Heb je altijd al eens zelf gnocchi willen maken? Deze variant van pompoen gnocchi is mega lekker en wordt op smaak gebracht met een salie-roomsaus met champignons! Ga jij hem ook maken?

Zelf pompoen gnocchi maken

Gnocchi kun je heel eenvoudig ook zelf thuis maken. Met een kilo kruimige aardappels gekookt en gestampt tot puree, meng je dit met een ei, een theelepel zout en zo’n 300 gram bloem. Thats it! En dan mag het rollen beginnen. Maar wist je dat pompoen puree ook fantastisch smaakt in gnocchi? Ik ben namelijk dol op pompoen dus zo ontstond ook het idee voor zelf pompoen gnocchi maken. Ik serveer hem lekker met gebakken champignons en een salie-roomsaus… hmmmmmmmmm

Nog meer recepten met Gnocchi

Heb je de smaak te pakken na deze overheerlijke pompoen gnocchi? Dan heb ik uiteraard nog meer recepten met gnocchi voor je in petto! Probeer bijvoorbeeld eens deze gnocchi met paprikastoof. Of maak een gnocchi schotel met halloumi kaas en noten. Wist je dat gnocchi ook heel goed te bereiden is in de oven? Check deze kookvideo voor gnocchi met kip uit de oven. Of maak een gnocchi ovenschotel met raapstelen! Geniet heerlijk van deze recepten!


Print

Recept: Pompoen Gnocchi

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze pompoen gnocchi maak je heel eenvoudig zelf. Met aardappel, bloem en pompoen. Bakken in salieboter maakt het gerecht helemaal af!

  • Author: Betina Oostveen
  • Prep Time: 25 min.
  • Cook Time: 15 min.
  • Total Time: 40 minuten
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Pasta
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 750 gr kruimige aardappels,
  • 1 kop afgekoelde pompoen puree,
  • 1 ei,
  • 300 gr bloem,
  • 1 theelepel zout.

Voor de saus:

  • 3 eetlepels roomboter,
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst,
  • 1 sjalot, in halve ringen,
  • 100 gram champignons, in partjes,
  • 3 takjes tijm, gerist,
  • klein handje verse salieblaadjes,
  • 50 ml slagroom,
  • 1 eetlepel bloem of maizena,
  • 100 ml kookvocht van de gnocchi.

Instructions

  1. Schil de aardappels en snijd doormidden. Stop in een ruime pan met water en snufje zout en breng aan de kook. Prik na 15 minuten in de aardappels om te kijken of deze gaar zijn. Giet dan af en laat uitdampen.
  2. Meng in een ruime kom de afgekoelde aardappels, pompoenpuree, ei, bloem en zout door elkaar. Kneed hier met de hand een soepel deeg van. Bestuif een werkblad met ruim bloem en vorm het gnocchi deeg tot een flinke rol.
  3. Snijd telkens een dikke plak van de rol en kneed deze kort door en rol met twee handen uit tot een lange sliert van 1-2 cm dikte. Snijd de sliert in blokken van 1-2 cm dik en druk met de tanden van een vork wat ribbels op de bovenkant. Je hebt nu al een mooie gnocchi vorm.
  4. Breng een ruime pan met water aan de kook en voeg de gnocchi toe. Wacht tot de gnocchi boven komt drijven en laat dan nog 1-2 minuten doorkoken. Schep de gnocchi uit de pan en laat afkoelen. Schep tevens een kop van het kookvocht af en zet apart.
  5. Verwarm een ruime hapjespan of wok op medium vuur. Smelt de boter en bak vervolgens de knoflook, sjalot, champignons, tijm en salie blaadjes gedurende 3 minuten. Roer de bloem of maizena los met koude slagroom om alvast klontjes te verwijderen. Giet dit in de pan, samen met het kookvocht van de gnocchi en roer een licht gebonden saus. Laat de saus en groenten een paar minuten zachtjes doorkoken. Schep tot slot de gekookte gnocchi in de ruime pan en roer goed door om alles te verdelen.
  6. Schep de pompoen gnocchi in diepe borden en serveer direct, eventueel nog met een groene salade er bij.

Eet smakelijk! Groetjes Betty

Notes

“Je kunt stappen 1 t/m 3 ook gerust een dag van tevoren voorbereiden. Leg de gnocchi dan naast elkaar op een bord, eventueel een stuk bakpapier en daarbovenop nog een laag met gnocchi, en bewaar in de koelkast. De volgende dag volg je dan het recept verder vanaf stap 4. “

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Hallo,

    Ik heb een x op de site gekeken en wordt elke dag gespamd als ik mijn laptop opstart, dit vind ik best wel vervelend en wens dit natuurlijk niet meer. Graag zie ik hier een oplossing tegemoet want dit is ongevraagd.

    mvg

    Margreet

    • Hi Margreet,
      ik stuur je even een mailtje hierover, want je kunt je namelijk op verschillende manieren abonneren en dus ook stopzetten.
      groeten, Betty

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

2 weken ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

2 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago