De week van de pompoen op deze blog moet natuurlijk ook gevierd worden met een stukje taart, zoals deze pompoen cheesecake! Eenvoudig te maken met geroosterde pompoen en deze pompoen cheesecake hoeft niet in de oven gebakken te worden!
Vorige maand heeft Sabine Koning van OhMyFoodness.nl wederom een tof kookboek uitgebracht, namelijk: Cheesecake ! Ik vind haar echt de Queen of guilty pleasures, want eerder bracht zij ook al het kookboek ‘Guilty Pleasures‘ uit. En nu dus een kookboek geheel gewijd aan Cheesecake!! En speciaal voor deze pompoen week leek het mij dan ook leuk om de no-bake Pompoen Cheesecake uit dit kookboek te bereiden en te delen met jullie.
In het originele recept van Sabine wordt een flespompoen gebruikt voor deze Pompoen cheesecake. Die is namelijk zoeter en nootachtig vergeleken met bijvoorbeeld de welbekende oranje bol pompoen. Maar omdat ik afgelopen week lekker oranje pompoenen aan het roosteren bent geweest, heb ik deze gebruikt in het recept. Vandaar ook de bijzondere kleur op de foto’s 🙂 Je kunt hier dus zelf ook mee variëren tijdens het zelf pompoen cheesecake maken. Eventuele restjes geroosterde pompoen kun je verwerken in een pittige pompoensoep, of zelfs in pumpkin pancakes. Ook heerlijk met een lekkere kop Pumpkin Spice Latte! Check hier in ieder geval nog veel meer recepten met pompoen!
>> Fan van deze pompoen cheesecake? Probeer ook eens onze no-bake citroen-kwarktaart, of onze no-bake Oreo-Cheesecake !
PrintIn de herfstperiode kun je niet om de pompoenen heen. En omdat cheesecakes een echte guilty pleasure van mij zijn, maakte ik deze pompoen cheesecake met hazelnoot praline! Het is een no-bake cheesecake met pompoenpuree en roomkaas. Dat wordt genieten!
(* Tip: gebruik hiervoor 1 hele flespompoen en rooster deze 45 minuten op 200 graden. Laat vervolgens afkoelen, verwijder de schil en prak tot puree)
Extra:
Eet smakelijk!
Groetjes, Betty
Stap 4 is een eigen toevoeging aan dit recept en vind je dus niet in het kookboek recept terug. Maar je krijgt hierdoor wel een lekkere stevige pompoen cheesecake!
PS. Mocht je Cheesecake kookboek willen bestellen bij Bol.com en je maakt gebruik van de affiliate link, dan help je Betty’s Kitchen ook een beetje. Hartelijk dank hiervoor. Ga voor meer informatie naar onze disclaimer pagina
Heb jij al wel eens kip katsu curry gegeten? Dat is een bekend gerecht uit…
Blijf jij deze zomervakantie ook vertoeven in Nederland? Met de vakantielanden reeks Weekmenu's ga je…
Deze granolataart met mango is een lekker zomers ontbijt taartje! De krokante bodem van granola…
Als taco's met pulled beef je als muziek in de oren klinken, dan is dit…
Vanaf deze week begint de zomervakantie periode in Nederland en ik kan je zeggen dat…
De zomer is HET seizoen van het steenfruit dus moet je lekker veel gaan genieten…
View Comments
Hoi Betty,
Ik wil dit vandaag maken maar zie niet in de ingredienten lijst hoeveel klopfix nodig is!
Zou jij ij hierover kunnen berichten?
En als ik het verdubbel, welk maat springvorm moet ik gebruiken?
Dank je wel,
Danielle McNamara
Hi Danielle,
Dat is een foutje! Dit recept stond vroeger met klopfix,
maar met gelatine lukt deze taart veel beter. Dus zal het meteen even goed aanpassen!
Bedankt voor het doorgeven