Salade recepten

Eendenborst salade met sinaasappel

Dit is een feestelijke salade van plakjes gerookte eendenborst en ontvelde partjes sinaasappel. De smaken zoet en zout komen heel goed samen in deze eendenborst salade met rode biet en geitenkaas!

Salade met gerookte eendenborst maken

Tijdens de feestdagen had ik een heerlijke borrel georganiseerd. Naast brood en smeersels bedacht ik een simpele eendenborst salade met sinaasappel. Lekker knapperig en fris op smaak gebracht met sinaasappel en geitenkaas. Het leek mij tevens een heerlijke salade voorgerecht voor 4 personen. Maar je kunt hem tevens als gezonde (glutenvrije) lunch voor 2 serveren. De gerookte eendenborst koop je al voorgegaard en in plakjes gesneden. En dat maakt dat je deze salade in een mum van tijd op tafel zet. Lekker van genieten dus! Wil je overigens even zien hoe je heel handig de ontvelde partjes sinaasappel maakt? Bekijk dan hier een tutorial video voor het uitsnijden van partjes citrusvruchten.

Nog meer heerlijke salade recepten

Ben je op zoek naar nog meer heerlijke salade recepten om je te helpen met je goede voornemens? Naast deze eendenborst salade heb ik nog meer heerlijke salade recepten voor je op de website staan. Je kunt deze ook als bijgerecht salade serveren of geniet er lekker van tijdens de gezonde lunch! Maak bijvoorbeeld een voedzame maaltijd van deze spelt salade met gegrilde groenten. Of ga voor deze salade met burrata en seranoham! Maar deze pinda-tempeh salade met gegrilde komkommer is ook een aanrader! Daarnaast is deze boerenkool salade met peer, ham en gorgonzola ook heerlijk in het winterseizoen.


Print

Recept: Eendenborst salade met sinaasappel

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze eendenborst salade met sinaasappel stond tijdens de feestdagen op het menu. Wij hadden een heerlijke borrel georganiseerd voor 4 personen en iedereen kreeg een portie salade bij de hapjes. Dit recept is dus een heerlijk voorgerecht of bijgerecht voor het gezin. Maar je kunt hem ook als gezonde lunch inzetten voor 2 personen. Lekker low carb en glutenvrij!

  • Author: Betina Oostveen
  • Total Time: 15 min.
  • Yield: 24 personen 1x
  • Category: Salade
  • Cuisine: Hollandse keuken
  • Diet: Gluten Free

Ingredients

Scale
  • 200 gr gerookte eendenborst filet plakjes
  • 2 sinaasappels
  • halve komkommer
  • 150 gr slamelange met rode biet *
  • 75 gr geitenkaas
  • 25 gr walnoten

Voor de salade dressing:

  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 12 el balsamico of frambozen azijn
  • naar smaak: peper & zout

Instructions

  1. Haal de plakjes eendenborst vast uit de koelkast om een beetje op temperatuur te laten komen.
  2. Van de sinaasappels gaan we ontvelde partjes snijden: Snijd met een koksmes een plakje van de boven en onderkant af. Je kunt de sinaasappel nu stevig op je snijplank zetten zonder dat deze gaat rollen. Snijd met het mes van boven naar beneden de schil er af. Let op dat je al het wit mee snijd. Neem daarna de sinaasappel in de hand en snijd elk partje langs het vlies in en ‘wip’ vervolgens het partje vruchtvlees er uit. (binnenkort plaats ik hier een tutorial video van). Doe dit bij alle partjes van gehele sinaasappel.
  3. Rangschik de sla melange op een serveerschaal of groot bord. Haal wat van de rode biet er uit en zet apart voor garnering.
  4. Gebruik een kaasschaaf of mandoline om de komkommer in dunne ronde plakjes te snijden. Rangschik deze door de salade en volg daarbij de vorm van het bord. (Dus leg in cirkels op een rond bord)
  5. Verdeel de plakjes eendenborst over de salade. Een beetje opgerold vind ik het mooiste en steek deze dus tussen de sla en komkommer door.
  6. Rangschik tevens de partjes sinaasappel over de eendenborst salade en verkruimel hier de geitenkaas en walnoten over heen. Tot slot bestrooi met de reepjes rode biet.
  7. Roer de dressing los in een kommetje en lepel deze over de salade. Serveer direct.

Eet smakelijk! Groetjes, Betty

Notes

* Je kunt voor deze salade ook een gewone sla melange gebruiken, zoals rucola of botersla. Koop er dan nog wel een potje met julienne gesneden rode biet bij, of snijd zelf een voorgekookte rode biet in hele smalle reepjes. De rode biet geeft deze salade zo’n heerlijk aards smaakje en lekker kleurtje namelijk.

BEWAAR DIT RECEPT OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze heerlijke eendenborst salade wilt gaat maken!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

6 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

1 week ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago