Travel

Rondreis West USA – dag 1: Palm Springs

Wat duurt zo’n laatste dag voor de vakantie toch lang. Maar het is eindelijk zo ver, ik kan jullie van alles gaan vertellen over onze roadtrip door de States. Op een dinsdag, na werktijd werd het tijd om naar huis te gaan, en koffers in te pakken. Die nacht vertrokken wij om 3 uur richting Schiphol, omdat om 7 uur s’ochtends onze vlucht naar Londen ging. Dat werd dus een slapeloze nacht, maar die honderden euro’s die ik heb bespaard met deze ‘gebroken’ vlucht naar Los Angeles waren meer als welkom. Dat is immers weer extra zakgeld voor de reis.

Een love seat op de bovenste verdieping

In Londen stapten wij over op een Boeing A380-800 van British Airways, dat is een enorme dubbeldekker vliegtuig, waarbij elke stoel voorzien is van zijn eigen entertainment set, en…  op de bovenverdieping heb je duo-seats, ook wel love-seats genoemd. Dat betekent dat je stoelen per twee aan elkaar geschakeld zijn, ipv met 3, 4 of 5 personen naast elkaar. Ideaal voor mij en Dylan dus en een tip als jij en je partner ook met dit type toestel vliegen. Het kostte enkel 2 tientjes per vlucht om de stoelen vooraf te kunnen reserveren, maar is de moeite en het geld meer dan waard!

Het drama dat auto huren heet

Eenmaal aangekomen in Los Angeles is het tijd om de shuttlebus naar onze ‘Dollar’ autoverhuur bedrijf op te zoeken. Via Expedia.nl had ik een vlucht + auto gehuurd. Ik kreeg netjes een bevestiging binnen waar exact op stond wat ik had voldaan, en welke autoverhuur kosten ik in L.A. nog kon verwachten. Meerdere mensen hadden me al gewaarschuwd dat de verhuurbedrijven je eigenlijk teveel verzekeringen proberen aan te smeren, maar gelukkig had ik alles netjes op papier staan. Mocht je zelf een rondreis gaan maken, wees hier op bedacht en laat jezelf niets aansmeren dat je niet wilt!

“Pick the nicest car you can find”

Dat zei de baliemedewerker van Dollar autoverhuur tegen ons. Je mag namelijk ter plekke nog zelf een leuk auto uitzoeken. Wij hadden een mid-size car besteld, en dat staat gelijk aan een Dodge Avenger.  Prima voor 2 personen met twee grote koffers. Eenmaal aangekomen mag je op de parkeerplaats van het verhuurbedrijf zelf een willekeurige auto uit het ‘mid-size’ vak meenemen. Je moet je even voorstellen dat daar gerust 30 auto’s met sleutels in het contact staan.  Je stapt natuurlijk meteen af op een auto die je aanspreekt, en gaat meteen uitproberen of de koffers in de kofferbak passen. En dat was gelukkig het geval. 10 minuten later reden wij weg in onze witte Chevrolet Cruze.

First stop:  Boodschappen!!

Voor je aan een roadtrip begint, zeker in een land waar het 30+ graden is,  kun er maar beter voor zorgen dat je genoeg water en houdbare snacks in de kofferbak hebt liggen. Via onze Google Maps op de mobiel zochten wij de dichts bijzijnde WallMart supermarkt en Best Buy op. Gelukkig lagen deze twee niet ver van elkaar en in de buurt van het vliegveld, namelijk in Redondo Beach (nog geen 10 minuten met de auto). In de VS kun je niet uit de kraan drinken dus leg gerust gallon flessen (4.5 liter) water (voor op je hotelkamer) en een tray kleine flesjes voor onderweg in de kofferbak. Vergeet ook niet ontbijtproducten etc mee te nemen als je bijvoorbeeld appartementen geboekt hebt.

Gratis navigatie systeem

Daarna door naar de Best Buy, dat is een soort MediaMarkt. Hier kochten wij een navigatie voor onze reis. Dylan en ik hebben beiden geen navigatie systeem, laat staan eentje met Amerikaanse landschapskaarten er op. We zochten een mooie uit want binnen twee weken ga ik deze gewoon weer terug inleveren bij een winkel. Blijkbaar mag dat gewoon in Amerika..   (Bedankt voor de tip Jolien!) Nu gaan wij bijna 4 weken op reis, dus dat betekent dat ik halverwege de navigatie zal moeten omruilen voor een andere. Misschien noem je me nu een krent, maar ik vind het gewoon zonde om ruim 20 dollar per dag uit te geven voor een navigatie bij het autoverhuur bedrijf, als het dus blijkbaar gratis kan. Dat betekent voor onze totale reis al gauw ruim 400 euro bespaard!

Sambal bij?

Eenmaal boodschappen ingeladen was het ook ruim tijd voor het avondeten. Neem gerust een maaltijd to go op het winkelcentrum van Redondo beach. Wij gingen voor een soort wok-to-go met Ramen Noodles met beef en broccoli en dit kostte slechts een paar dollar. Het is inmiddels half negen s’avonds lokale tijd en we moeten nog naar Palm Springs rijden voor onze eerste overnachting.

Diamond Lane

Dus wij met een noodgang naar Palm Springs gereden via de ‘Diamond Lane’ van I(nterstate)91 en I60.  Dit is de meest linkse baan op de snelweg, aangeduid met een ruitje op de rijbaa, en enkel bedoeld voor auto’s met 2 of meer inzittende. Een soort van ‘Spitsstrook’ zeg maar. En ik zal je zeggen, we waren een van de weinigen die hem deze vakantie gebruikten. Al met al kwamen we rond 23:00 uur aan in Palm Springs.

Overnachten in Best Western hotels

Compleet gebroken ploffen wij neer in ons bedje bij het Best Western Las Brisas hotel. Best Western is een hotel keten in Amerika (en Canada) waar ik regelmatig gebruik van maak tijdens vakanties. Hun bedden liggen zo heerlijk en dat vaak voor een vriendelijk prijsje. Bijkomstig voordeel is ook dat je vaak op eigen terrein en gratis (!) kunt parkeren, En in veel gevallen is het ontbijt(buffet) ook nog eens inclusief. Dus daar maken wij deze vakantie ook veelvuldig gebruik van.

p.s. vandaag hebben wij 130 miles met de auto afgelegd (ca. 210 KM)

(Bron Header Foto: Bestwestern.com)

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

View Comments

  • Hoi Betty,
    Ik zie dat jullie in Amerika een Chevrolet Cruz hebben gehuurd. Hoeveel koffers en tassen kun je in de auto kwijt?
    Alvast bedankt voor je reactie!
    Mvg
    Danielle

    • Hi Danielle,

      Wij hadden beiden en grote koffer bij ons, die pasten net aan in de kofferbak, op elkaar. De ruimte ernaast zou nog genoeg zijn geweest voor 2 weekentassen, of zoals in ons geval: een flinke krat met boodschappen en flessen water. En als je met zijn tweetjes bent heb je natuurlijk ook nog een hele achterbank vrij voor handtassen of rugzak, jassen etc.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

1 week ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

2 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago