Als er een koekje is waar ik heel graag mijn tanden in zet, dan zijn het wel deze homemade macadamia koeken met witte chocolade. Het zijn lekkere stevige en dikke koeken, maar nog zacht van binnen.. Oeh la la die wil je proeven!
Zelf koekjes bakken doe ik al van jongs af aan in het weekend. Niet elk weekend hoor, maar het is wel uitstekende bezigheid voor met kids. Hoewel mijn basis recept voor zanddeeg maken vaak geraadpleegd wordt en o.a. zeer populair is onder kids die beginnen met bakken. Zijn deze robuuste Macadamia koeken met witte chocolade een absolute favoriet onder de volwassen! Het is die combinatie van een stevig koekje dat nog lekker zacht van binnen is, maar wel met een goede crunch van de macadamia noten en de perfecte balans tussen zoet en zout!
Dit recept staat garant voor wat dikkere koeken. Daar ben ik onlangs een speciaal trucje voor tegen gekomen in de instastories van @eefsfood. Je krijgt er tevens mooie ronde koeken van en ze scheuren aan de bovenkant dan ook een beetje voor dat extra robuuste uiterlijk. Uiteraard neem ik die baktip ook meteen mee in de receptvideo voor deze macadamia koeken met chocolade.
Naast deze geweldige macadamia koeken heeft dit cookiemonster nog veel meer lekkere koekjes recepten in petto voor jullie. Zo ben ik helemaal fan van deze super gemakkelijke 7x koekjes met gecondenseerde melk. Maar zelf gemaakte gevulde speculaas koeken zijn ook grote favoriet bij ons thuis. Binnenkort komt ook nog het recept voor haverkoeken met cranberry online! En zet onze Nanda graag haar tanden in deze pindakaas koekjes met abrikozen. Ook erg lekker: deze robuuste Italiaanse Sbrisolona koek met sinaasappel! Geniet er in ieder geval van!
+ SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchen
Als er een koekje is waar ik heel graag mijn tanden in zet, dan zijn het wel deze homemade macadamia koeken met witte chocolade. Het zijn lekkere stevige en dikke koeken, maar nog zacht van binnen.. Oeh la la die wil je proeven!
(* in plaats van zelfrijzend bakmeel kun je ook 260 gram bloem + 2 theelepels bakpoeder gebruiken)
Extra:
Eet smakelijk!
Bewaartip: ongebakken koekjesdeeg kun je altijd invriezen. Maak daarvoor een dikke rol van het deeg, snijd desnoods al in 10 plakken, en wikkel de rol volledig in huishoud folie en plaats max. 3 maanden in de vriezer. Eenmaal afgebakken en afgekoelde koeken bewaar je max. een week in een afgesloten trommel in de voorraadkast of aanrecht.
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze macadamia koeken wilt maken!
Gebakken appels uit de oven worden nog lekkerder als je er een romige en krokante…
De goedheiligman en zijn gezelschap zijn reeds aangekomen in ons land, dus de Sinterklaas recepten…
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…