Bij deze groet ik jullie vanuit het zonnige Amerika! En hoe beter dan wakker worden met een recept voor een omelet met spekjes en champignons. Spek en eieren zijn niet alleen in Amerika heel geliefd als ontbijt, maar ook bij ons thuis genieten wij hier regelmatig van!

Low Carb Omelet met spekjes

Onze eerste week in Amerika zit er namelijk reeds op. Hoewel het eten ‘ on the road’  niet altijd even gezond is, kan ik gelukkig mijn hart ophalen aan ommeletjes en gebakken eieren in onze hotels. ‘Scrambled eggs‘ serveren ze hier in Amerika overal en dat is gelukkig een van mijn favorieten om de dag mee te beginnen. Daarnaast En manlief bestelt er gerust nog een paar American pancakes bij.Maar een goedgevulde omelet met extra groenten en kaas kan ik ook zeker goed waarderen! Dus deel ik vandaag dit recept voor ene low carb omelet met spekreepjes en champignons met jullie. Check hier al onze reisblogs van de roadtrip door West USA.

Nog meer ontbijt recepten met ei

Thuis maken wij gewoonweg deze low carb omelet met spekjes en champignons. En het is echt een van onze favorieten voor in het weekend. Voeg aan dit recept géén extra zout toe, omdat de spekjes al vrij zout zijn.  Daarnaast is dit gerecht heel goed te eten zonder brood (voldoende vulling zeg maar), en past daardoor ook prima in een koolhydraat arm dieet of zelfs keto dieet. Voor nog meer lekkere low carb ontbijtrecepten met ei ga je naar:

Check hier alle low carb recepten van onze website.


Print

Recept: omelet met spekjes en champignons

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Hoe beter dan wakker worden met een ontbijt recept voor een omelet met spekjes en champignons. Spek en eieren zijn niet alleen in Amerika heel geliefd als ontbijt, maar ook bij ons thuis genieten wij hier regelmatig van!

  • Author: Betina Oostveen
  • Cook Time: 10 minutes
  • Total Time: 10 minutes
  • Yield: 2 personen
  • Category: Ontibijt
  • Cuisine: Low Carb Recepten
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

  • 125 gram champignons,
  • 125 gram gerookte spekreepjes,
  • 4 eieren,
  • (Peper) olie,
  • gemalen peper,
  • (gedroogde) bieslook, fijngeknipt,
  • optioneel: beetje geraspte kaas.

Instructions

  1. Boen de champignons schoon, en snijd in plakjes.
  2. Verhit een scheut (peper)olie in een grote koekenpan en fruit hierin de champignons tot ze zacht zijn. Voeg de spekreepjes toe en bak krokant, en breng op smaak met wat peper.
  3. Klop in een aparte kom de eieren los, roer de bieslook hier doorheen en giet over de gebakken champignons en spekreepjes. Schep het eimengsel af en toe om. Zo krijg je heerlijke ‘brokken’ omelet. Zodra de ei rondom gaar is, kun je deze nog even bestrooien met wat geraspte kaas.
  4. Serveer deze omelet met spekjes en champignons gerust zonder brood. Het is een vrij vullende en low carb ontbijtje.

Eet smakelijk!

Groetjes, Betty

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Kip Katsu Curry met rijst en broccoli

Heb jij al wel eens kip katsu curry gegeten? Dat is een bekend gerecht uit…

2 uur ago

ITALIE Weekmenu

Blijf jij deze zomervakantie ook vertoeven in Nederland? Met de vakantielanden reeks Weekmenu's ga je…

2 dagen ago

Granolataart met mango (video)

Deze granolataart met mango is een lekker zomers ontbijt taartje! De krokante bodem van granola…

5 dagen ago

Barbacoa Mexicaans stoofvlees

Als taco's met pulled beef je als muziek in de oren klinken, dan is dit…

7 dagen ago

SPANJE Weekmenu

Vanaf deze week begint de zomervakantie periode in Nederland en ik kan je zeggen dat…

1 week ago

Panna Cotta met perzik en amandel

De zomer is HET seizoen van het steenfruit dus moet je lekker veel gaan genieten…

2 weken ago