Pasta Recepten

Pasta taart met aubergine en blauwe kaas

Vandaag schoof ik deze hartige pasta taart met aubergine en blauwe kaas in de oven. Een geweldige vegetarische maaltijd voor deze Meatless Monday. Dit gerecht is bovendien heel geschikt om mee te nemen naar een barbecue of voor een picknick!

Maak eens een pasta taart!

Of pasta alleen te verwerken is in een salade of met een lekker tomatensaus? Nee hoor! Ik maakte er een pasta taart mee, dus dat is zeker weer eens iets anders. Ik vind hartige taarten maken altijd zo makkelijk: je kunt er namelijk allerlei restjes in kwijt. Voeg dan ook vooral nog ingrediënten toe die je nog hebt liggen of lekker vindt! Bovendien lijkt het ingewikkeld, maar je zet zo’n pasta taart in mum van tijd in de oven en tovert een half uur later een feestje op tafel. Leuk en makkelijk voor als je gasten hebt!

Nog meer hartige taart recepten

Zoek je meer inspiratie voor hartige taart recepten? Eerder maakte ik bijvoorbeeld deze hartige rijsttaart met een Grieks tintje. Maar je kunt ook zeer zeker smullen van deze hartige taart met groene groenten. Met het oog op dit asperge seizoen is deze quiche met asperges ook een zeker aanrader! Weet jij overigens al wat de verschillen zijn tussen Quiche en Hartige taarten? Betty verteld je er in dit artikel uitgebreid meer over.


Print

Recept: Pasta taart met aubergine en blauwe kaas

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 20 minutes
  • Total Time: 50 minutes
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Vegetarisch hoofdgerecht
  • Cuisine: Italiaanse keuken

Ingredients

Scale
  • 100 gram volkoren pasta (bijvoorbeeld macaroni of rigatoni)
  • 100 gram ongebrande, ongezouten walnoten
  • 6 eieren
  • 1 aubergine
  • 1 rode ui
  • 100 gram half gedroogde tomaten
  • 100 gram blauwe kaas
  • 200 ml. slagroom
  • 1 tl. basilicum
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Vet alvast een hartige taartvorm of een taartblik in met wat olijfolie en zet nog even apart.
  2. Breng een pan water met wat zout aan de kook. Kook hierin de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing. Giet dit af en stop de pasta weer terug in de pan. Roer er wat olijfolie door en laat licht afkoelen.
  3. Ondertussen snij je de rode ui en de helft van de aubergine alvast heel fijn. De andere helft van de aubergine snij je in dunne plakken om voor de topping te gebruiken. Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur met wat olijfolie. Bak daarin het uitje en de fijngesneden aubergine totdat ze lichtbruin worden. Laat ook dit kort afkoelen.
  4. Pak een ruime kom en kluts hierin de eieren los met de slagroom. Verkruimel de blauwe kaas en schep dit door het eimengsel. Hou een beetje blauwe kaas over voor de topping. Ook schep je de half gedroogde tomaten, 50 ml. koud water, een flinke snuf peper en zout, de basilicum, gebakken ui en aubergine én natuurlijk de pasta erdoorheen.
  5. Giet alles in de bakvorm. Let even goed op dat er geen ei tussenuit sijpelt, anders drupt dat straks je oven in.
  6. Plaats de bakvorm in het midden van de oven. Bak de pasta taart voor 15 minuten. Daarna haal je hem eruit, de oven laat je aan. Verdeel de resterende aubergine, blauwe kaas en walnoten over de bovenkant. En plaats de taart voor nog eens 15 minuten in de oven. Houd in de tussentijd goed in de gaten of de topping niet verbrandt. Als dat wel gebeurt, plaats de vorm dan lager in de oven.
  7. Na de oventijd laat je de pasta taart goed afkoelen, serveer hem in punten gesneden.

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Notes

Bewaartip: Je kunt deze pasta taart zowel lauwwarm als koud eten. Heb je dan ook een punt over, bewaar die goed afgedekt in de koelkast voor de lunch of makkelijk diner de dag erna. 

Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

Recent Posts

Gevulde Appels uit de oven

Gebakken appels uit de oven worden nog lekkerder als je er een romige en krokante…

1 dag ago

Sinterklaas Sate van kiphaasjes

De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…

2 dagen ago

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

4 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

5 dagen ago

Indonesische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

1 week ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago