Gevogelte Recepten

Kip met Parmezaanse kaas korst (video)

Schuif jij vanavond ook deze heerlijke, Italiaanse kip parmezaan in de oven? Ik serveerde hem met een verse pasta met knoflook citroen olie en gebakken paddestoelen.

Chicken Parmesan

Ik ben gek op de Italiaanse keuken. Je kunt hier zoveel kanten mee op en de meeste ingrediënten zijn ook goed te vinden in de supermarkt. Mocht jij hier ook gek op zijn: op Betty’s Kitchen bieden we je heel veel inspiratie voor alternatieve gerechten uit de Italiaanse keuken, zie hier! En deze gebakken kip met Parmezaanse kaas korst uit de oven, ook wel eens ‘Chicken Parmesan’ genoemd, is een overheerlijk recept met kip!

Kip met parmezaanse kaas en pasta

Ik serveerde deze kip met Parmezaanse kaas korst op een bedje van pasta. Deze is heerlijk op smaak gebracht met knoflook en citroen en vormt een mooie frisse tegenhanger voor de kip. Maar je kunt de chicken parmesan ook serveren met aardappels, gnocchi, polenta of een ander bijgerecht serveren, zoals risotto.

In dat geval hoef je alleen stap 1 t/m 4 te volgen van het recept en kun je tijdens de oventijd van de kip een eigen bijgerecht bereiden.

Kookvideo: Kip met Parmezaanse kaas korst

+SUBSCRIBE om op de hoogte te blijven: https://www.youtube.com/bettyskitchenNL


Print

Recept: Kip met parmezaanse kaas korst

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

Deze krokante kip met Parmezaanse kaas korst bereid je eenvoudig in de oven. Serveer de malse kip met pasta of polenta voor een complete Italiaanse maaltijd!

  • Author: Nanda Appelman
  • Cook Time: 40 minuten
  • Total Time: 1 hour 40 minutes
  • Yield: 4 personen 1x
  • Category: Kipgerecht
  • Cuisine: Amerikaanse keuken

Ingredients

Scale

Ingrediënten voor de kip parmezaan:

  • 4 kipdijfilets (of gebruik kipfilets)
  • 4 el. bloem
  • 2 eieren,
  • 4 el. geraspte Parmezaanse kaas
  • 4 el. paneermeel, het liefst pankow
  • 1 bol mozzarella (ca 125 gram)
  • verse peterselie
  • zout & peper

Voor erbij:

  • 250 gram verse pasta (tagliatelle, spaghetti),
  • 250 gram pasta champignons of paddestoelen mix
  • ½ citroen, rasp en sap
  • 3 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 3 takjes verse peterselie
  • 80 gram rucola sla
  • olijfolie
  • nog wat extra Parmezaanse kaas

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius (180 hete lucht). Bekleed een bakplaat met bakpapier en zet nog even apart.
  2. Zet 3 diepe borden klaar. In de eerste stop je de bloem. In de tweede kluts je de eieren met een vork los. De derde is voor de geraspte Parmezaanse kaas en paneermeel. Knip hierboven de verse blaadjes peterselie fijn en vermaal er wat peper bij. Roer goed door elkaar.
  3. Pak de kip en haal ze per stuk eerst door de bloem. Zorg ervoor dat alle kanten wat bedekt zijn. Vervolgens haal je ze door het ei en als laatste door de kaas/paneer. Leg de kippendijen op de bakplaats. Plaats voor 15 minuten in het midden van de oven.
  4. Scheur de mozzarella in 4 stukken. Zodra de oventijd voorbij is verdeel je de mozzarella over de kip. De ovenschaal plaats je dan voor nog eens 5 minuten in de oven.
  5. Tijdens de oventijd kun je aan de slag met het bereiden van het pastagerecht. Breng een pan met water aan de kook voor de pasta en bereid deze volgens de gebruiksaanwijzing. Verse pasta heeft slechts een paar minuten kooktijd nodig, dus doe dit echt pas aan het einde koken.
  6. Bak in een koekenpan de champignons aan met een scheutje olie. Laat een paar minuten goed bakken en breng op smaak met zout, peper en tijm. Zet daarna het vuur uit.
  7. Rasp met een zesteur de schil van de citroen en pers de citroen uit. Meng dit in een kommetje samen met de knoflook en verknip de verse blaadjes peterselie erboven. Roer hier tot slot 4 eetlepels olijfolie erdoor. Proef en voeg naar eigen smaak zout en peper toe.
  8. Zodra de pasta klaar is, giet je deze af en roer vervolgens je de knoflook-citroenolie erdoorheen. Meng er de gebakken champignons en wat extra Parmezaanse kaas door en roer het geheel goed door. Serveer de pasta met wat rucola en de kip Parmezaan on top.

Eet smakelijk!

Liefs, Nanda

Bewaar dit recept op Pinterest!

Bewaar deze foto op een van jouw Pinterest borden. Zo kun je hem altijd raadplegen als je hem wilt koken!

Nanda Appelman

Nanda Appelman heeft een passie voor gezond, maar vooral lekker eten en drinken. Ze is freelancer in marketing en communicatie: www.woordenenbeelden.com en vaste blogger voor Betty’s Kitchen.

View Comments

  • Heerlijk recept Betty! In plaats van champignons lekker broccoli, ruïneerden en rucola toegevoegd. Ben de enige champignon liefhebber hier.
    Fijne manier om de kip in de oven te maken, is het veel minder vet dan wanneer je het bakt.
    Deze gaat zeker in de herhaling!

  • Heerlijk recept Betty! In plaats van champignons lekker broccoli, tuinerwten en rucola toegevoegd. Ben de enige champignon liefhebber hier.
    Fijne manier om de kip in de oven te maken, is het veel minder vet dan wanneer je het bakt.
    Deze gaat zeker in de herhaling!

Recent Posts

5x Koreaanse Bijgerechten (Banchan)

De Koreaanse keuken is hot topic! En wij kunnen ook geen genoegen krijgen van Gimbab,…

3 dagen ago

Zelf falafel balletjes maken

Wellicht heb je wel eens falafel in de winkel gekocht, maar eerlijk gezegd is zelf…

4 dagen ago

Vegetarische Bami Goreng

In de Aziatische keukens voert rijst als koolhydraatbron de boventoon in gerechten. Op de tweede…

7 dagen ago

Sinterklaas Mug Cake met kruidnoten

Maak jij wel eens een mugcake? Een klein ontbijttaartje of cakeje uit de magnetron en…

1 week ago

Sint Maarten Koek met chocolade snoep

Afgelopen week was natuurlijk Sint Maarten. Deze weken zijn de zakjes uitdeelsnoep als warme broodjes…

1 week ago

Baked Feta met Gnocchi en tomaten

'Baked Feta' was een ware hit op social media de afgelopen jaren. En het leent…

2 weken ago