mij kun je dus ‘s nachts wakker maken voor een goede risotto, zoals deze pompoenrisotto met spek. En een goede risotto betekent voor mij lekker romig, zoutig en met extra veel kaas (en dus 15 minuten langer sporten…;). Daarnaast moet het wel de goede structuur hebben: dus niet te hard en niet te zacht. Betty schreef eerder deze uitgebreide tutorial voor de perfecte basis risotto: Risotto maken. In de bereidingswijze hieronder zul je de beknopte versie vinden.
Je kunt deze pompoenrisotto ook heel goed vegetarisch maken. Hoe? Laat de spekjes weg, vervang de kippenbouillonblokjes voor tuinkruiden- of groentebouillonblokjes en vervang de Parmezaanse kaas voor een vegetarische, harde kaas. Voeg daarnaast een handje noten toe voor de voedingsstoffen. Walnoten of hazelnoten passen goed bij deze pompoenrisotto. En als jij net zo’n grote liefhebber bent als ik: check dan ook deze vegetarische risotto ai funghi (met paddestoelen) of risotto met spinazie en saffraan. Maar deze risotto met bietjes en mozzarella is ook om van te smullen! Yummmm
Heb je risotto over? Maak hier overheerlijke arrancini met mozzarella van!
Pompoen is voor mij het ultieme product voor de herfst. Ik roosterde een kleine oranje bolpompoen en maakte er deze heerlijke pompoenrisotto met spek, geitenkaas, Parmezaanse kaas en salie van.
Eet smakelijk!
Liefs, Nanda
Bewaartip: je kunt pompoenrisotto nog prima 1-2 dagen bewaren in de koelkast. Laat het goed afkoelen voordat je het in de koelkast plaatst en warm de risotto de dag erna op.
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je het recept wilt gaan maken!
Vandaag blaast onze Koningin Maxima maar liefst 54 kaarsjes uit!! Deze feestelijke dag moeten we…
Ik heb toch weer een heerlijk recept voor jullie! Caponata is een Siciliaanse aubergine-stoofgerecht met…
Als er een ingrediënt is dat menig harten sneller doet kloppen dan is het wel…
Het is weer een #MeatlessMonday dus zet je bijvoorbeeld dit vegetarische wokgerecht met teriyaki saus…
Geef mij een blikje croissantdeeg en ik maak er gerust heerlijke croissantwafels van . Deze…
Thailand staat natuurlijk bekend om zijn heerlijke Thaise Curry gerechten. Van rood, groen tot geel…