Nu de koude en natte herfstdagen zijn aangebroken heb ik een heerlijk adresje om je even onder te dompelen Tel Aviv style! Denk warme tinten en stoffen, maar ook heerlijk comfort food uit de Levantijnse keuken! Kom dus even binnenkijken bij de nieuwste aanwinst in Utrecht, namelijk restaurant Carmel Market aan het Janskerkhof.

Het is de mannen achter het succesvolle tropische walhalla The Streetfood Club, de prachtige Ruby Rose wijnbar en sprankelende Rum Club cocktailbar wederom gelukt een tof concept te bedenken en tot in de puntjes uit de werken. Kom proeven bij Carmel Market in Utrecht. Het prachtige interieur van amber tot aardewerk tinten, maar ook de Midden Oosterse gerechten maken dit ook weer een unieke ervaring.

Wat is de Carmel Market?

Deze reis begint in Tel Aviv, aan een van de meest bruisende markten van de stad. Bij Carmel Market proef je de ware Levantijnse keuken. Een keuken die o.a. dankzij chefs zoals Jigal Krant en Ottolenghi wereldwijde faam bereikten. De Levant is de historisch-geografische naam voor een wijd uitgestrekt gebied in West-Azië, en beslaat de landen Israel, Jordanië, Libanon Turkije en Syrië, maar ook tot de kusten van Griekenland, Cyprus en Egypte. En dit proef je ook terug in de gerechten. Van bekende klassiekers tot vernieuwende smaken en combinaties… je wilt hier echt alles proeven. Als je deze keukens van dichtbij wil meemaken dan kun je natuurlijk meteen een vakantie naar Egypte of bijvoorbeeld Tel Aviv boeken. Maar blijf je liever dichter bij huis dan is Carmel Market zeker een aanrader.

Laten we samen het brood breken

Deze samensmelting van keukens, culturen en gerechten is soms een beetje een chaos op tafel, maar met passen en meten kom je er wel. Bij Carmel Market is brood de verbindende factor en dit kun je dus ook de hele avond aan tafel laten komen. Om te dippen, te besmeren, als lepel te gebruiken.. Laat dit een plek zijn waar je met vrienden en familie samen het brood breekt en ondertussen geniet van heel veel kleinere gerechten uit de Levantijnse keuken. Daarnaast kun je hier hele toffe cocktails for 2 bestellen. In prachtige karaffen, flessen en met geheel eigenltijdse smaken en kleuren. Ja als je hier eenmaal aan tafel zit wil je zo lang mogelijk blijven zitten. In de met glas overdekte buitentuin merk je niets van de herfst of oorverdovende regen buiten. 🙂

Tel Aviv style restaurant

Tot zo ver mijn avondje aan de Carmel Market in hartje stad Utrecht. Ik kom gauw nog eens terug om de gerechten met kip en lam uit te proberen en zal deze dan ook toevoegen aan het lijstje hieronder. Want dit is gewoon een hartverwarmend plekje in de koude herfstmaanden! Ken jij de Levantijnse keuken nog niet? Dan wordt het hoog tijd om hier eens kennis te gaan maken!

Groetjes, Betty


Dit eet je bij restaurant Carmel Market in Utrecht:

Vegetarische gerechten:

Vijg & Biet – Labneh (yoghurt dip) met vijgen, rode en gele bieten, dadels en munt


Fluffy Falafel – Falafel balletjes van kikkererwten met amba (pittige mangosaus), zhug (groene peper & koriander saus) en venkel


Breekbrood om te delen


Hummus & Paddo’s – gemengde gebakken paddestoelen, dadel-vijg molasse en krokante kikkererwten


Sabich – Geblakerde aubergine met tahini, topaminboer, amba (pittige mango saus), zhug (pittige saus van groene peper & koriander) en gekookt ei. (Check hier ons recept voor zelf pita sabich maken!)


Gnocchi – met Zhug pesto, groene asperges, pijnboompitten, beurre noisette en schapenkaas.


Geroosterde bloemkool – met tahini, sumac, citroen en granaatappelpitjes


Gerechten met vlees:

Gestoofde Sukade- met orzo, kruidige tomatensaus, kaas en druiven.


Hummus met lamsvlees – met stoofvlees van lam en okra


Desserts:

Kunefe – krokant gebakken kadaif (Engelenhaar filodeeg) met mozzarella, pistache, mascarpone en sinaasappelbloesem siroop.


Chocolade tartelette – met karamel ganache, pecannoot, koffie halva en za’atar ijs.


Carmel Market - Eatery, Bar, Garden
Janskerkhof 10
3512 BL Utrecht 
The Netherlands
T: +31 6 8206 9626
https://carmelmarket.nl
Open van donderdag t\m zondag 17.00 uur tot 00.00 uur.

Voor deze review waren wij uitgenodigd door Carmel Market restaurant, maar deze post bevat 100% mijn eigen mening en beleving. Lees hier meer over op onze disclaimer pagina.

Betina Oostveen

Betina Oostveen houdt erg van eten en koken. Inspiratie komt vaak van reizen naar (verre) landen en een multiculturele familie- en vriendenkring. Daarnaast is fotografie een enorme hobby, en zijn alle foodfoto's van eigen hand.

Recent Posts

Gezond Koningsdag Ontbijt (video)

Vanavond en morgen barsten de festiviteiten los en kleur heel Nederland Oranje. En zelfs tijdens…

2 weken ago

Traybake met Lekkerbekjes

Heb je weinig tijd of zin om te koken? Dan kan een simpele 'traybake' zoals…

2 weken ago

Iberico Rib fingers met BBQ saus

Zijn we gezegend met heerlijk voorjaars? Dan is het zeker tijd om die barbecue weer…

2 weken ago

15x Oranje recepten voor Koningsdag

De lekkerste recepten voor Koningsdag op een rijtje. Met deze oranje recepten voor koningsdag wordt…

2 weken ago

Galette met champigons en kastanjes

Ben je op zoek naar hartige recepten met voorgekookte kastanjes? Dan moet je eens deze…

3 weken ago

Aperol Spritz cocktail

Hou je van sinaasappel in je drankje? Probeer dan een deze Aperol Spritz cocktail! Aperol…

3 weken ago