Voor de liefhebbers van keto recepten: vandaag deel ik wat handige tips voor keto proof snacks en tussendoortjes! Want een dag duurt soms lang en als de trek toeslaat gaan deze hapjes er voor zorgen dat je netjes in ketose blijft! Snoep verstandig dus!

Snacks met vooral veel vetten en eiwitten

Het belangrijkste is dat bij het volgen van een Keto dieet het vooral draait om de inname van vetten en zo min mogelijk koolhydraten. Je lichaam wordt dan gedwongen om op een gegeven moment om ketonen te gaan verbranden (ketose) en maakt hierbij aanspraak op de voorraad vetten in het lichaam. Niet voor niets slaat het keto dieet zo goed aan bij mensen die willen afvallen. Maar …. het werkt alleen als je ook in ketose blijft voor lange tijd! Dat betekent dat zelfs een klein tussendoortje volledig keto proof dient te zijn om je harde werken niet te ondermijnen. Met onderstaande keto recepten voor snacks en tussendoortjes krijg je dus vooral veel vetten binnen en blijf je zelfs bij een ‘hongeraanval’ nog steeds in ketose. Check hier 15x keto ontbijt recepten om van te smullen! En inmiddels staan er ook 35 + Keto recepten voor lunch\diner op de site!

Enkel voorbeelden van snelle keto proof snacks:

Dit zijn enkele voorbeelden van keto proof snacks die je wellicht standaard in huis hebt liggen. Maar daarbij geef ik je hieronder ook 7 suggesties en recepten die ik zelf erg lekker vind om mee te snacken of voor bij een borrel!

  • gekookte eieren
  • olijven
  • bone Broth’ – bouillon getrokken van botten.
  • handje gemixte noten
  • rauwkost met knoflook dip of guacamole
  • schaaltje amandel of kokosyoghurt (met pompoenpitten of lijnzaad)

7x Keto Proof Snacks maken:


1. Fruit met notenboter

Hoewel fruit vrij hoog in koolhydraten zit, bevat het wel de nodige vezels! Zelf tijdens Keto kun je gebruik maken van een kleine gezonde fruit snack maar dan wel het liefst gecombineerd met vetten! Denk bijvoorbeeld aan (plakjes) appel, peer, blauwe bessen, grapefruit etc en deze smeer je in of dip je in notenpasta (zoals pindakaas). Ook lekker: bestrooi met een beetje gemalen kaneel voor extra smaak!


2. Indonesische gehaktballetjes

Deze fijne Indonesische gehaktballetjes met kokos zijn echt heerlijk als borrelhapje of tussendoor en eiwitrijk. Aan jou de keuze of je er nog een pindasaus bij maakt voor de vetten. Je kunt de ongebakken balletjes ook invriezen en dan kun je steeds een kleinere portie ontdooien en bakken. Maar koud, voor onderweg bijvoorbeeld, is ook erg fijn.


3. Camembert uit de oven

Kaasliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij keto recepten, want voor weinig calorieren en meer vetten ben je bij kaas aan het juiste adres. Deze gebakken camembert uit de oven heb ik in maar liefst 2 varianten voor jullie en is ideaal om te delen tijdens een borrel of als snack! (maar ook keto lunchproof blijkt!)


4. Pindakaas Cheesecake balls (Keto Fat Bombs)

De zogehete ‘Fat Bombs’ zijn misschien wel de meest bekende keto snacks. Het zijn lekkerlijk ‘vetbommetjes’ om je gedurende je snackmoment gewoon in ketose te houden. Als basis tref je vaak een portie noten aan, of roomkaas, maar ook kokosolie of andere producten met veel vetten maar relatief weing koolhydraten. Deze Pindakaas Cheesecake balls zijn een mooie combinatie van zoet en zout en in ieder geval lekker om van te smikkelen.


5. Kip – Kimchi Rolls

Dit is zo’n heerlijk keto proof tussendoortje die je meteen een beetje probiotica voor de buik levert! Kimchi is namelijk een gefermenteerde groente mengsel (met name kool) en levert veel goede bacteriën voor de buik. Gebruik hiervoor plakjes gerookte kipfilet (vleeswaren – zonder suiker of gluten svp!). Leg op elk plakje kip 1-2 reepjes paprika, komkommer of zelfs bleekselderij en lepel hier vervolgens een theelepel kimchi overheen. Rol de plakjes kip op en geniet van een heerlijke snack.


6. Gevulde eieren

Eieren zijn een belangrijk onderdeel van een keto of zelfs low carb lifestyle. Ze bevatten namelijk veel eiwitten, maar ook vetten en dat zijn de bouwstenen voor dit dieet. Gevulde eieren gaan dan nog een stapje verder, want die kun je vervolgens vullen met bijv. kerrie creme, avocado creme of zelfs serveren met uitgebakken bacon! Ja dit is echt een keto proof snack om van te smullen en mee te varieren!


7. Lemon Cake Balls (Keto Fat Bombs)

Wederom een lekkere ‘fat bomb’ maar dan met citroen en kokos! Deze Lemon Cake Balls worden in de basis gemaakt met geweekte cashewnoten en dat maakt ze een fantastische keto proof snack balletje! Bewaar dit soort balletjes altijd in de koelkast of vriezer. En neem mee in een klein bakje voor onderweg. Wedden dat je trek na een balletje even gestild is?


Tot zo ver 7x Keto proof snacks recepten die er netjes voor zorgen dat je in ketose blijft gedurende de dag. Haal er je voordeel uit, niet alleen tijdens een keto dieet, maar ook voor een ‘balans’ dagje of als vast onderdeel van een gezondere levenswijze.

Groetjes, Betty


BEWAAR DEZE RECEPTEN OP PINTEREST!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je een van deze 7x keto proof snacks wilt gaan maken!

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Lamsvlees curry met kokos en kaneel (Gulai Domba)

Als je denkt aan een Indonesische curry dan is de Rendang waarschijnlijk het meest bekend.…

1 dag ago

Snijbonen in kokosmelk (Buncis Lodeh)

Bij Indonesische gerechten denk je al gauw aan rijst met een kip gerecht of een…

2 dagen ago

Pizza Bianca met artisjokken en ham

Wil je eens wat anders dan pizza met tomatensaus? Beleg dan eens je pizza met…

3 dagen ago

Spelt salade met gegrilde radijs

In de lente schijnt een heerlijk zonnetje door de ramen en dat is voor mij…

4 dagen ago

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

3 weken ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

3 weken ago