Pasta Recepten

Vegetarische Pasta met pompoen en boerenkool

De Meatless Monday van vandaag staat volop in het teken van het najaar: een vegetarische pasta met pompoen en boerenkool in de hoofdrol. En dit is lekker op smaak gebracht met pecannoten, Parmezaanse kaas, salie, citroen en knoflook en geloof mij: zo ga je dat stukje vlees helemaal niet missen!

Het najaar doet weer zijn intrede en dat betekent dat er weer allerlei nieuwe seizoensgroenten te vinden zijn. Ondanks dat de zomer wel echt mijn favoriete seizoen is, vind ik wat variatie in de keuken toch ook altijd wel weer heel leuk en lekker. Dus zodra ik de pompoenen en boerenkool zag liggen in de supermarkt, kwam ik op dit lekkere recept.

Ik maakte voor dit recept gebruik van voorgesneden blokjes pompoen. Betty heeft eerder een hele handige instructievideo opgenomen over hoe je makkelijk pompoen kunt schillen en snijden. Dus je kunt ook zeker een hele pompoen in huis halen en hiermee aan de slag gaan. Of ga simpelweg voor voorgesneden blokjes uit de diepvries van je supermarkt.

Variatietips met pompoen en boerenkool

Die pompoenen en boerenkool blijven voorlopig nog wel even in de supermarkt liggen. Dus ben je op zoek naar meer inspiratie? Probeer dan ook eens dit recept uit van Pompoen salade met bietjes en uienchutney. Of wat dacht je van deze Boerenkool cake met halloumi? Eerder ontdekte ik al dat pompoen en boerenkool een hele goede combinatie is en maakte ik er deze Flammkuchen met pompoen en boerenkool mee. Heerlijke aanraders voor het aankomende seizoen!

Print

Recept: Pasta met pompoen en boerenkool

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Recept voor een simpele en snelle pastamaaltijd met blokjes pompoen en boerenkool. Lekker gezond, vegetarisch en past perfect bij dit najaar!

  • Author: Nanda Appelman
  • Prep Time: 15 min.
  • Cook Time: 30 min.
  • Total Time: 45 minutes
  • Yield: 2 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Hollandse keuken

Ingredients

Scale
  • 150 gram pasta, ik gebruikte orecchiette
  • 300 gram pompoen in blokjes
  • 150 gram boerenkool fijn
  • 30 gram pecannoten (ongebrand en ongezouten)
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 3 grote blaadjes salie
  • Een halve citroen
  • 3 teentjes knoflook
  • Groentebouillon voor 1 liter water
  • Peper en zout
  • 4 el. olijfolie

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Zet het ovenrooster klaar met een vel bakpapier erop.
  2. Pers de knoflook alvast uit en snij of knip de salie heel fijn. Van de halve citroen rasp je de schil (zeste) en pers het sap uit in een kommetje. Als de Parmezaanse kaas nog niet geraspt is, rasp je deze heel fijn. De pecannoten hak of breek je fijn.
  3. Pak 2 kommen. Meng in de ene kom de boerenkool met 2 el. olijfolie, 25 gram (dus de helft) van de Parmzaanse kaas en wat peper naar eigen smaak. In de andere kom meng je de pompoen met 2 el. olijfolie en peper en zout. Schep beide goed om.
  4. Schep vervolgens de pompoen op één helft van het bakpapier. Plaats voor 30 minuten in de voorverwarmde oven. Na 15 minuten haal je het ovenrooster uit de oven. Hussel de pompoen, en de boerenkool schep je op de andere helft van het bakpapier. Plaats voor de laatste 15 minuten in de oven.
  5. Bereid ondertussen de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Kook de pasta in water waarin je het groentebouillonblokje laat oplossen. Bewaar het kookvocht als je de pasta afgiet zodra deze gaar is.
  6. Als de pasta en groenten gaar zijn, meng je alles in een grote serveerkom: de pasta, geroosterde pompoen, boerenkool, een flinke scheut van het kookvocht, de salie, citroensap en -zeste, de rest van de Parmezaanse kaas, de pecannoten en de knoflook. Schep alles goed door elkaar, proef, en voeg naar eigen smaak nog peper en zout toe.

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda


BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je thuis aan de slag wilt gaan met het maken van deze vegetarische pasta met pompoen en boerenkool.

Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

2 weken ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

2 weken ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

2 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

3 weken ago