Lo Mein is een Chinees gerecht dat bestaat uit Chinese tarwenoedels of noodles met gewokte groenten, eventueel aangevuld met gebakken vlees of garnalen en een sojasaus. Het is een simpel recept dat supersnel op tafel staat. Ideaal voor een doordeweekse avond, maar ook voor het opmaken van restjes groenten in de groentelade!
Je kunt elk soort vlees, gevogelte of zelfs garnalen gebruiken om dit Chinese recept met noedels te maken. Zorg er voor dat je het vlees van te voren bereidt en gaart – let wel: biefstuk mag nog rood zijn van binnen. En voeg deze na het wokken nog even toe om te mengen met de saus, noodles en groenten. Omdat sojasaus de kenmerkende saus is voor Lo Mein Noodles maken wil ik je adviseren goede kwaliteit sojasaus in huis te halen. Zelf ben ik enorm fan van de producten van Lee Kum Kee, die je gewoon in de supermarkt kunt vinden en de Rotterdamse Tomasu, maar daarvoor moet je waarschijnlijk naar een delicatesse winkel. Laat dit dus een goed basis recept zijn voor het maken van Lo Mein Noodles en varieer er gerust op los!
Dit recept voor Lo Mein Noodles is een klassieker uit de Chinese keuken en er gaat een heuse symboliek schuil achter het eten ervan! Lees hier meer over het Chinese nieuw jaars feest.
Wij zijn thuis echt dol op de Chinese keuken en die is wel een tikkeltje anders dan wat je bij de afhaal chinees aantreft. Ga zelf ook lekker aan de slag met dit recept voor de makkelijke Lo Mein Noodles maken. Maar uiteraard hebben we nog meer Chinese recepten om van te smullen. Wat dacht je namelijk van deze kip in oestersaus met broccoli of deze vegetarische Tjap Tjoy met tofu? Die zijn heel erg lekker en zitten boordevol groenten! Deze eieren in pittige Szechuansaus zijn ook een heerlijk Chinees bijgerecht! En op nummer drie staat toch wel de kip in zoetzure saus, die me zelfs heel veel aan Koe Loe Kai doet denken. En uiteraard mogen de Chinese loempia’s ook niet ontbreken, want die zijn grote favoriet van velen! Check hier nog meer recepten uit de Chinese keuken.
Lo Mein is een Chinees gerecht dat bestaat uit Chinese tarwenoedels of noodles met gewokte groenten, eventueel aangevuld met gebakken vlees of garnalen en een sojasaus. Het is een soort tjap tjoy maar dan met noedels. Dit simpele gerecht is ideaal voor een doordeweekse avond, maar ook voor het opmaken van restjes groenten in de groentelade! En daarnaast niet verplicht, maar je kunt ook biefstuk, kip of garnalen toevoegen aan het recept.
Voor de saus:
Eet smakelijk! Groetjes, Betty
Heb je nog veel restjes groenten in je koelkast? Dan kun je deze waarschijnlijk wel kwijt in dit makkelijk noedel gerecht. Niet alleen paksoi en paddestoelen smaken heerlijk in Lo Mein noodles, maar ook Chinese kool, bimi & broccoli, peultjes of spinazie. Voeg het gerust toe en hou circa 200 gram roerbakgroenten per persoon aan.
Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je deze aan de slag wilt gaan met het maken van Lo Mein Noodles!
De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…
Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…
In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…
Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…
Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…
'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…