Overige

Nu in de bioscoop: CHEF !

Na Chocolat, No Reservations, Julia&Julia en Ratatouille werd het hoog tijd voor een nieuw FOOD FILM in de Nederlandse Bioscopen! Deze week gaat namelijk de nieuwe film:  CHEF in première. Wij hebben hem reeds gezien, want in Amerika is deze al een tijdje uit. En als je van good eten en een feel-good movie houdt, dan wil je deze film zeker zien!

De film is van de hand van Jon Favreau, beter bekend als ‘Pete Becker’ uit Friends (de miljonair die een restaurant kocht voor Monica), en ondertussen gerespecteerd filmproducer van o.a. Iron Man, Cowboys & Aliens, en The Avengers. We hebben het hier over een man van Joodse-Italiaanse-Frans-Canadese afkomst, dus het lekkere eten zal er bij hem ook met de paplepel zijn ingegoten. Ik zal in het kort vertellen waar zijn nieuwste film ‘Chef’ over gaat:

Carl Casper (tevens gespeeld door Jon Favreau) is een gerenomeerde chef die na een aanvaring met een foodblogger (nota bene) ontslagen wordt. Hij besluit om weer terug naar de basis van het echte koken te gaan en opent een eigen Foodtruck met behulp van zijn ex-vrouw en zoontje. Het verhaal is een mooie gegeven en gaat uiteraard ook over de familiebanden die dan weer aangesterkt worden. Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk het heerlijke eten dat voorbij komt in deze film. En oh my wat komt er een hoop lekkers voorbij!  Foodtruck serveren juist het ultieme comfort food, maar daar wordt je tijdens deze film nog even fijn met de neus bovenop gedrukt. Dit is absoluut een film om bij te watertanden!

Wat ik ook zo leuk vind is dat deze film barst van de social media, waar ik als foodblogger dagelijks ook mee bezig ben (en jullie nu dus automatisch ook), en het is gewoon leuk om de gehele reis van deze ‘El-Jefe’ foodtruck op de voet te volgen. Daarnaast bestaat de overige cast uit Dustin Hoffman (als restaurant eigenaar) en Robert Downey Jr (zo eigenzinnig als we hem eigenlijk altijd wel kennen). En verzorgen Sofia Vergara en Scarlett Johanssen ook de nodige entertainment voor de mannen onder jullie.

Je kunt hier alvast de trailer van ‘Chef‘ bekijken:

Ik ben benieuwd wat jullie hiervan vinden, en ik hoor graag als je de film bent gaan kijken (en wat je er van vond?) 

 

(bron foto’s: The Lindus List, The Nerdist)

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

Recent Posts

Alfajores – Koekjes met dulche de leche

Vandaag blaast onze Koningin Maxima maar liefst 53 kaarsjes uit!! Deze feestelijke dag moeten we…

2 dagen ago

Lamsvlees curry met kokos en kaneel (Gulai Domba)

Als je denkt aan een Indonesische curry dan is de Rendang waarschijnlijk het meest bekend.…

3 dagen ago

Snijbonen in kokosmelk (Buncis Lodeh)

Bij Indonesische gerechten denk je al gauw aan rijst met een kip gerecht of een…

4 dagen ago

Pizza Bianca met artisjokken en ham

Wil je eens wat anders dan pizza met tomatensaus? Beleg dan eens je pizza met…

5 dagen ago

Spelt salade met gegrilde radijs

In de lente schijnt een heerlijk zonnetje door de ramen en dat is voor mij…

6 dagen ago

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

3 weken ago