Pasta Recepten

Groene Monster Pasta (Halloween)

Op zoek naar een lekker hartig hapje of zelfs een vullende avond maaltijd voor Halloween viering? Dan heb ik lekkere Halloween recepten voor je. Zoals deze groen gekleurde en vegetarische pasta om te maken voor Halloween. Deze Groene monster pasta zijn simpelweg tortellini met een rijke groene mascarpone saus met pesto en boerenkool. Voedzaam, lekker en om van te gruwelen!

Groene monster pasta met pesto maken

Pasta met pesto is altijd een goed idee en vrijwel iedereen lust dit wel. (Zie bijvoorbeeld ook dit recept voor een heerlijke variatie.) Speciaal voor Halloween wil ik dit jaar een lekker gruwelijke groene monster pasta maken. En bedacht me dat groene pesto met bijvoorbeeld boerenkool of spinazie ook heel goed combineert met een flinke lepel mascarpone. Het maakt een heerlijk romig geheel van deze pasta en pure comfortfood voor een echte koude herfstavond! En ja, ook met kleine kinderen serveer ik dit gerecht met chilipeper en nootmuskaat. Boerenkool is namelijk wat vlak van smaak en kan heel goed een beetje extra pit gebruiken. Gebruik desnoods iets minder.

Nog meer Monsterlijke recepten voor Halloween

Op deze website vind je heel veel lekkere recepten voor Halloween. Zo maken wij elk jaar steevast een van de pompoensoep recepten. De hongerige kleine buikjes kunnen altijd zo lekker smullen van (zelfgemaakte) pizza mummies, deze gruwelijke ‘broodjes met afgehakte vingers’ of onderstaande groene monster pasta natuurlijk. En qua zoete recepten ben je bij mij ook aan het juiste adres. Mijn kids vinden het bijvoorbeeld geweldig om zelf de keuken in te gaan en een van deze 10x Halloween koekjes te gaan maken.


Print

Recept: Groene Monster Pasta (Halloween)

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Een simpele pasta om op tafel te zetten tijdens Halloween. Deze Groene Monster Pasta is simpelweg tortellini pasta met pesto en een romige mascarpone saus met boerenkool. Lekker voedzaam, vegetarisch en een heerlijke maaltijd voor een avondje buiten lopen en Trick or Treat!

Dit recept is genoeg voor 4 volwassenen, maar ook voor 6 – 8 kleine kinderen

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 30 minuten
  • Yield: 4 personen
  • Category: Pasta
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

  • 350 gram tortellini pasta, naar keuze
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 450 gram diepvries boerenkool, in deelblokjes *
  • 1 tl. gedroogde chilipeper (crushed of gemalen)
  • ½ tl. gemalen nootmuskaat
  • 250 gram mascarpone
  • 5 olijven, ontpit
  • peper & zout
  • olijfolie, voor het bakken

Voor de pesto saus:

  • 15 gram verse basilicum
  • 2 grote teentjes knoflook
  • 50 gram ongezouten en ongebrande cashewnoten (amandelen of pijnboompitten kan ook)
  • 2 el. olijfolie
  • 1 citroen, sap en zeste
  • 3 el water

Extra nodig:

  • hakmolentje (of gebruik een kannetje met staafmixer)
  • hapjespan
  • kookpannetje

Instructions

  1. Als eerste ga je een pannetje water opzetten om de pasta te koken. Check hiervoor altijd de bereidingswijze, bij mij duurde de gedroogde variant koken namelijk 14 minuten. Maar verse pasta heeft vaak maar een paar minuten benodigd.
  2. Ondertussen zet je de hapjespan op en verwarm deze op middelmatig vuur. Voeg een scheutje olie toe ben bak de ui glazig. Voeg vervolgens de spinazie deelblokjes toe en laat smelten (5 – 10 minuten) met de deksel op de pan.
  3. Maak de pesto saus in een hakmolen of blender. Vermaal hiervoor al deze ingredienten fijn tot aan gladde saus.
  4. Breng de spinazie op smaak met chilipeper, nootmuskaat, en een snuf zout & peper. Schenk vervolgens ook de pesto saus en mascarpone in de pan en laat al roerende in elkaar oplossen.
  5. Vlak voor het afgieten van de pasta schep je een kopje pasta water uit de pan. Giet daarna de pasta af en laat uitlekken.
  6. Als de saus mooi egaail gebonden is voeg je de gekookte pasta toe en roer goed door. Voeg eventueel wat extra pasta water toe om het geheel mooi zacht en gebonden te krijgen.
  7. Tot slot snijd je de olijven in ringen en schep deze door de groene monster pasta. Serveer direct!

Eet smakelijk!

Notes

*Voor dit recept gebruik ik diepvries boerenkool in deelblokjes. Deze zijn al fijngesneden en kun je vrijwel het hele jaar door vinden. Je mag natuurlijk ook diepvries spinazie deelblokjes gebruiken. Of ga voor verse boerenkool of spinazie die je zelf helemaal fijn hakt.


BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je aan de slag wilt gaan met het maken van deze Groene Monster Pasta voor Halloween

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Champagne drinken in de Champagne streek in Frankrijk

Frankrijk is natuurlijk het land voor wijnliefhebbers. Maar ze maken er ook een andere spraakmakende…

4 dagen ago

Steak tartare

Steak tartaart of Steak tartare is een voorgerecht met rauw vlees en rauw ei. Je…

5 dagen ago

Tiramisu Croisant Wafels

Ben je nog op zoek naar een lekker recept met wafels van croissantdeeg? Combineer het…

7 dagen ago

Frisse risotto met komkommer en munt pesto

Deze risotto met komkommer, munt pesto en granaatappelpitjes is heerlijk fris. Waar risotto voor mij…

1 week ago

Dadelcake met pecannoten en karamel

In veel Arabische landen groeien dadels aan de dadelbomen en ze zijn dan ook zeer…

2 weken ago

10x Recepten met ‘Hot Sauce’

Dit weekend lopen de temperaturen hoog op! Maar hou jij wel van lekker warm en…

2 weken ago