Vandaag schoof ik deze hartige pasta taart met aubergine en blauwe kaas in de oven. Een geweldige vegetarische maaltijd voor deze Meatless Monday. Dit gerecht is bovendien heel geschikt om mee te nemen naar een barbecue of voor een picknick!
Of pasta alleen te verwerken is in een salade of met een lekker tomatensaus? Nee hoor! Ik maakte er een pasta taart mee, dus dat is zeker weer eens iets anders. Ik vind hartige taarten maken altijd zo makkelijk: je kunt er namelijk allerlei restjes in kwijt. Voeg dan ook vooral nog ingrediënten toe die je nog hebt liggen of lekker vindt! Bovendien lijkt het ingewikkeld, maar je zet zo’n pasta taart in mum van tijd in de oven en tovert een half uur later een feestje op tafel. Leuk en makkelijk voor als je gasten hebt!
Zoek je meer inspiratie voor hartige taart recepten? Eerder maakte ik bijvoorbeeld deze hartige rijsttaart met een Grieks tintje. Maar je kunt ook zeer zeker smullen van deze hartige taart met groene groenten. Met het oog op dit asperge seizoen is deze quiche met asperges ook een zeker aanrader! Weet jij overigens al wat de verschillen zijn tussen Quiche en Hartige taarten? Betty verteld je er in dit artikel uitgebreid meer over.
Eet smakelijk!
Liefs, Nanda
Bewaartip: Je kunt deze pasta taart zowel lauwwarm als koud eten. Heb je dan ook een punt over, bewaar die goed afgedekt in de koelkast voor de lunch of makkelijk diner de dag erna.
Gebakken appels uit de oven worden nog lekkerder als je er een romige en krokante…
De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…