Ik heb een overheerlijk ontbijtrecept voor eieren uit de oven! De oeuf en cocotte breng je lekker op smaak met bijvoorbeeld gebakken spinazie of gerookte zalm! Het is een gezond, eiwitrijk maar bovenal lekker ontbijt die het ook heel goed zal doen tijdens het kerstontbijt!
Ja lieve mensen dit is zo’n lekker ei recept om de dag mee te beginnen! Ik maakte namelijk ei in cocottes klaar. Dat zijn kleine ronde pannetjes, maar je kunt natuurlijk ook een andere kleine ronde bakvorm of vuurvast kommetje gebruiken. Daarnaast is het recept voor oeuf en cocotte zo eenvoudig dat ik er zelfs een lekkere recept video bij heb gemaakt. Elk pannetje krijgt namelijk een lepel creme fraiche en een eitje. Maar daarnaast kun je qua vulling lekker variëren en eigenlijk alles toevoegen dat jij lekker vind bij je eieren. Ik ging voor spinazie en gerookte zalm. Maar denk ook aan kerstomaatjes, gekookte erwtjes, gebakken ui, geraspte kaas, blokjes paprika, of zelf blokjes avocado toevoegen. Maak deze gebakken eieren uit de oven dus precies klaar zoals jij het lekker vindt!
Wist je dat eieren super gezond zijn en je oprecht blij maken? Lees hier een artikel over de aanmaak van ‘t gelukshormoon’ terug en dan snap je wel waarom je regelmatig een eitje dient aan te breken!
Naast dit recept voor oeuf en cocotte maken ben ik groot fan van nog een paar andere ontbijtrecepten met eieren. Ik denk dat gepocheerd ei maken toch een van mijn favoriete weekendbezigheden is! En voor tijdens een lunch is het helemaal genieten met toast met avocado! En wat dacht je van deze ontbijtpizza met eieren? Ben je meer voorstander van uitgebreid brunchen of lunchen? Dan zijn deze kruidige shakshuka en deze Tex Mex Huevos Rancheros ook echte aanraders! Oeh la la laat je ochtenden op deze manier wel heel goed beginnen!
+ SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchen
Ik heb een overheerlijk ontbijtrecept voor eieren uit de oven! De oeuf en cocotte breng je lekker op smaak met bijvoorbeeld gebakken spinazie of gerookte zalm!
Extra:
Eet smakelijk!
In de receptvideo maak ik tevens een variatie met gerookte zalm in plaats van de gebakken spinazie. Varieer er gerust op los qua groenten en of vlees, vis, kip, spek, kaas etc. Stevige groenten en vlees bak je eventjes voor in een koekenpan. Hou per persoon in ieder geval 30 – 50 gr ‘vulling’ per cocotte aan. (met 100 gr gerookte zalm kan ik bijvoorbeeld 3 cocottes vullen)
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze oeuf en cocotte gaan maken! Deze gebakken eieren uit de oven zijn geweldig namelijk!
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Het najaar is natuurlijk het seizoen van de peer en dan gaan wij thuis maar…
Voor de Meatless Monday van vandaag maakte ik deze vegetarische, groene spliterwten burgers met blauwe kaas.…
Dit recept is al jarenlang een persoonlijke favoriet voor gehaktballetjes maken. Het recept is in…
In de schappen kun je vandaag de dag prima pindasauzen vinden, die je vaak in…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…