Kaasliefhebbers opgelet! Dit is een super simpele en snelle (!) pasta met drie kazen. Het recept is afkomstig uit Donna Hay’s Fresh, Fast & Simple kookboek. En zoals de naam het al zegt: dit is een lekker makkelijk recept. Om dit geweldige bordje comfortfood te maken, hoef je slecht 3 hele simpele stappen te volgen en je zet een heerlijk pastagerecht op tafel! Ideaal voor op de doordeweekse avond.

Donna Hay’s Pasta met drie kazen

De Australische Donna Hay is wereldwijd bekend van haar kookprogramma’s en kookboeken. Haar stijl kenmerkt zich veelal door heerlijke gerechten die je snel, makkelijk en eenvoudig maakt. En natuurlijk met slechts een paar heerlijke en pure gerechten. Zo hoef je maar minimale tijd in de keuken door te brengen, maar wel met maximale smaak. En haar recept voor pasta met drie kazen en salie, in het Italiaans: Pasta con tre fromaggi,  is juist dat. De gebakken salieblaadjes geven deze pasta met drie kazen een geweldige smaaksensatie.  En als je hier hooguit een (rucola) salade bij serveert, dan heb je een heerlijke, vullende, pasta maaltijd.

Nog meer recepten met lekker veel kaas!

Kun jij geen genoegen krijgen van kaas? Of smaakt dit recept voor pasta met drie kazen jou naar meer? Dan heb ik uiteraard nog veel meer recepten met lekker veel kaas voor je in petto! Maak bijvoorbeeld eens deze prei stamppot met drie kazen en mosterd jus. Daarnaast heb ik ook een heerlijk recept voor een Italiaanse kaastaart voor je. Verder staat er ook een heerlijke vierkazen quiche met Port op de site. En wist je dat kaas het ook uitstekend doet in zoet gebak?? (nee dan heb ik het niet alleen over een cheesecake!)


Print

Recept: Pasta met drie kazen en salie

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Kaasliefhebbers opgelet! Dit is een super simpele en snelle (!) pasta met drie kazen. Het recept is afkomstig uit Donna Hay’s Fresh, Fast & Simple kookboek. En zoals de naam het al zegt: dit is een lekker makkelijk recept.

Ingredients

Scale
  • 200 gram rigatoni of fettuccine pasta
  • 20 gram boter
  • 2 tl. olijfolie
  • 1 el. salieblaadjes
  • 150 gram ricotta
  • 25 gram Parmezaanse kaas, fijngeraspt
  • 100 gram blauwe kaas, bijvoorbeeld gorgonzola
  • zeezout en grofgemalen zwarte peper
  • fijn geraspte schil van ½ citroen.

Instructions

  1. Kook de pasta beetgaar in een pan met ruimkokend water en een snuf zout. (check de verpakking voor de juiste kooktijd). Giet de pasta na het koken af, en houdt warm in de pan.
  2. Verwarm in de tussentijd de koekenpan op middelhoog vuur. Voeg hier de boter en olijfolie toe, en zodra deze gesmolten is de salieblaadjes. Bak de blaadjes 3 minuten aan elke kant, of tot deze krokant zijn. Haal de pan vervolgens van het vuur.
  3. Schep de ricotta, Parmezaanse kaas en blauwader kaas door de pasta. Verdeel de pasta met drie kazen over twee borden en maak af met de salieblaadjes en overgiet met 1-2 eetlepels van de salieboter. Breng op smaak met zout en peper en eventueel de geraspte citroenschilletjes.

Eet smakelijk!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

2 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

3 dagen ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

4 dagen ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

5 dagen ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

6 dagen ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

1 week ago