Na de corona lockdown is het heel fijn om ook gewoon nieuwe restaurants te ontdekken in mijn stad. Zoals deze eerste soepbar van Utrecht genaamd SOEP-ER en bijgehorende logement Hotel Petit Beijers. Ik ging een kijkje nemen en was er helemaal weg van!

Een eerste echte soep bar in Utrecht

In een prachtig gerestaureerd en karakteristiek pand aan de Vismark in Utrecht vind je een echte soepbar! De knusse charmant uitstraling doet denken aan het Franse platteland en dat in hartje Utrecht! Het licht groene interieur wordt afgewisseld met bakstenen, rustiek hout, lavendelplanten en verse (zonne)bloemen. Het eten wordt geserveerd in emaille soepkommen, op glazen bordjes of op houten plankjes. Het hele plaatje klopt gewoon bij Soep-er! Maar naast de soepen kun je hier ook terecht voor een wisselend ontbijt en behoorlijk veel lekkers uit hun eigen homemade bakery! Dus dat wordt ook lekker smullen van o.a. quiches en taart!

Logement Petit Beijers

Eigenaren Janine en Tom zijn een stelletje en hebben altijd al een voorliefde voor soep gehad. Zij runnen zowel het restaurant op de begane grond als het erboven gelegen logement ‘Petit Beijers‘. Het restaurant fungeert ook meteen als ontbijtzaal voor de gasten van het logement. Maar voor de romantici onder jullie kun je ook een gevulde picknickmand met ontbijt voor op de kamer bestellen! Dit is echt weer zo’n verborgen pareltje in Utrecht en moet je maar net weten! Terwijl ik met mijn gezin aan de grote houten tafel zit voor het ontbijt, checken de hotelgasten uit met een vriendelijke groet aan allen. Het is hier lekker knus dus.


Dit eet je bij Soep-er

Ontbijt

Verwacht geen grote kaart, maar verse croissantjes horen er natuurlijk bij. Vers geperste jus ook. En Janine had net verse spanakopita met feta en spinazie gebakken en die lustten wij ook wel als hartig broodje kaas op de vroege ochtend. Tom brengt ondertussen een mand met ontbijt naar boven voor een van de gasten in het logement.


Koffie & taart

Bestel hier een vers gezet kopje barista koffie van Boot! Of je nu komt voor een cappuccino met havermelk of gewoon een bakkie zwarte koffie, het is in ieder geval heerlijk! De thee is afkomstig van Teabar en wordt aangepast op het seizoen. Helemaal fijn zijn de homemade ijsthee en ijskoffie tijdens de warme zomermaanden! En dan heb ik het nog niet eens over de taarten, zoals een smeuige brownie, bananabread of de lavendel-citroentaart. Ik nam een hap van die laatste en waande me heel even op vakantie in Frankrijk 🙂


Soepen

Helaas waren de dagverse soepen nog niet klaar tijdens mijn ontbijt hier. Maar dat neemt niet weg dat ik binnenkort gewoon eens ‘s middags langs kom om deze alsnog te proeven! Elke middag kun je in ieder geval kiezen uit vier wisselende soepen met toppings naar keuze. Het prijsverschil zit hem enkel in de grootte van de portie (S, M of L). Het zuurdesembrood dat je erbij krijgt is afkomstig van Veldkeuken en wordt geserveerd met extra vergine olijfolie en gezouten roomboter.


Picknick mand (to go)

Vanaf volgende week kun je ook de Soep-er Picknickmand to go bestellen! Je krijgt er een plattegrondje bij met prachtige tips en locaties om deze mand te gaan verorberen. Zeker met het mooie weer van volgende week in het verschiet zou ik lekker een dagje #staycation in Utrecht gaan boeken!


Soep-er & Logement Petit Beijers
Vismarkt 16
3511 KS Utrecht
The Netherlands
https://www.soep-er.nl
(dagelijks geopend van 08:00 - 19:00 uur)

Voor deze review waren wij uitgenodigd door Soep-er, maar deze post bevat 100% mijn eigen mening en beleving. Lees hier meer over op onze disclaimer pagina.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

6 dagen ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

1 week ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

1 week ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

1 week ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

1 week ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

2 weken ago